Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΑΠΙΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να μελετήσουν και να αναλύσουν το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα και τα οποία ανακαλύφθηκαν προ 20ετίας, σε ένα ναυάγιο ελληνικού πλοίου στα ανοιχτά της Τοσκάνης.


Το πλοίο από ξύλο καρυδιάς, το οποίο ναυάγησε το 130 π.Χ., μετέφερε γυαλικά από τη Συρία και φάρμακα, που τα περισσότερα δεν είχαν καθόλου μουσκέψει από το νερό. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το ναυάγιο το 1989, αλλά μόλις τώρα κατέστη δυνατό να ανακοινωθεί η μελέτη των φαρμακευτικών σκευασμάτων που αυτό περιείχε.


Οι αναλύσεις DNA έδειξαν ότι κάθε χάπι ήταν ένα μίγμα από τουλάχιστον δέκα διαφορετικά εκχυλίσματα φυτών, όπως ο ιβίσκος και το σέλινο. "Για πρώτη φορά

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ποια τρία ελληνικά πανεπιστήμια κλείνουν λόγω πτώχευσης?

Ανάστατη η πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς τρία πανεπιστήμια έχουν εξαγγείλει κλείσιμο-στάση πληρωμών λόγω πτώχευσης. Ποια πανεπιστήμια κλείνουν αν δεν επέμβει το υπουργείο Παιδείας;

Μεγαλώνει το κύμα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια της Ελλάδας, φέρνοντας όλο και περισσότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ αντιμέτωπα με «λουκέτο». Η έλλειψη πόρων έχει αναγκάσει πολλές σχολές να είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε αναστολή των μαθημάτων. Προβλήματα όμως αντιμετωπίζουν και ορισμένα ιδρύματα όσον αφορά την στέγαση και σίτιση των φοιτητών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Διήμερη αναστολή της λειτουργίας του, την Δευτέρα και Τρίτη (7 και 8 Φεβρουαρίου) αποφάσισε το Συμβούλιο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας δεν εγκρίνει μέχρι την Παρασκευή το χρηματικό ποσό για τις πληρωμές του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού του Ιδρύματος.

Απορία: Αφού η χώρα δεν παράγει τίποτε, πώς έχει τόσους πλούσιους;

Πως είναι δυνατόν, μία χώρα που δεν παράγει τίποτα, να έχει τόσους πλούσιους; Πλούσιους που δεν παράγουν, αλλά απλώς έχουν "διασυνδέσεις"; Πλούσιους που δεν κερδίζουν αλλά αντίθετα «υπεξαιρούν» χρήματα;
Οι κανονικοί πλούσιοι γνωρίζουν επακριβώς από πού προέρχονται τα χρήματά τους. Οι «δικοί μας» πλούσιοι αντίθετα, αντιμετωπίζουν τα χρήματά τους ως προϊόν εγκλήματος. Γι’ αυτό άλλωστε τα τρώνε γρήγορα και επιδεικτικά. Όπως οι γκάνγκστερ…! Θηριώδη jeeps, πολυτελείς Porsche έξω από τα clubs, ημίγυμνες (ξανθές κατά προτίμηση…) συνοδοί. Σε ολόκληρο τον κόσμο, μόνο δύο άρχουσες τάξεις έχουν υιοθετήσει ως τρόπο ζωής το lifestyle της Κολομβιανής μαφίας. Οι Ρώσοι ολιγάρχες και οι Έλληνες πλούσιοι…! Στον υπόλοιπο κόσμο, οι πραγματικοί πλούσιοι μοιάζουν με φοιτητές.
Ξεκίνησαν πειραματιζόμενοι με μερικά τσιπάκια στο γκαράζ του σπιτιού τους και μετά από μερικά χρόνια έφτιαξαν τη Microsoft, την Apple και το Facebook. Που ακόμη και μετά την εισαγωγή των εταιρειών τους στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, η οποία τους απέφερε εκατομμύρια δολάρια, επιμένουν να φοράνε jeans.

ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ....ΦΟΡΟΓΙΩΡΓΑΙΝΑ

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η κυβέρνηση δε θα αναγκαστεί να μας βάλει κοστούμι συνολικού ύψους 30 δις. Μόνο… 29 δις ευρώ θα κληθούμε να βάλουμε από την τσέπη μας μέχρι το 2015 προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα και να βγουν τα νούμερα του πρώτου Μνημονίου. Ούτε λίγο – ούτε πολύ, παρουσιάζοντας το επικαιροποιημένο Μνημόνιο σήμερα (Πέμπτη 24/02/2011) ο Γ. Παπακωνσταντίνου, παραδέχθηκε εμμέσως ότι έπεσαν έξω κι ότι το πρώτο Μνημόνιο του Μαΐου δεν έφτανε ούτε για πρόγευμα. Το κυρίως πιάτο θα...είναι άλλα 29 δις ευρώ που θα εξοικονομηθούν πάση θυσία. Κατ’ αρχάς ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι το έλλειμμα του 2011 από 17,035 δισ. ευρώ που προϋπολογιζόταν θα είναι τελικά 18,807 δισ. και απαιτεί έτσι πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. για φέτος (“πρόσθετα μέτρα είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί ο στόχος του 2011″. Επομένως ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Έτσι, για να μειωθεί το έλλειμμα στο 6 δισ. (ή 2,5% του ΑΕΠ) ως το 2014 και ακόμα περαιτέρω στα 3 δισ. (1% του ΑΕΠ) το 2015, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει συνολικά μέτρα ύψους πάνω από 29 δισ. ευρώ μέχρι και το 2015.
Μέχρι τα μέσα Μαρτίου

Αθήνα: Τα επιδημιολογικά στοιχεία των SOS ΙΑΤΡΩΝ από τις κατ’ οίκον επισκέψεις σε ασθενείς της Αττικής καταδεικνύουν ότι τα κρούσματα της γρίπης πλησιάζουν, αν δεν έχουν φτάσει, στην κορυφή της επιδημίας και τις προσεχείς ημέρες πιθανώς θα έχουμε υποχώρηση των περιστατικών.
O Θεόδωρος Σπυρόπουλος MD, PhD Παθολόγος απαντά σε
επτά κρίσιμα ερωτήματα για την γρίπη, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.


Σε τι διαφέρει η «κοινή εποχιακή» γρίπη από την γρίπη Η1Ν1 (γρίπη των χοίρων);

Σε τίποτα. Η «εποχική» γρίπη του φετινού (2010-2011) χειμώνα, στην Ελλάδα, οφείλεται σε ποσοστό μεγαλύτερο από 99% στο στέλεχος Η1Ν1v της «πανδημικής» ή «γρίπης των χοίρων».

Ποια είναι τα συμπτώματα της γρίπης;

Η γρίπη συνήθως εισβάλει αιφνίδια και τα συχνότερα συμπτώματα είναι:
- Πυρετός (συνήθως υψηλός >38,3C)
- Πονοκέφαλος

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Όχι στο κλείσιμο σχολείων

Δεν είναι απλή υπόθεση το κλείσιμο κάποιων σχολείων. Πρέπει να λαμβάνεται σοβαρότερα υπόψη η παιδαγωγική πλευρά του θέματος. Οι ζημιές που θα προκύψουν θα είναι πιθανότατα σαφώς μεγαλύτερες από το όποιο οικονομικό όφελος. Και δεν μπορούν πάντα όλα να μπαίνουν σε μια σκληρά οικονομικίστικη θεώρηση.
Ας μπούμε στη θέση του μικρού μαθητή, που θα πρέπει να ξυπνά μια ώρα νωρίτερα από αυτήν που ξεκινούσε τη μέρα του μέχρι σήμερα και θα γυρνά στο σπίτι του μια ακόμα ώρα αργότερα. Θα βγαίνει στο δρόμο, στο κρύο ή την ζέστη, θα εκθέτει τον εαυτό του σε κινδύνους. Θα είναι για αρκετές ώρες μακριά από την προστασία της οικογένειας. Μην παραβλέπουμε και ότι πολλά παιδιά ζαλίζονται από το λεωφορείο και δυσκολεύονται μετά να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.
Και αν πρόκειται για ένα μονοθέσιο ή διθέσιο Δημοτικό, στο οποίο σαφώς και δεν μπορεί να γίνει το μάθημα που απολαμβάνουν οι μαθητές σε ένα εξατάξιο σχολείο, βάζεις τα υπέρ και τα κατά κάτω και ίσως να αξίζει τις θυσίες.
Σε αυτή την περίπτωση, όμως, θα πρέπει να μελετηθεί καλά και να οργανωθεί όσο γίνεται καλύτερα η μεταφορά των μικρών μαθητών. Πρέπει να είναι πιο συνεπή στην ώρα τους και ασφαλέστατα τα μέσα μεταφοράς, που αναλαμβάνουν το έργο αυτό. Ίσως θα μπορούσε να αναλάβει την μετακίνηση ο νέος Καλλικρατικός Δήμος, με μικρότερο κόστος και περισσότερη ευαισθησία.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΟΡΙΣΤΕ? ΠΩΣ?

ΔΑΙΑΒΣΕ ΤΟ ΓΗΡΟΓΡΑ! ΜΠΟΠΕΙΣ!




Σνφμύωα με μια έυρενα στο Πισήναπιμετο του Κμτρπιαίζ, δεν πεαίζι ρλόο με τι σριεά ενίαι τοθοπεμετενα τα γταμάμρα σε μια λξέη, αεκρί το πώτρο και το ταελείτυο γάμρμα να ενίαι στη στωσή θσέη. Τα υλοπιόπα μροπούν να ενίαι σε τχίυεας θιέεσς και μροπετίε να δαβαιάεστε τις λιεξές χρωίς πλβημόρα. Ατυό γνίταει γαιτί ο απρώνθονις εκέγλφοας δεν δαεβζιάι γάμρμα κθάε λξέη αλλά τη λξέη σαν σνύλοο.

Ατίπτσυεο, ε:



Μετά από αυτό, εξηγούνται πολλά.  Όπως ας πούμε: άλλα γράφει (το κείμενο), άλλα διαβάζουμε, άλλα καταλαβαίνουμε, και άλλα λέμε ότι καταλάβαμε.

Μήπως είναι πολυτέλεια η μη συμμετοχή στην απεργία;

Πέρυσι είχαν προγραμματιστεί από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, μέσα στο Φεβρουάριο, δύο 24ωρες απεργίες, Η πρώτη στις 10 και η δεύτερη στις 24 Φλεβάρη. Στις 24 Φλεβάρη, αν θυμάμαι καλά, η απεργία ήταν πανεργατική, όπως αυτή που εξαγγέλθηκε φέτος για τις 23 Φλεβάρη.
Κάθε φορά που πλησιάζει ο καιρός για την πραγματοποίηση μιας επετειακής απεργίας (συνήθως 24ωρης και σπανίως 48ωρης) φουντώνει ο διάλογος τόσο με τους εαυτούς μας όσο και με τους συναδέλφους μας μέσα στα σχολεία αλλά και έξω από αυτά.
Ο διάλογος αυτός γίνεται γιατί όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη να αιτιολογήσουμε την επιλογή μας είτε κάνουμε απεργία είτε όχι. Αισθανόμαστε την ανάγκη να απαντήσουμε στο βασικό ερώτημα, τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να αντιδράσουμε; Εδώ και 18 μήνες δεν προλαβαίνουμε να μετράμε χτυπήματα.
Χτυπήματα στην αξιοπρέπειά μας, στη ζωή μας, στο μέλλον μας, στις προοπτικές μας, στην εργασία μας, χτυπήματα «σοσιαλιστικά», χτυπήματα μιας «υπεύθυνης κυβέρνησης» που άλλα υποσχόταν προεκλογικά και εφάρμοσε, ακριβώς τα αντίθετα, μετεκλογικά.
Τι να πρωτοθυμηθούμε;
Την κοροϊδία που παίχτηκε με το «ένας προς έναν» στην παιδεία το οποίο κατέληξε τελικά στο «ούτε ένα προς πέντε» και στο νούμερο 2.700 μόνιμους διορισμούς;

Η κυβέρνηση του Τριωδίου και ο Άλλος Δρόμος

Η κυβέρνηση  έχει συνδεθεί με τα μεγάλα διεθνή συμφέροντα και τους ταλιμπάν των «αγορών» και των τραπεζών. Θέλει την Ελλάδα «πειραματόζωο» διαλύοντας πλήρως το όποιο κοινωνικό κράτος.
Οι πράξεις της αποσκοπούν στην επιβολή ενός υβριδικού μοντέλου με πλήρη εξάλειψη των όποιων εργατικών κατακτήσεων του προηγούμενου αιώνα.
Σε μια πολιτική που υπερασπίζεται τα διόδια και..το τριώδιο…!
Μια λαϊκή συμπαράταξη, οφείλει να αντιπαραβάλει  ένα εναλλακτικό πρόγραμμα, ριζοσπαστικό και υλοποιήσιμο, πάνω στους εξής άξονες :

  • Mή αναγνώριση  του χρέους και μονομερής διαγραφή του γιατί είναι ηθικά παράνομο και δημιουργήθηκε ερήμην και εις βάρος του έλληνα εργαζόμενου. Δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους υπό Λαϊκό Έλεγχο ώστε να προσδιορισθεί (odious debt)
  • Στο δίλημμα : ευρώ ή παραγωγική ανασυγκρότηση με κοινωνικό κράτος, η επιλογή πρέπει να είναι το δεύτερο
  • To ντόμινο της κατάρρευσης των τραπεζών που ήδη στηρίζονται σε γυάλινα πόδια και τις θυσίες των εργαζόμενων θα αντιμετωπίσει η εθνικοποίηση των τραπεζών και η μετατροπή τους από σαράφη και τοκογλύφο νοικοκυριών και μαγαζιών σε αιμοδότη παραγωγικών δραστηριοτήτων με προστιθέμενη αξία για την κοινωνία. Το ίδιο χρειάζεται η κοινωνικοποίηση των φορέων ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, μαζικών μεταφορών και λοιπών δραστηριοτήτων κοινής ωφέλειας.
  • Ο έλεγχος της εισροής και εκροής κεφαλαίων από τη χώρα που τόσο πολύ την έχει ματώσει διαχρονικά και ειδικά την τελευταία διετία, βγάζοντας στο εξωτερικό τον πλούτο ολίγων που παράχθηκε από το μόχθο των πολλών και που επιστρέφει σαν χρέος.

ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!! ΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

ΡΗΣΗ
“ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
Εισαγωγικό Σημείωμα
Στις 19 Ιανουαρίου 2011, το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και
Θρησκευμάτων έθεσε σε δημόσια διαβούλευση  «Συνενώσεις-Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012». Κατά τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία έληξε στις 24 Ιανουαρίου 2011, κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις  (505 σχόλια) φορέων  εκπαίδευσης (6), συλλόγων γονέων  και κηδεμόνων (16) και μεμονωμένων ατόμων
(388) (βλ. Παράρτημα).Η διαβούλευση διήρκησε πέντε (5) ημέρες, ….

ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Αντί Αντιρρήσεων ή προσωπικών τοποθετήσεων, μερικά από τα σχόλια κατά τη διάρκεια της Διαβούλευσης των 5 ημερών, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από το Υπ. Παιδείας. Α) Η πλειοψηφίαδιαμαρτύρεται γιατί  η διαβούλευση κράτησε μόνο τέσσερις μέρες. Θεωρούν πως ο χρόνος που δόθηκε είναι λιγοστός για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Πολλοί θεωρούν πως οι συνενώσεις  θα οδηγήσουν σε οπισθοδρόμηση και η εκπαίδευση των παιδιών, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές  θα θυμίζει  εκπαίδευση παλιότερων εποχών. Γι αυτό το λόγο πολλοί από τους συμμετέχοντες πιστεύουν πως το κλείσιμο σχολείων θα έχει αρνητικές συνέπειες στη δημόσια εκπαίδευση. Αυτό που χρειάζεται υποστηρίζουν πως είναι να δοθεί προτεραιότητα καθώς και  περισσότερα χρήματα στον τομέα της  εκπαίδευσης.  Β) Κάποιοι από τους συμμετέχοντες πιστεύουν ότι οι συνενώσεις σχολείων στην περιφέρεια θα υποβαθμίσουν τη «ζωή στην επαρχία» και θα συμβάλουν σε φαινόμενα αστυφιλίας.  Από πολλούς επίσης υποστηρίζεται ότι θα αυξηθεί η ανεργία στους καθηγητές καθώς με τις συνενώσεις θα μειωθούν οι ανάγκες για εκπαιδευτικό προσωπικό ενώ τα Πανεπιστημιακά Τμήματα θα συνεχίσουν να παράγουν απόφοιτους. Γ) Ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων παραθέτουν τις ανησυχίες τους όσον αφορά στις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι συνενώσεις στην περιφέρεια, καθώς πιστεύουν ότι θα επέλθει μαρασμός των τοπικών κοινωνιών, ερήμωση της περιφέρειας και αύξηση της σχολικής διαρροής. Επιπρόσθετα υπάρχει η άποψη ότι δημιουργώντας πολυπληθή τμήματα σε σχέση με τα υπάρχοντα θα δυσχεράνει το έργο των εκπαιδευτικών και θα μειωθεί η αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες διαφωνούν με τις συνενώσεις εάν πρώτα δεν ρυθμιστούν οι οργανικές θέσεις που αφορούν στις σχολικές μονάδες που θα συνενωθούν. Μερικοί τέλος από τους συμμετέχοντες παραπονιούνται για την διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης και κάποιοι εξ αυτών κατηγορούν για ειλημμένες αποφάσεις και για καταστρατήγηση του θεσμού του opengov. των συμμετεχόντων

Από την ημερίδα για τη διατροφή και τον αθλητισμό στο Βέλο

 
Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Δημοτικό Σχολείου Βέλου με θέμα "Διατροφή και Αθλητισμός". Την Ημερίδα διοργάνωσε ο Α.Σ. Διαγόρας Βέλου υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου-Βόχας. Συντονιστής ήταν ο κ. Βυτινιώτης Κωνσταντίνος. Εισηγητές ήταν οι κ.κ. Αδαμάκης Εμμανουήλ, καθηγητής φυσικής αγωγής με μεταπτυχιακό στην αθλητική παιδαγωγική, Βοϊδήλας Νικόλαος, καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής του Διαγόρα και η κα Ζάρκου Ελεάννα εκπαιδευτικός, με εξειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες.

Να τι κάνουν οι Λαοί που σέβονται τους θεσμούς τους και αγαπάνε την Πατρίδα τους



Αυτό είναι δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος που σέβεται τους πολίτες του.   ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΟΒΑΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ !

Οι υποτίθεται ξυλοκόποι του βορρά, οι "βάρβαροι" Ισλανδοί ορίστε τι έκαναν για παραπλήσια
κατάσταση της οικονομίας τους, που βρέθηκαν: Οι Ισλανδοί δεν αρκέστηκαν στα δάκρυα και την οργή. Απαίτησαν και πήραν απαντήσεις. Για το τι έφταιξε, ποιοι ευθύνονται και τι πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβεί παρόμοια κρίση. Μόλις 15 μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η εξεταστική επιτροπή που συνέστησε το Κοινοβούλιο από ανεξάρτητους ειδικούς έβγαλε πόρισμα 2.400 σελίδων, με το οποίο όχι μόνο καταλόγισε ευθύνες, αλλά και τις προσωποποίησε. Κατονομάζονται ο πρώην
πρωθυπουργός Γκέιρ Χάαρντε, τρεις πρώην διοικητές της κεντρικής τράπεζας, υπουργοί, ενώ ποινικές ευθύνες καταλογίζονται σε στελέχη των τριών ιδιωτικών τραπεζών.
Ήδη ο εισαγγελέας έβγαλε διεθνή εντάλματα σύλληψης, καθώς πολλά golden boys διέφυγαν στο εξωτερικό, κάνοντας μία μέρα πριν από την εκδήλωση της κρίσης τεράστιες αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους. Τρεις συνελήφθησαν και κρατούνται. Η κυβέρνηση έκανε μηνύσεις και ζητάει πίσω τα κλεμμένα. Η εξεταστική επιτροπή είχε στη διάθεσή της 80 υπαλλήλους, δικό της προϋπολογισμό και δικαίωμα να ζητήσει -ακόμη και να κατασχέσει- στοιχεία από κρατικές υπηρεσίες και ιδιώτες. Επίσης, ανεξάρτητη επιτροπή ετοιμάζει συστάσεις για να γίνουν μεταρρυθμίσεις ώστε να αποφευχθεί παρόμοια κρίση στο μέλλον.
Στο πλαίσιο της διαφάνειας, αναρτήθηκε τον Απρίλιο στον ιστότοπο της Βουλής (www.sic.athingi.is) το πλήρες κείμενο που η κυβέρνηση ονομάζει «Έκθεση της αλήθειας» και οι Ισλανδοί αποκαλούν «Μαύρο πόρισμα» καθώς και εκτεταμένη περίληψη στα αγγλικά. Κανείς, ούτε καν οι κατηγορούμενοι, δεν αμφισβήτησαν την αμεροληψία των συντακτών του πορίσματος. Το βράδυ της ανακοίνωσης 45 ηθοποιοί συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο του Ρέικιαβικ και διάβασαν επί πέντε συνεχόμενα 24ωρα, σε μια κατάμεστη αίθουσα, ολόκληρη την έκθεση. Για τους περήφανους, πλην εξαπατημένους απογόνους των Βίκινγκς, ήταν μια ομαδική ψυχανάλυση, μια διαδικασία κάθαρσης.
   

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Υπό απόλυση χιλιάδες δάσκαλοι

Η δημοτική αρχή της Νέας Υόρκης πρόκειται να απολύσει χιλιάδες δασκάλους σε μια προσπάθεια να μειώσει το έλλειμμα!!!! και να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της πόλης, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, την Πέμπτη.

Όπως εκτιμάται, περίπου 4.700 εκπαιδευτικοί θα χάσουν τη δουλειά τους, παρά το γεγονός ότι άλλες 1.500 θέσεις εργασίας θα χαθούν καθώς οι δάσκαλοι που τις κατείχαν μέχρι τώρα είτε αποσύρονται εθελοντικά είτε βγαίνουν στη σύνταξη.

Σύμφωνα με τους New York Times, το δυναμικό των δασκάλων (που συνολικά ανέρχονται σε 75.000) θα μειωθεί κατά 8%.

Οι αναγγελθείσες περικοπές θα συνεισφέρουν περίπου 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. «Καλούμαστε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις, ως προς το πώς να εξισορροπήσουμε τον προϋπολογισμό, χωρίς να επηρεαστεί η πρόοδος που έχουμε πετύχει. Το μόνο άσχημο!!! αναφορικά με τις απολύσεις δασκάλων θα ήταν να απολύσουμε τους λάθους ανθρώπους» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χάουαρντ Γούλφσον.

Η απάντησή μας στα όσα μας ζήτησε ο κ. Παπαγεωργάκης

Αξιότιμε κ. Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας



Επειδή « έχομεν τι σιγής κρείττον λέγειν», με αφορμή τις παρατηρήσεις σας στο mail που μας στείλατε, σχετικά με το άρθρο "Διαβούλευση για την Παιδεία"του προηγουμένου φύλλου της εφημερίδας μας («Επειδή το συγκεκριμένο άρθρο περιέχει πολλές ανακρίβειες σε πραγματικά στοιχεία(καμία αντίρρηση για την όποια κριτική η οποία είναι καλοδεχούμενη)τα οποία θεωρώ ότι αφενός παραπληροφορούν κι αφετέρου με συκοφαντούν ως προσωπικότητα») και με βάση την παράκλησή σας («α) να αποκαταστήσει ενυπόγραφα ο αρθρογράφος σας την αλήθεια σε ανακριβή και συκοφαντικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο άρθρο και
β) να δημοσιεύσετε τόσο στην εφημερίδα όσο και στο σχετικό ιστολόγιό σας(blog) την επισυναπτόμενη επιστολή μου. Αλλωστε, νομίζω, στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επιβάλλουν την διασταύρωση της όποιας πληροφορίας και από την καταγγελλόμενη / ελεγχόμενη πλευρα»)
,αισθάνομαι ,ως αποδέκτης του μηνύματός σας και υπεύθυνη κατά τον νόμο της έκδοσης , την ανάγκη και την υποχρέωση να σας διευκρινίσω τα εξής:
α) όπως έχουμε επανηλλειμμένα καταστήσει γνωστό από την εφημερίδα μας, πάγια τακτική μας από το πρώτο φύλλο της εφημερίδας,είναι τα άρθρα να δημοσιεύονται να είναι ενυπόγραφα, πλην των άρθρων που είναι αποτέλεσμα συμφωνίας της συντακτικής επιτροπής. Πίσω από το συγκεκριμένο λοιπόν άρθρο που επικαλείστε, δεν κρύβεται κάποιος ανώνυμος συντάκτης αλλά όλα τα μέλη της συντακτικής επιτροπής και του ΔΣ του Συλλόγου μας, μεταξύ των οποίων και εγώ.

ΚΑΠΟΙΟΙ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΙ Ή ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ

Αναφορικά με τη συνάντηση διαβούλευσης για την Παιδεία που έγινε από διάφορους φορείς στο Δήμο Σικυωνίων και τα ανυπόγραφα «δημοσιογραφικά» κείμενα που είδαν τη δημοσιότητα και προς αποκατάσταση της αλήθειας πληροφορούμε τα εξής:

Κατ’ αρχάς η επίσημη διαβούλευση για τις συγχωνεύσεις δεν κράτησε μόνο 4 μέρες όπως αναληθώς γράφεται αλλά διαρκεί ένα μήνα δηλαδή ξεκίνησε στις 19/1/2011 και λήγει στις 20/2/2011. Οι «4 μέρες» που αναφέρονται ανακριβώς ήταν για την κατάθεση προτάσεων στην ιστοσελίδα www.opengov.grγια τη διαμόρφωση «κειμένου- ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, βάσει του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, και όχι σε νέα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, ούτε καν σε Υπουργική Απόφαση» ώστε να προσδιοριστεί ένα κείμενο ακριβώς λόγω του μεγάλου ενδιαφέ ροντος του θέματος. και σε συνδυασμό με την ανάληψη καθηκόντων των νέων Δημοτικών Αρχών. Το κείμενο αυτό τέθηκε σε διάλογο, προτάσεις κι ενημέρωση όλων των θεσμικών φορέων.

Δεύτερον, δεν υπήρξε «απουσία» του Δ/ντή Α/θμιας Εκπαίδευσης από τη συζήτηση γιατί: 

Η πυρκαγιά δεν είναι μόνο θέμα των πυροσβεστών !!!


Στη  χώρα μας φέτος οι απειλές της φωτιάς ήταν συμμετρικές και δεν αντιμετωπίσαμε ασύμμετρες. Σε αυτό μπορεί να βοήθησε ο καιρός ,μπορεί το  ‘’Υπουργείο Κλιματικής  Αλλαγής ‘’… να μείωσε τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών ,μπορεί το ΔΝΤ που δεν προτίθεται να ξοδέψει φέτος γιατί αν ξοδέψει για κατάσβεση πυρκαγιών τώρα που είμαστε υποθηκευμένοι ,ζημιώνεται  και αυτό, μπορεί να μάθαμε από τα λάθη  και τις παραλείψεις του παρελθόντος ,μπορεί…μπορεί.
   Όμως, μετά από τόσα θερμά καλοκαίρια, με τις πύρινες φλόγες να καταστρέφουν το δασικό μας πλούτο, ουδείς ουσιαστικός και εμφανής προβληματισμός , παρουσιάστηκε στην ελληνική κοινωνία και ελληνική πολιτεία.

ΒΟΜΒΑ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, ούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό αποκαλύπτει ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού Canal+ που θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα. Ερωτώμενο από την «Κ», το ΔΝΤ απάντησε ότι δεν σχολιάζει προσωπικές συζητήσεις του επικεφαλής του. Στο πλαίσιο όμως της παραγωγής του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου, το οποίο συνθέτει το προφίλ του Γάλλου πολιτικού ακολουθώντας τον από την κουζίνα του σπιτιού του στην Ουάσιγκτον μέχρι τις επίσημες επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Στρος-Καν αναφέρει ο ίδιος την πληροφορία, υπογραμμίζοντας μάλιστα την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με τον κ. Στρος-Καν, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός του έθεσε πριν από 14 μήνες την ιδέα προσφυγής στο ΔΝΤ, εκείνος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ! ΕΧΕΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΟΥΛΚΙ

Θύελλα αντιδράσεων από όλους τους κατοίκους του μεγαλύτερου δημοτικού διαμερίσματος του δήμου Σικυωνίων του Μουλκίου έχει προκαλέσει η πρόθεση της πρωτοβάθμιας διεύθυνσης ,να κλείσει το δημοτικό σχολείο του χωριού και να μεταφέρει καθημερινά τα 70 και πλέον παιδιά του σχολείου με δύο πούλμαν στο μικρότερο από πλευράς δυναμικής σχολείο του Βασιλικού.Το δημοτικό διαμέρισμα Μουλκίου , ένα έφορο και με ιδιαίτερη δυναμική αγροτικών καλλιεργειών χωριό , είναι το μεγαλύτερο σε πληθυσμό στο Δήμο Σικυωνίων. Μόνο τα τελευταία 3 χρόνια έχει σημειώσει αύξηση 30% στον πληθυσμό του ο οποίος ανέρχεται στους 1700 μόνιμους κατοίκους.Σε εποχές μάλιστα που τα περισσότερα χωριά της Κορινθίας ερημώνουν μέρα με την μέρα!
Ο αριθμός των παιδιών στις μικρές τάξεις του σχολείου είναι ιδιαίτερα σημαντικός κάτι που προσδίδει δυναμική και προοπτική στο σχολείο. Του χρόνου αναμένεται οι μαθητές του να φτάσουν περίπου στους 80!
Για να τονίσουμε με αριθμούς την δυναμική ανάπτυξης του χωριού

Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών;


16/2/2011
                                                             

Αυξάνονται τα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών σε αρκετούς νομούς της επικράτειας.

Στον Νομό Αχαΐας οι αρμόδιοι του υπεραστικού ΚΤΕΛ ζητούν την καταβολή των οφειλόμενων ποσών από προηγούμενα χρόνια, διαφορετικά απειλούν ότι θα σταματήσουν τη μεταφορά των 6.500 μαθητών στα σχολεία τους.

Ανάμεσα στους μαθητές είναι και παιδιά των ειδικών σχολειών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Ηδη οι οδηγοί ταξί στα Καλάβρυτα, στους οποίους οφείλεται περίπου 1 εκατ. ευρώ, σταμάτησαν τις μεταφορές, ενώ θα ακολουθήσουν οι συνάδελφοί τους στην Αιγιάλεια.

Προβλήματα με τη μεταφορά μαθητών έχουν καταγραφεί και στους νομούς Δράμας και Θεσσαλονίκης. Υπολογίζεται ότι συνολικά οι νομαρχίες οφείλουν μέχρι και το τέλος του 2010 στις εταιρείες και σε ταξί που μετέφεραν τους μαθητές σε όλη την Ελλάδα περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το υπουργείο Εσωτερικών καταρτίζει πρόγραμμα σταδιακής εξόφλησης των οφειλομένων.

ethnos.gr

Συνενώσεις - Συγχωνεύσεις Σχολείων Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας για το Σχολικό Έτος 2011 - 2012.

Αγαπητοί φίλοι.

Επειδή έχει γίνει μεγάλο θέμα, είναι άλλωστε, η συνένωση σχολείων, μέσω κατάργησης άλλων, και η ίδρυση νέων και από τη θεσμική μου θέση έχω να σας δηλώσω ότι ως Ένωση Γονέων του Δήμου μας,

1. Δεν επιθυμούμε την κατάργηση κανενός σχολείου.

2. Θέλουμε την αναβάθμιση των υπαρχόντων, τουλάχιστον 4θεσιων και πάνω σχολείων και τη διατήρηση όπως επικαλείται το υπουργείο των μικρότερων με τοπικές ιδιαιτερότητες. (Δύσβατων, απομακρυσμένων).

3. Το μόνο μέλημά μας είναι η καλύτερη και αναβαθμισμένη παροχή εκπαίδευσης των παιδιών μας, και σε επίπεδο τέτοιο ώστε να υπάρχει ισομερής, ισόνομη και με πλείστες όσες ενέργειες μπορούν να αποφέρουν το σκοπό αυτό.

Ωστόσο, το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.

Ερώτημα πολίτη προς τους βουλευτές Κορινθίας

Καλησπέρα σας,

Συγγνώμη που αναγκάζομαι να σας ενοχλήσω αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Θα  προσπαθήσω να γίνω όσο το δυνατόν πιο σύντομος γνωρίζοντας τους περιορισμούς στο χρόνο σας. Με δεδομένη την οικονομική κρίση και την πτώση στην αγοραστική δύναμη όλων μας θα ήθελα να σταθώ λίγο στην αύξηση του κόστους για τη μετακίνηση των πολιτών από την Κορινθία προς την Αθήνα και αντίστροφα. Κατά τη γνώμη μου τόσο η πρόσφατη αύξηση στις τιμές των διοδίων, όσο και η ιλιγγιώδης αύξηση (από αύριο 14/02/2011) στην τιμή του προαστιακού (τη στιγμή μάλιστα που αυτός εξηλεκτρίστηκε και φυσιολογικά το κόστος λειτουργίας του μειώθηκε) σε συνάρτηση με την αύξηση στις τιμές των καυσίμων (ή οποία δεν οφείλεται στις διεθνείς τιμές) έχουν ρίξει το βιοτικό επίπεδο όλων μας.
Εκεί που η Κορινθία φαινόταν ότι θα γίνει προάστιο των Αθηνών με όρους ανάπτυξης και αποκέντρωσης, τελικά θα γίνει ακριβός τουριστικός προορισμός και η ρήση “Ου παντός πλειν ες Κόρινθον” φαίνεται να αποκτά ολοκαίνουριο νόημα.

8 το βράδυ ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό της με απειλή όπλου και τη λήστεψαν!

Δε συνέβη στις φτωχογειτονιές της Βραζιλίας, αλλά στη Νεράτζα, την περασμένη Τρίτη!
Συγκεκριμένα, δύο άτομα, ηλικίας 25 και 18(!) χρονών, σταμάτησαν, υπό την απειλή κοντόκανης καραμπίνας διερχόμενο όχημα που οδηγούσε 51χρονη γυναίκα και της πήραν τα χρήματα και το κινητό που είχε πάνω της.
Οι δράστες συνελλήφθησαν και ανακρίνονται στο Α.Τ. Βραχατίου.

Από Αστυνομικό Δελτίο

"Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρισης" και στο Δήμο μας

O Δήμος Σικυωνίων προκήρυξε τη θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης».Η επιλογή θα γίνει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Φεβρουαρίου 2011.Λεπτομέρειες σχετικά με την προκήρυξη στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου.

Από Δελτίο Τύπου

Ομιλία για την κομποστοποίηση απορριμμάτων στο Ξυλόκαστρο

Παρουσίαση με θέμα "Εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων- οικιακή κομποστοποίηση" θα γίνει την Κυριακή 20/2/2011 στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο και ώρα 11:00πμ. Θα μιλήσει ο Δρ Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

Για να έχετε μία άποψη για το τι είναι η κομποστοποίηση, παραθέτουμε σχετικό άρθρο της "Καθημερινής":


Συνάντηση της "Κοινής Δράσης" Κορινθίας για το θέμα των διοδίων

Ανοιχτή Σύσκεψη – συζήτηση θα πραγματοποιήσει η "Κοινή Δράση" απόψε στις 6 στο  Εργατικό Κέντρο Κιάτου με θέμα τις εξελίξεις στα διόδια και πως μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτές. 

Μάθετε περισσότερα για την κοινή δράση εδώ:

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Κιάτου προς τη Β' ΕΛΜΕ

Με αφορμή την επιστολή που έστειλε το σωματείο των καθηγητών προς τους γονείς, λάβαμε την παρακάτω απάντηση από το Σύλλογο Γονέων του 2ου Γυμνασίου Κιάτου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΙΑΤΟΥ
Αγαπητοί φίλοι εκπαιδευτικοί,
Με αφορμή την επιστολή σας προς τους γονείς στην ιστοσελίδα του συλλόγου σικυωνίων πολιτών αποφασίσαμε να αποτυπώσουμε κάποιες από τις σκέψεις μας σχετικά με τα θέματα που θίγετε.
Το ζήτημα της παιδείας γενικότερα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά από την κοινωνία στην οποία ζούμε. Το επίπεδο δηλαδή που έχουμε αποφασίσει, εμείς όλοι από κοινού, να έχουμε. Την υγεία, την παιδεία, τις συγκοινωνίες και έναν ατελείωτο κατάλογο από υπηρεσίες –και όχι μόνο- που έχουμε αποφασίσει να παρέχουμε στους εαυτούς μας σε ΠΟΛΥ χαμηλά επίπεδα. Η υποβάθμιση του περιβάλλοντος είναι ορατή σε κάθε πτυχή της ζωής μας, οι γονείς έχουμε εξουσιοδοτήσει τα ΜΜΕ να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά μας, η υγεία …………., όσο για την παιδεία τα γνωρίζετε πιο καλά απ’ όλους, μια και ζείτε μέσα στα σχολεία.
Ένας από τους σημαντικούς παράγοντες, κατά τη γνώμη μας, εξ αιτίας του οποίου φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο είναι και ο εξής: σε όλη την ελληνική, τουλάχιστον, ιστορία κατά διαστήματα και κάτω από συγκεκριμένες κοινωνικές διεργασίες, προέκυπτε μια πρωτοπορία που καθρεπτίζονταν στην κοινωνία, σε όλα τα στρώματά της. Από τον αγρότη και τον εργάτη μέχρι τον πνευματικό κόσμο της χώρας, τον γιατρό, τον δάσκαλο. Μια πρωτοπορία που έσπρωχνε όλη την κοινωνία μπροστά. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς αναδείχτηκαν σε παγκόσμιες προσωπικότητες.
Τις τελευταίες δεκαετίες όμως παρακολουθούμε –εκτός των άλλων- πως η πρωτοπορία αυτή είτε «κουράστηκε και γύρισε στο σπίτι», είτε επέλεξε τη σιωπή, είτε εξαγοράστηκε με ποικίλους τρόπους. Σιγά σιγά λοιπόν φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε το φακελάκι στο γιατρό σαν κάτι το φυσιολογικό, τα ιδιαίτερα από τους καθηγητές μας, σαν κάτι το απαραίτητο και το να μπαίνουμε στο τραίνο πριν βγούνε οι ανάπηροι σαν κάτι το αυτονόητο.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Στα «μεγάλα» σαλόνια οι «μικροί» του Ν. Ο. Κιάτου


Για άλλη μια φορά οι μικροί αθλητές του Ν.Ο. Κιάτου έκαναν την εμφάνιση τους στο Μικρολίμανο, στον αγώνα ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΡΑΪΛΑ 2011 που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά, το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Φεβρουαρίου.

Οι 182 συμμετοχές παιδιών (έως 15 ετών) με σκάφη τύπου optimist σε συνδυασμό με τις έντονες καιρικές συνθήκες προμήνυαν έναν συναρπαστικό αγώνα. Για τους αθλητές της αποστολής του Ν. Ο. Κιάτου ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους ενόψει του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Η πρώτη ημέρα του αγώνα κύλησε με εναλλαγές τόσο της έντασης του ανέμου, όσο και της σειράς κατάταξης, λόγω του μεγάλου συναγωνισμού μεταξύ των αθλητών, αφού ανάμεσα τους υπήρχαν παιδιά με Πανελλήνιες και Διεθνείς διακρίσεις.

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

      Με τα πρώτα χιόνια που έπεσαν στο Δήμο μας ήλθαν και τα πρώτα προβλήματα.

Κατά το διήμερο της κακοκαιρίας στον ορεινό όγκο του Δήμου μας υπήρξε ένα μπάχαλο κοινός, με την διάνοιξη των δρόμων από τα εκχιονιστικά μηχανήματα , και του ποιος θα έχει τον συντονισμό της όλης επιχείρησης.

Μετά τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν από τους συμπολίτες μας που κατοικούν στα ορεινά χωριά, διαβάσαμε σε ηλεκτρονικά έντυπα την έντονη αντίδραση του Δημάρχου μας κυρίου Σπύρου Σταματόπουλου ο οποίος ευθαρσώς κατηγόρησε τον κύριο Αλεξόπουλο υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του νομού μας λέγοντας ότι η λύση του προβλήματος δεν μπορεί να γίνει από το γραφείο του πίνοντας τον καφέ του, αλλά επί τόπου.

Παίρνοντας λοιπόν αφορμή από τα πάρα πάνω θέλω να βάλλω κάποιους προβληματισμούς.

Γιατί κύριοι δεν εφαρμόζετε την εγκύκλιο που εσείς στείλατε στους Δήμους, για το ποιος θα έχει την ευθύνη για τον συντονισμό των διαδικασιών για τα προβλήματα που δημιουργούνται; 

ΟΨΙΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ?



Αγαπητοί συμπολίτες θέλω την προσοχή σας. Ένα βράδυ ήμουν παρέα με κάποιους φίλους σε μια ταβέρνα και συζητώντας για την νέα Δημοτική αρχή του Δήμου μας κάποιος από την παρέα μας είπε ότι τα πεύκα στην περιοχή <<ΜΑΓΟΥΛΑ>> επιτέλους κόπηκαν και έτσι ένα αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου καθώς και του Διευθυντή του σχολείου, για την επικινδυνότητά τους για τα παιδιά του σχολείου και όχι μόνο, έληξε αισίως.

Βέβαια εδώ θέλω να επισημάνω ότι η παρέα μας ήταν γνώστης των αγώνων και των προσπαθειών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων οι οποίοι με συνεργασία του Διευθυντή του σχολείου ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2010 και με αφορμή το τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα στο δασάκι της Παναγίας με τα γνωστά αποτελέσματα, μετά από αλλεπάλληλες ενέργειες κατάφερε να δρομολογήσει την κοπή των επικίνδυνων πεύκων, και επιτέλους να έλθει η νέα Δημοτική αρχή και να εκτελέσει την απόφαση του κυρίου Καλλίρη διευθυντή δασικών αρχών του νομού Κορινθίας, η οποία ήταν υποχρεωτική για να εκτελεστεί από τον Δήμο μας και την οποία φυσικά είχε γράψει στα παλιά της παπούτσια η προηγούμενη Δημοτική αρχή υπό τον κύριο Τσουλούφα, με διάφορες φυσικά δικαιολογίες.

Μάθαμε λοιπόν ότι το πρωί του Σαββάτου στις 22-1-2011

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

ΕΠΕΙΔΗ Μας έχουν ζαλίσει δηµοσιογράφοι και λοιποί µε το ότι δεν παράγουµε τίποτα. Διαßάστε εδώ εξαγωγικές ''πρωτιές'' της χώρας


Μαγνήσιο: Ο µαγνησίτης που εξάγει η χώρα µας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Αλουµίνιο: Εδώ και µερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουµίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουµινίου, µε χιλιάδες εφαρµογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η µεγαλύτερη ßωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ßωξίτης χρησιµοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, µεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Σµηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσµο µετά τις Ηνωµένες Πολιτείες στην εξόρυξη σµηκτιτών, οι οποίοι έχουν µεγάλο εύρος εφαρµογών, όπως η διάθεση αποßλήτων, τα φάρµακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η µοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως µε σηµαντικά κοιτάσµατα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότηµα παραγωγής νικελίου, του µεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

3η στην παγκόσµια παραγωγή ελιάς κ λαδιού

15% της παγκόσµια παραγωγής (ελιά-λάδι)

3η σε παραγωγή κρόκου. (saffron)

5η σε εξαγωγες σπαραγγιων

7η παγκοσµίως σε εξαγωγές ßαµßακιού (τo 2004 ήµασταν 4)

11η σε παραγωγή ßαµßακιού

14η σε αφίξεις τουριστων. 18,2 εκ

16η σε εξαγωγές τυροκοµικών προιόντων

και φυσικά είµαστε το νούµερο 1 της παγκόσµιας ναυτιλίας

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Aυτά είναι τα αναπτυξιακά έργα


Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κόστισε συνολικά 740 εκ ευρώ ή 252 δισ. δραχμές. Από αυτά:
· Το 10% (74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται.
· Το 40% (296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή το πληρώσαμε εμείς.
· Το υπόλοιπο 50% (370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με κρατικές εγγυήσεις. Που σημαίνει ότι αν στραβώσει η δουλειά, η τράπεζα θα πάρει τα λεφτά της από το κράτος, δηλαδή από εμάς. Αν δεν στραβώσει, θα τα πάρει από τα διόδια, δηλαδή πάλι από εμάς.(σ.σ. Είδες που θα πάει η σύνταξη κι ο μισθός που σου έκοψαν;)

Βάσει των συμφωνημένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα εκμεταλλεύεται τη γέφυρα μέχρι το 2039, δηλαδή επί 35 χρόνια. Από την εκμετάλλευση αυτή, υπολογίζεται ότι θα εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ, ή 579 δισ. δραχμές. Αν αφαιρέσει κανείς τα 370 δισ. της τράπεζας, υπολείπονται 209 δισ. για την κοινοπραξία, δηλαδή 8,36 φορές παραπάνω από όσα έβαλε, ή περιθώριο κέρδους 736%.
Δεν είναι κι άσχημα!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΑΒΓΑ 4 ΗΜΕΡΩΝ

Με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών κι αφού πρώτα «έστησε» έναν επικοινωνιακό καβγά με την τρόικα, η κυβέρνηση χθες ομολόγησε ότι είχε συμφωνήσει μαζί της το πωλητήριο δημόσιας περιουσίας μέχρι το ύψος των 50 δισ. και ότι έστησε τον καβγά επειδή έσπευσε η τρόικα να ανακοινώσει τη συμφωνία πριν από αυτήν...

Ο Ολι Ρεν σε διάλογο με τα δύο «προβλήματα», τον Ελληνα (Παπακωνσταντίνου) και τον Ιρλανδό (Λένιχαν) Την ίδια στιγμή η επιβεβαίωση της συμφωνίας ερχόταν κι από τις Βρυξέλλες. Παράγοντες της Κομισιόν, αδειάζοντας την κυβέρνηση για τις αντιδράσεις της, δήλωναν ότι τις θεωρούν ακατανόητες γιατί «όλα ήταν συμφωνημένα» και μάλιστα «στην επίτευξη της συμφωνίας δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα».

«Είναι δική μας απόφαση να βάλουμε στόχο τα 50 δισ. Κι ακριβώς επειδή την ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας υπήρξε αυτή η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ : «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Πριν από λίγες μέρες, έμαθαν ΟΛΟΙ πια, για το κίνημα των πολιτών: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Ας είναι καλά οι κ.κ. Υπουργοί, Βουλευτές, ΜΕΓΑΛΟδημοσιογράφοι, και λοιποί, οι οποίοι ανέλαβαν – ως εκπρόσωποι- των ΜΕΓΑΛΟεργολάβων, να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους: Είναι: ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ, είπε ο ένας, είναι ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ο άλλος, και πάει λέγοντας. Έτσι ήταν ΠΑΝΤΑ. Μόλις η εξουσία αντιλαμβανόταν κίνδυνο, αμέσως ενεργοποιούσε τη γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή: λοιδορία, συκοφαντία, ΨΕΜΑ και … ΦΥΛΑΚΗ!!! (κάποτε υπήρχε και η Δοξασμένη Γυάρος, ανάθεμα τα κομμούνια που κατάφεραν να σταματήσουν τις …δωρεάν διακοπές και την ΕΘΝΙΚΗΝ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΙΝ. Διότι τώρα, όπως και τότε, υπάρχουν λόγοι που καθιστούν αναγκαία την «απομάκρυνση» των κομμουνιστών από το «υγιές» σώμα της κοινωνίας και επιβάλλουν τη «φιλοξενία» τους στο… ξενοδοχείο!! της Γυάρου).

Είναι γεγονός πως οι πολίτες,

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες ,διάφοροι «επώνυμοι, ειδικοί, διευθυντές υπηρεσιών……»!!! , με αφορμή το κόψιμο των επικίνδυνων και άρρωστων πεύκων (όπως έχουν χαρακτηριστεί από τον πλέον υπεύθυνο: τον Διευθυντή Δασών Ν. Κορινθίας κ. Καλλίρη) του άλσους της Μαγούλας , ΞΕΣΠΑΘΩΣΑΝ: «Φωνές, διαμαρτυρίες, εντάσεις, ενστάσεις, αλλά και έντονη σπέκουλα!!!!». Βέβαια μερικοί ξεπέρασαν και τον εαυτό τους. Έφτασαν στο σημείο, αυτοί που ΔΕΝ έστειλαν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο γιατί: «υπήρχαν τα πεύκα και αυτά είχαν κάμπιες»!!!!!, καταπατώντας άλλη μια φορά νόμους και κανόνες, τώρα να λένε ανερυθρίαστα!!!! «Είπαμε, να κοπούν κάποια πεύκα, μα όχι έτσι. Αυτοί (ποιοι???) κατέστρεψαν το ωραίο δάσος»!!!. Βέβαια είναι ευρέως γνωστό, πως τα ίδια άτομα, ΑΝ Ο ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ γινόταν κάποιο ΑΤΥΧΗΜΑ, το λιγότερο που θα ζητούσαν θα ήταν «την κεφαλή επί πίνακι» όλων όσων σήμερα θεωρούν υπεύθυνους για την κοπή των πεύκων. Ας σκεφτούν επιτέλους, ότι κάποιες φορές (τουλάχιστον) το : «Κρείττον σιωπάν».

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ!!!!!

‘Όσο και αν ακούγεται τρελό, όσο και αν σας φαίνεται αναληθές, ΕΙΝΑΙ πέρα για πέρα ακριβές. « Σας ενημερώνουμε πως επειδή τελείωσαν τα εμβόλια, δεν θα επισκεφθούμε το σχολείο σας. Θα σας ενημερώσουμε πάλι αν παραλάβουμε νέα εμβόλια». Αυτά άκουσαν εμβρόντητοι οι Διευθυντές των σχολείων από τους εκπροσώπους του Νοσοκομείου Κορίνθου, όταν τους τηλεφώνησαν για να αναβάλλουν την προγραμματισμένη επίσκεψη του κλιμακίου για τον εμβολιασμό των μαθητών της Α΄ τάξης.

Τα σχόλια περιττεύουν??? ΕΛΕΟΣ!!! ΩΣ ΠΟΥ ?

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΤΣΜΠΑΤΖΗΔΕΣ?? ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Άστραψαν και βρόντηξαν οι εθνοπατέρες μας, με προεξάρχοντα τον επί των Μεταφορών κ. Ρέππα. «Τσαμπατζήδες» και «μπαταχτσήδες» είναι λοιπόν, όλοι όσο στενάζοντας από τα αλλεπάλληλα χαστούκια, αποφάσισαν να πουν «τέρμα, δεν πληρώνω» στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους σταθμούς διοδίων.

Και ποιοι επιδίδονται σε αυτούς τους άθλιους χαρακτηρισμούς; Οι κατ`εξοχήν τσαμπατζήδες, που ως βουλευτές, ανάθεμά με αν ποτέ πληρώνουν τίποτα. Όχι ότι ανέβηκε ποτέ σε λεωφορείο κανένας από αυτούς, αλλά θα ήθελα να ξέρω, πληρώνουν διόδια οι πολιτικάντηδες μας; Πληρώνουν τηλέφωνα; Πληρώνουν αεροπορικά εισιτήρια; Πληρώνουν τρένα; Πληρώνουν ξενοδοχεία; Πληρώνουν υπαλλήλους; Πληρώνουν φόρους στα πολυτελή τους ι.χ.; Και άλλα πολλά.

Όχι, δεν νομίζω να...πληρώνουν. Αντιθέτως,

Άρθρο του "Στάθη" στην Ελευθεροτυπία που λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους

Τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης

Η «πόλις» έχει αρχίσει να κόβεται στα δύο. Μας μιλούν πλέον σαν να είμαστε δούλοι -θέλουν «συμβάσεις μιας ημέρας», «απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις», θέλουν τις κόρες μας στο χαρέμι τους, τους γιους μας στη δούλεψή τους, γιουσουφάκια.

Αυτοί που λήστεψαν τη χώρα, αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, θέλουν τώρα με εργαλείο την ακροδεξιά κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου να έχουν να διαθέτουν και να κατέχουν ανθρώπους των 500 Ευρώ.


Μας μιλούν με φερέφωνα (όπως άλλοτε με τα κατοχικά μεγάφωνα) τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους.


..........................................


Η «πόλις» κόβεται στα δύο, το παρακάτω κείμενο δεν είναι επί προσωπικού. Είναι περί του επερχόμενου εκφασισμού...  

 

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Κοινής Δράσης για την ποινικοποίηση του κινήματος "Δεν Πληρώνω"

Όταν οι εργολάβοι νομοθετούν…
Η κυβέρνηση ποινικοποιεί το κίνημα «Δεν πληρώνω»

Δεν πρόλαβαν οι εργολάβοι των Εθνικών Οδών να δώσουν συνέντευξη τύπου (Τρίτη 8 Φλεβάρη) ζητώντας από την κυβέρνηση να ποινικοποιήσει το κίνημα των πολιτών που εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση των δρόμων αρνούμενο να πληρώσει διόδια και έτρεξε ο υπουργός Δ. Ρέππας να ικανοποιήσει το αίτημά τους ενσωματώνοντας (Πέμπτη 10 Φλεβάρη) σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών!

Η αταλάντευτη και ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας που παλεύουν για επιβίωση, μετατρέπεται σε «yes sir» όταν κάτι ζητείται από την τρόικα ή τα μεγάλα συμφέροντα. Αλήθεια, γιατί δε βάζουν απευθείας τους εργολάβους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τις πολυεθνικές να κυβερνούν;

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΒΕΛΟ


Ο Α.Σ. Διαγόρας Βέλου σας προσκαλεί,
Το Σάββατο 19/2/2011, και ώρα 10:30 π.μ.
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Βέλου
όπου θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με Θέμα “Διατροφή και Αθλητισμός”
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, παρουσιάσεις από 2 καθηγητές
ΤΕΦΑΑ, ανάλυση πανεπιστημιακών ερευνών, και αναφορά σε

ΣΟΚ ΚΑΙ ....ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Χτες το απόγευμα, (7:30) επισκεπτόμενος το χώρο (πάρκιν) του Σούπερ Μάρκετ Lidl είδα κάποιους να ...τρέχουν. Πλησίασα και προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα προς επρόκειτο για μαθητές.!!! Ναι όπως το διαβάζετε: "ΜΑΘΗΤΕΣ". Για καλή μου τύχη γνώριζα τη συνοδό τους καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, την οποία και ρώτησα:

-Καλά, πώς 'έτσι? πώς και τα γυμνάζεις εδώ?

-Γιατί δεν μπορούμε πουθενά αλλού.!!!

-Μα, στο γήπεδο?

-Μα το γήπεδο είναι κλειστό.

-Και άλλα .......τινά και λοιπά.

Αναρωτιέμαι καθώς με πνίγει ο θυμός και η αγανάκτηση. Αν τα παιδιά που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις τους ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να προπονούνται στους χώρους ΠΑΡΚΙΝ των ΣΠΟΎΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, μπορεί και αφήνει ΗΣΥΧΟΥΣ τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ!!! (Δημοτικούς Συμβούλους, Δημοτικές Αρχές, Πολιτεία......... Είναι δυνατόν? Νισάφι. ΕΛΕΟΣ!!!!! Κάντε κάτι έστω ΤΩΡΑ!!!




Αντώνης Γιάνναρος

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κρυονερίου
* 20200 Κρυονέρι Κορινθίας )+fax 27420 51281
Ιστοχώρος: http://dim-kryon.kor.sch.gr / E-mail: sgkry@yahoo.gr
Κρυονέρι, 9.2.2011
Αρ. πρωτ. 62

Προϊστάμενο 2ου Γραφείου ΠΕ Ν. Κορινθίας

κ. Δημ. Αθανασίου

202 00 Κιάτο


Θέμα: Σχολικό Κέντρο Κρυονερίου


Κύριε προϊστάμενε.


Με αφορμή την εσπερίδα για την Παιδεία στο Δημαρχείο Κιάτου στις 29.1.2011, η οποία διοργανώθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Σικυωνίων και σε συνάρτηση με την επίκαιρη συζήτηση περί συγχωνεύσεων σχολείων, πληροφορηθήκαμε προς μεγάλη μας έκπληξη, οτι κατά την τελευταία διετία έχουν γίνει εγγραφές μαθητών από το Σούλι, στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο του Μεγ. Βάλτου, με δική σας έγκριση. 

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, το οποίο συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση, εκφράζει την μεγάλη ανησυχία και τη δυσαρέσκεια του Συλλόγου μας, για την μη τήρηση της δέσμευσής σας για υποστήριξη του σχολείου μας,

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Αστυνομικό Δελτίο

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ

Την 20:00΄ ώρα της 09-02-2011 στο Μούλκι Κορινθίας, συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου ένας άνδρας αλλοδαπός ηλικίας -26- ετών ο οποίος την 08-02-2011 έσπασε το τζάμι σταθμευμένου οχήματος και από το εσωτερικό του αφαίρεσε ένα ραδιοσιντί και έναν ενισχυτή.
Συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί ενώπιον του Κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Την 19:45΄ώρα της 09-02-2011 στo Βέλο Κορινθίας, πέντε ή έξι άγνωστοι δράστες, εισήλθαν στην κατοικία ημεδαπού άνδρα ηλικίας -37- ετών, ενώ αυτός βρισκόταν εκεί με την οικογένειά του και με την απειλή τριών πιστολιών, ενός κατσαβιδιού και ενός μαχαιριού, αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό,

Συνάντηση της "Κοινής Δράσης" Κορινθίας

Είμαστε πολίτες, άνδρες και γυναίκες, άνεργοι, εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, με παρουσία σε τοπικούς αλλά και γενικούς αγώνες του λαού μας. Θεωρούμε πως έννοιες όπως, συμμετοχή, συλλογικότητα, αλληλεγγύη και δράση οφείλουν να μας συνοδεύουν και να μας χαρακτηρίζουν στην καθημερινότητα της ζωής μας. Δεν θέλουμε να είμαστε ξεχωριστοί από οποιονδήποτε άλλο συμπολίτη μας. Αντίθετα, θέλουμε όλοι να φτάσουμε στο σημείο όπου εμείς, οι πολίτες, θα καθορίζουμε τις ζωές, το παρόν και το μέλλον μας. Γι’ αυτό και η κίνησή μας είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη που σήμερα ή αύριο αντιληφθεί πως αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά και πιο σημαντικά από αυτά που μας χωρίζουν
Αν η συλλογικότητα ήταν πάντα αναγκαία και χρήσιμη, τότε πόσο μάλλον σήμερα, που ζούμε τις μέρες του μνημονίου και της τρόικας, της μεγαλύτερης επίθεσης που δέχεται η ζωή μας, το εισόδημά μας, τα δικαιώματα μας, το περιβάλλον. Η κοινωνική κατεδάφιση και τα ανθρώπινα ερείπια που αρχίζουν να δημιουργούνται δε μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο με τη συλλογική δράση και το συντονισμό. Η οργή, ο θυμός, η απογοήτευση, η απόγνωση που νιώθουμε οφείλουν να βρουν συλλογική διέξοδο. Αλλιώς είτε θα εγκλωβιστούμε σε έναν κανιβαλισμό να φάει ο καθένας τον διπλανό του είτε θα γίνουμε κι εμείς φορείς των σύγχρονων ασθενειών της κατάθλιψης και απλά θα παρατηρούμε την κοινωνία να βουλιάζει.

Πρόστιμο 200 ευρώ για όσους δεν πληρώνουν διόδια

Παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που θα επισείει πρόστιμο 200 ευρώ, ακόμη και αφαίρεση άδειας οδήγησης, κυκλοφορίας και πινακίδων, θα θεωρείται στο εξής η μη πληρωμή διοδίων ενώ σε πλημμέλημα μετατρέπεται η άρνηση καταβολής εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες.

Με τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών, το υπουργείο «τραβάει» το αυτί στο κίνημα του «τσάμπα» προβλέποντας ότι:

1)Για τα διόδια η αποφυγή πληρωμής «συνιστά αποκλίνουσα συμπεριφορά που προκαλεί κωλυσιεργία, επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία αλλά και την ασφάλεια και λειτουργία της συγκοινωνιακής εγκατάστασης». Η προτεινόμενη διάταξη εντάσσεται στο άρθρο 29 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,

Ενημέρωση για μισθούς, ωράριο κ.λ.π.

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Ε» για το ενιαίο μισθολόγιο, που κατά πληροφορίες θα είναι η πρόταση της κυβέρνησης, στους εκπαιδευτικούς κόβονται τα επιδόματα:

 εξωδιδακτικής απασχόλησης(η εξωδιδακτικό επίδομα)  κίνητρο απόδοσης*  διδακτικής προετοιμασίας
Όλοι οι ΔΥ θα έχουμε δύο βασικά επιδόματα:  οικογενειακό  θέσης
και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις (ποιες άραγε;) άλλα δύο ακόμη. Επίσης θα δίνεται επίδομα ειδικών συνθηκών εργασίας για ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων που εργάζονται κάτω από πραγματικά ειδικές συνθήκες και προφανώς δεν αφορά τους εκπ/κούς. Τέλος, το κίνητρο απόδοσης* που υπάρχει και σήμερα θα μετατραπεί

Γυμναστές τεσσάρων ωρών στα σχολεία μας…

Αγαπητοί :Συνάδελφοι, Γονείς, εκπρόσωποι φορέων ….



Φαίνεται πως οδεύοντας στη λήξη της τρίτης δεκαετίας της εκπαιδευτικής μου πορείας δεν τα έχω δει όλα και μάλλον μου μέλλεται να δω ακόμα πολλά.

Ήλθαν πιστώσεις γυμναστών στα ΠΥΣΠΕ της χώρας, 4ωρης απασχόλησης παρακαλώ… Δηλαδή κάθε γυμναστής μπορεί να απασχοληθεί μέχρι 4 ώρες το πολύ στο σχολείο τη βδομάδα . Εβδομαδιαίος μισθός 25 ευρώ και μηνιαίος 100 ευρώ… Και βέβαια, ενώ έστειλαν τις πιστώσεις, δεν χρέωσαν με χρήματα τους αντίστοιχους κωδικούς πληρωμής τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη, αν δεν μπουν τα χρήματα στους κωδικούς… 

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΕΛΟΣ

ΒΕΝΖΙΝΗ...... Τ Ε Λ Ο Σ


Έστω κι αν δεν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να αποστείλετε το μήνυμα αυτό σε φίλους σας διότι αφορά σε ένα έξυπνο πόλεμο κατά των εταιρειών πετρελαίου.

Λένε ότι οι τιμές της βενζίνης θα ξεπεράσουν σύντομα το 1,8 Ευρώ το λίτρο!
θέλετε να κατεβούν οι τιμές? Πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού.

Κάποιος πρότεινε μια φανταστική ιδέα πολύ πιο αποδοτική απ' αυτή που μας ζητούν να μην αγοράζουμε βενζίνη κάποιες μέρες.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Κύριε Περιφερειακέ.

Σας κοινοποιούμε το συνημμένο έγγραφό μας και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προς υποστήριξη του σχολείου μας.

Ο Σύλλογός μας επισκέφθηκε στις 24.1.2011 μαζί με τον Γυμνασιάρχη κ. Βυτινιώτη, τον Δ/ντη ΔΕ Κορινθίας κ. Κωμαϊτη και τον προϊστάμενο του 2ου Γραφείου ΔΕ Κορινθίας κ. Ασβεστόπουλο, επιδίδοντάς τους την επισυναπτόμενη επιστολή.

Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης, ο κ. Κωμαίτης αποδέχθηκε αίτημά μας για από κοινού συνάντηση με τον Δήμο Σικυωνίων για το θέμα μας. Η διευρυμένη σύσκεψη έγινε στις 27.1.2011 στο Δημαρχείο Κιάτου, παρουσία των προαναφερομένων, του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των αρμοδίων Αντιδημάρχων, της Β' ΕΛΜΕ Κορινθίας, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Σικυωνίων και του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου, ο οποίος προσκόμισε ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου για υποστήριξη του Γυμνασίου μας.

Στη συνάντηση

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ Β΄ΕΛΜΕ


Αγαπητοί γονείς,

Η φετινή σχολική χρονιά βρίσκει την εκπαίδευση να πλήττεται από τις περικοπές των δημοσιών δαπανών όσο ποτέ άλλοτε. Η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου μείωση των κονδυλίων για τη δημόσια παιδεία. Η μείωση αυτή συντελείται ταυτόχρονα με τη μείωση του εισοδήματος όλων των εργαζομένων. Ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει δαπάνες ίσες με το 2,75% του ΑΕΠ ποσοστό ίσο με το μισό του μέσου όρου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ποιες είναι οι επιπτώσεις όμως αυτές;
·           Μείωση των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων (ανάγκες για θέρμανση, συντήρηση και εξοπλισμό σχολείων)
·           Προσπάθεια αύξησης του αριθμού μαθητών ανά τάξη
·           Κατάργηση των υποστηρικτικών θεσμών (Ενισχυτική Διδασκαλία στο Γυμνάσιο, Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στο Λύκειο)
·           Καμία επένδυση σε νέες κτιριακές υποδομές
·           Δραματική μείωση στις προσλήψεις μόνιμων καθηγητών, αλλά και μεγάλες καθυστερήσεις στην πρόσληψη των αναγκαίων αναπληρωτών
·           Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Η νέα βιολογική κρητική ασπιρίνη

Ένα νέο λαμπρό επίτευγμα στον τομέα της φαρμακευτικής, παρουσιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για τη βιολογική ασπιρίνη Κρήτης, ένα νέο είδος ασπιρίνης που θα ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την προστασία μας από τη γρίπη. Το νέο αυτό φάρμακο που παρασκεύασε ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με εμπνευστές τους καθηγητές ιατρικής Χρήστο Λιονή, Ηλία Καστανά και τον καθηγητή βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο, αναμένεται να πάρει εντός του έτους την έγκριση του ΕΟΦ. Για την παρασκευή του φαρμάκου συνεργάστηκαν επίσης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και η φαρμακοβιομηχανία Gallenica.
Πρόκειται για κάψουλες που συνδυάζουν την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων,

ΕΛΛΗΝΙΚΟ Θαλασσινό νερό θα "κινεί" ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΔΕΤΣΗ Θαλασσινό νερό θα "κινεί" ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Τα πρώτα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που χρηματοδοτείται από τη Νομαρχία Αθηνών και αφορά στην ολιστική μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά και στη βιώσιμη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το νερό παρουσιάστηκαν σήμερα στο Ζάππειο.
Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έγινε από τον επιστημονικό υπεύθυνο του ερευνητικού -αναπτυξιακού έργου «Μετατροπή Συμβατικών Αυτοκινήτων σε Ηλεκτρικά», με διακριτικό τίτλο City Battery Electric Car (CiBEC), Ευάγγελο Χριστοφόρου, Αν. Καθ. ΕΜΠ και το Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό .
Το ερευνητικό έργο βασίζεται σε μια καινοτόμο μέθοδο ταχείας παραγωγής υδρογόνου και ηλεκτρικής ενέργειας από το πόσιμο, μη πόσιμο και θαλασσινό νερό.

The Shock Doctrine / Το δόγμα του σοκ

[ Ελληνικοί υπότιτλοι - Διάρκεια 1:19 hr ] Ντοκιμαντέρ βασισμένο στο βιβλίο της Naomi Klein, υποστηρίζει τη θέση ότι οι πολιτικές της ελεύθερης αγοράς κυριάρχησαν στον κόσμο μέσω της εκμετάλλευσης των λαών και των χωρών που είναι θύματα καταστάσεων σοκ. Φυσικές καταστροφές, οικονομικές κρίσεις και πόλεμοι χρησιμοποιούνται για να προωθήσουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα είναι συνήθως καταστροφικό για τον απλό κόσμο και ιδιαίτερα επικερδές για τις μεγάλες πολυεθνικές.http://www.rednotebook.gr/details.php?id=1298

ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!! ΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

ΡΗΣΗ
“ …… Τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών, πρότειναν τα κόμματα που συμμετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens. Για ακόμα μία φορά, τα κόμματα υιοθέτησαν διαφορετικές πορισματικές θέσεις, διαφορετικές προσεγγίσεις ενώ καταλήγουν και σε διαφορετικά ονόματα στη μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα»

 ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Το θολό "πόρισμα" πήρε 11 μήνες. Έπεται συζήτηση στην Ολομέλεια. Μετά, προκαταρκτική εξέταση.
Μετά, τρέχα γύρευε. Και κάποια στιγμή -ποιός αμφιβάλλει?- παραγραφή. Στο μεταξύ διαβάζουμε για την Ισλανδία: "Μόλις 15 μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η εξεταστική επιτροπή που συνέστησε το Κοινοβούλιο από ανεξάρτητους ειδικούς έβγαλε πόρισμα 2.400 σελίδων, με το οποίο όχι μόνο καταλόγισε ευθύνες, αλλά και τις προσωποποίησε..."
Μήπως οι δικοί μας εθνοπατέρες μας δουλεύουν? Λέω, μήπως?

ΡΗΣΗ
«….Πληθαίνουν στο διεθνή Τύπο τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επικείμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζοντας, μάλιστα ότι ένα «εναλλακτικό σχέδιο», με στόχο τη θωράκιση της Ε.Ε. απέναντι στη χρεοκοπία της Ελλάδας, βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν».

Υποβρύχια Έρευνα...

Γράφει ο Κ.Δ. Καραμπέτσος


Μια διαφορετική προσέγγιση κάνει η Υ.Ε. για το 2011.
Κατόπιν συνεργασίας με επιφανείς αστρολόγους, μέντιουμ και εργολάβους Δημ. έργων και με την βοήθεια φαρμακοποιών σας παρουσιάζω το απόλυτο καλεντάρι ή καζαμία αν θέλετε, που θα σας  αναλύσει το τί θα συμβεί τους προσεχείς μήνες του νέου έτους. Ο απόλυτος οδηγός προβλέψεων, που πήρε πιστοποίηση ακόμα και από την εταιρία ανακύκλωσης(όπου και την ευχαριστούμε).

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ : Μπήκε με μπόλικες ευλογίες για την νέα δημοτική αρχή. Κυκλοφορούν φήμες ότι οι Δημ. Υπάλληλοι θα ντύνονται με ιερά άμφια, ώστε να μην ματιάζονται από την αντιπολίτευση. Με ειδικούς φακούς ομίχλης οι νέες συντονιστικές επιτροπές του Δήμου, ψάχνουν να βρούν άκρη στο λαβύρινθο του Δημαρχείου, όπου ο Καλλικρά-ταυρος καραδοκεί!!!
Ο σύλλογος Σικυωνίων Πολιτών μετακόμισε σε νέα διεύθυνση με minimal γραφεία και με θέα τα ΚΑΠΗ.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ;

 Ο Σύλλογος Σικυωνίων Πολιτών και η εφημερίδα «Σικυωνίων Πολιτεία» σας καλούν

να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση

'Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού'

Μια τρελή κωμωδία του Ντάριο Φο, στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης»
Με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο Ερμηνεύουν: Σπ. Παπαδόπουλος, Κ. Αποστολάκης, Αντ. Καρυστινός, Αλ. Καλπακίδης, Στ. Πέτσος, Δ. Στογιάννη
Αν και γράφτηκε το 1970 για να ασκήσει κριτική στην κατάχρηση εξουσίας του συστήματος δικαοσύνης της Ιταλίας και της κυβερνητικής διαφθοράς, μετά από σαράντα χρόνια ο θεατής θα βρει πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Επισκέψεις Σταματόπουλου - Λεονάρδου στα σχολεία

Στην άμεση καταγραφή των προβλημάτων, των ελλείψεων και των αδυναμιών που υπάρχουν στα σχολεία του διευρυμένου Δήμου Σικυωνίων έχει προχωρήσει η νέα Δημοτική Αρχή πραγματοποιώντας μια σειρά επισκέψεις στις σχολικές μονάδες της πόλης.

Έχοντας συμπληρώσει μόλις ένα μήνα στη Διοίκηση του Δήμου, η νέα Δημοτική Αρχή με την πρωτοβουλία της αυτή, αποδεικνύει στην πράξη ότι τα θέματα Παιδείας αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητές της. Ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπυρίδων Σταματόπουλος συνοδευόμενος από τον εκπαιδευτικό, Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάσο Λεονάρδο έχει επισκεφτεί ήδη το 4ο και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κιάτου, το Δημοτικό Σχολείο Πασίου, το 2ο Γενικό Λύκειο Κιάτου , το 1ο ΕΠΑΛ Κιάτου και το ΕΠΑΣ Κιάτου, προχωρώντας σε μια πρώτη εκτίμηση των αιτημάτων που υπάρχουν, ενώ οι επισκέψεις θα ολοκληρωθούν με την καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν και στα σχολεία των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Πόσα πορτοκάλια μας κοστίζουν τα διόδια;

Κυριακή 6 Φλεβάρη στις 15.00 ανοίγουμε όλα τα διόδια
 
Τι πληρώνουμε στα διόδια; Ας υπολογίσουμε το κόστος των διοδίων σε τρέχουσες τιμές (12 λεπτά για τα πορτοκάλια και 2 ευρώ για το λάδι),που απολαμβάνουν οι αγρότες της Πελοποννήσου:
Þ     Όσο 1 κιλό πορτοκάλια κοστίζουν τα  2 χιλιόμετρα της Ε.Ο. Κορίνθου – Καλαμάτας/Σπάρτης.
Þ     Όσο 1 κιλό λάδι κοστίζουν τα 30 χιλιόμετρα της Ε.Ο. Κορίνθου – Καλαμάτας/Σπάρτης
Þ     Όσο 6 κιλά λάδι ή όσο 100 κιλά πορτοκάλια κοστίζει η διαδρομή Κόρινθος-Καλαμάτα (με επιστροφή).
Þ     Όσο 90 κιλά πορτοκάλια πληρώνει ένας παραγωγός από την Αργολίδα που πηγαίνει λαϊκή στην Αθήνα (χωρίς να χρησιμοποιήσει την Αττική Οδό). Αν είναι «άτυχος» και το όχημά του έχει ύψος πάνω από 2,20μ. τότε τα διόδια (με επιστροφή) του κοστίζουν όσο 235 κιλά πορτοκάλια ή όσο 14 κιλά λάδι!

Αντιδρά ο Δήμος Σικυωνίων στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο του τεχνικού τμήματος της ΔΕΗ Κιάτου

Παραθέτουμε το σχετικό δελτίο τύπου και την επιστολή:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Δημοτική Αρχή Σικυωνίων παρακολουθεί το θέμα που αφορά στη σχεδιαζόμενη διακοπή λειτουργίας  του τεχνικού τμήματος του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στο Κιάτο.
Το θέμα έχει προκαλέσει  ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα επηρεάσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο πολίτη και θα αποτελέσει σημαντική υποβάθμιση για την ευρύτερη περιοχή του διευρυμένου Δήμου Σικυωνίων.
Οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων  θα υφίστανται μια μεγάλη ταλαιπωρία προκειμένου να μεταβούν σε γειτονική υπηρεσία της ΔΕΗ, είτε για να πληρώσουν το λογαριασμό τους, είτε για να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, ενώ μια τέτοια εξέλιξη συνεπάγεται  χάσιμο χρόνου αλλά και σημαντική καθυστέρηση στην αποκατάσταση των βλαβών καθώς θα πρέπει να έρθει συνεργείο από άλλη περιοχή.
Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή, με επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου προς τον Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Ζερβό Αρθούρο, ζητά την ανάκληση της απόφασης και χαρακτηρίζει το κοινωνικό αυτό θέμα μείζονος σημασίας για το Δήμο Σικυωνίων.
Συγκεκριμένα, η επιστολή διαμαρτυρίας , έχει ως εξής:

Νεκρός βρέθηκε 20χρονος στο Κιάτο

Την 09:30΄ ώρα της 31-01-2011 στο Κιάτο Κορινθίας ανευρέθηκε από τους οικείους του νεκρός εντός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του, ένας άνδρας αλλοδαπός ηλικίας -20- ετών.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΠΕ ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ

Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, οι εργασίες του τριήμερου βιωματικού  σεμιναρίου-εργαστηρίου, που διοργάνωσε το ΚΠΕ Σικυωνίων για εκπαιδευτικούς, στις 28, 29 και στις 30 Ιανουαρίου 2011.
Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων κ. Λεονάρδος, ο οποίος προσήλθε συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παπαγεωργίου και τον προϊστάμενο του Α΄γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Τζώρτζη.
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (χιόνιζε διαρκώς όλο το τριήμερο) αλλά και τα απρόβλεπτα σοβαρά προβλήματα πριν την έναρξη του σεμιναρίου με την ηλεκτροδότηση του κτιρίου του ΚΠΕ (βραχυκύκλωμα στο μετρητή της ΔΕΗ), με την έγκαιρη επέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΗ Κιάτου, αλλά και τη διαρκή υποστήριξη από τις υπηρεσίες του δήμου Σικυωνίων με την διάθεση εκχιονιστικών μηχανημάτων για τη διασφάλιση των ασφαλών μετακινήσεων των συμμετεχόντων στο σεμινάριο, δόθηκε η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς, να αποκτήσουν τα προσδοκώμενα εφόδια προκειμένου να υλοποιούν  από εδώ και στο εξής, επιτυχημένα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία τους.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 68 ΤΗΣ "ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ"