Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧ. ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ

Με ικανοποιητική συμμετοχή συμπολιτών μας και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας. Στο χώρο δίπλα στο θέατρο στήθηκε μία αξιοπρεπέστατη εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με κλασσικά ελληνικά κομμάτια από τον Γ.Αραπάκη.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρωτεργάτης της δημιουργίας της ομάδας "Φίλοι του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας", κ. Γ.Γεωργόπουλος, ο οποίος διάβασε ένα σύντομο κείμενο με τους στόχους και τα επιχειρήματα της ομάδας και ανακοίνωσε την επίσημη ίδρυση του συλλόγου, με όνομα "Επιγένης", η οποία θα πιέσει για την ανάδειξη του θεάτρου και θα πραγματοποιεί πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ακολούθησε ανάγνωση επιστολής του μουσικού Θ.Γκαϊφύλλια, που έχει αγωνιστεί για υπόθεση αντίστοιχου θεάτρου στη Μαρώνεια της Ροδόπης, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράστασή του στην προσπάθεια που γίνεται και στην περιοχή μας.
Μετά τις ομιλίες, το μουσικό πρόγραμμα συνεχίστηκε από τον Γ.Αραπάκη, ενώ την παράσταση έκλεψε ο μικρός Οδυσσέας που τον συνόδεψε με τη φλογέρα του. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έκλεισε το συγκρότημα "Μέθεξις", που παρουσίασε ένα σετ από το χώρο του ελληνικού ροκ και έντεχνου τραγουδιού.
Ευχόμαστε η πρωτοβουλία αυτή να πετύχει τον τελικό στόχο της και η περιοχή μας να ξαναποκτήσει τη λάμψη του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας. Ο σύλλογός μας θα τη στηρίξει και θα την προβάλλει μέσω της εφημερίδας και του blog.