Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ!

Από σήμερα στο blog μας οι πολίτες θα μπορούν να απαντούν σε ερωτήματα που απασχολούν το Δήμο μας.
Ξεκινάμε με ένα "καλοκαιρινό" θέμα, κατά πόσο θα έπρεπε να κλείνει για τα αυτοκίνητα ο παραλιακός δρόμος ή τμήμα του τις μέρες και ώρες αιχμής.
Οι υπέρμαχοι του μέτρου αυτού πιστεύουν ότι θα ήταν θετικό γιατί η παραλία μας θα μετατραπεί σε περιοχή "βόλτας", πιο ανθρώπινη και φιλική στους πεζούς και τα ποδήλατα. Πολλοί καταστηματάρχες υποστηρίζουν την άποψη αυτή, καθώς θεωρούν ότι οι πελάτες τους θα μπορούν να απολαμβάνουν το φαγητό και το ποτό τους χωρίς να έχουν την ενόχληση από τα διερχόμενα αυτοκίνητα και μηχανάκια, ενώ θα λυθεί και το έντονο πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης πάνω σε πεζοδρόμια κλπ. Επιπλέον, η εφαρμογή του μέτρου κατά καιρούς σε παραλίες γειτονικών δήμων (Ξυλόκαστρο, Κόρινθος, Λουτράκι) δείχνει να έχει αποδώσει.
Από την άλλη, πολλοί είναι αυτοί που διαφωνούν με το μέτρο αυτό, ανάμεσά τους και πολλοί καταστηματάρχες με κύριο επιχείρημα ότι ο πελάτης δε θα έρθει στο κατάστημά τους αν δεν παρκάρει αρκετά κοντά, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης στην παραλία.
Πείτε τη γνώμη σας συμμετέχοντας στην ψηφοφορία, που θα λήξει στις 20 Ιουλίου!