Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?

Διαβάσαμε δήλωση του αντιδημάρχου κ. Μαντέλου ( 18 Μαρτίου, 2010 στη «Σφεντόνα», πως «…..Οι κ.κ. Παπαγγελόπουλος και Ζαχαρόπουλος με καθημερινές και επίμονες ανακοινώσεις τους στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, παραπληροφορούνε και παραπλανάνε , δημιουργούνε σύγχυση στους συμπολίτες μας. Είναι προφανές ότι το κάνουν για δικούς τους προσωπικούς πολιτικούς λόγους (προεκλογική χρονιά) και όχι για την ουσία. Βλέπουν δηλαδή το δέντρο και όχι το δάσος. Το δάσος αγαπητοί συμπολίτες είναι τα έργα που γίνονται σήμερα στην πόλη του Κιάτού και τα Τοπικά Διαμερίσματα , έργα που θα συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».
Εμείς που δεν έχουμε προσωπικούς, αλλά ούτε και πολιτικούς λόγους, ρωτάμε:
Είναι ή δεν είναι η κατασκευή του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής έργο που θα συμβάλλει και αυτό στην αισθητική αναβάθμιση και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας?
Αν ναι τότε πως δικαιολογείται η εδώ και τόσο καιρό (χρόνια) πλήρης εγκατάλειψή του?
Πως ένα τόσο σημαντικό μα και απαραίτητο έργο, όχι μόνο δε δόθηκε ποτέ για χρήση, αλλά έχει εγκαταλειφθεί-απαξιωθεί και σχεδόν καταστραφεί?
Είναι συμπεριφορά και στάση αυτή υπεύθυνων ατόμων, αφήνοντας άλλη μια φορά χρήματα των Ελλήνων πολιτών βορά στην αδιαφορία, τον ωχαδερφισμό και την ανυπαρξία.
Ως πότε ο Έλληνας φορολογούμενος θα βλέπει όχι μόνο να μη γίνονται αυτά που θα ‘πρεπε και που δικαιούται (φόροι- Δημοτικά Τέλη, Ανταποδοτικά ), αλλά και να καταστρέφονται όσα ξεκίνησαν να γίνουν επειδή κάποιοι έτσι θέλουν ή έτσι νομίζουν πως πρέπει.
Οι φωτογραφίες απλώς αποδεικνύουν τα γραφόμενα. Μια επίσκεψη όμως εκεί αποκαρδιώνει-στενοχωρεί και δημιουργεί πολλά συναισθήματα όπως οργή ,θλίψη, πικρία, αγανάκτηση…..
Η καθαριότητα, η φροντίδα και η επιμέλεια των κοινόχρηστων χώρων, όπως οι παιδικές χαρές, το άλσος της Μαγούλας, συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, ναι ή όχι?
Αν ναι, τότε ποιος και πως μπορεί να δικαιολογήσει την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι παιδικές χαρές ?
Ποιος και με πιο τρόπο θα δικαιολογήσει το ότι στο άλσος της Μαγούλας κείτεται από τα Χριστούγεννα πεύκο που έχει ξεριζωθεί και που μέρος από τα κλαδιά του έχουν πέσει στα κάγκελα του Δημοτικού Σχολείου? (οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί τρείς τουλάχιστον φορές από το σχολείο)
Ποιος και με πιο τρόπο θα δικαιολογήσει το ότι στο άλσος της Μαγούλας τα χόρτα σε λίγο θα είναι μεγαλύτερα και από το ύψος των παιδιών, καθώς και το ότι τα σκουπίδια, οι σύριγγες και άλλα παρεμφερή είναι τόσα πολλά?

Α.Γιάνναρος