Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Bild: Κύριε Σαμαρά, υπογράψτε εδώ


Με αφορμή την προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα χρήματα που έχει δανειστεί, η γερμανική εφημερίδα Bild, προκαλεί σε σημερινό της δημοσίευμα, με εγγυητική επιστολή, στην οποια καλεί τον κ.Σαμαρά να βάλει την υπογραφή του. Με αρχαιοελληνικό τρόπο γραφής, η επιστολή έχει μία σειρά όρων τους οποίους καλείται να αποδεχθεί ο Ελληνας πρωθυπουργός.
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Βερολίνο, 24 Αυγούστου 2012
Δέσμευση - Βεβαίωση
Με το παρόν, εγώ ο Αντώνης Σαμαράς, γεννηθείς στις 23 Μαΐου 1951, κάτοικος Αθηνών, εξ΄ονόματος του ελληνικού λαού και ως πρωθυπουργός της Ελλάδας κάνω την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση. Γνωρίζοντας τις μεγάλες παροχές από τις χώρες - μέλη της ευρωζώνης, το πώς χρησιμοποιήθηκαν οι γερμανοί φορολογούμενοι για την βοήθεια προς την Ελλάδα και την υψηλής ευθύνη, την οποία φέρουν οι Ελληνες πολιτικοί για την μεγάλη κρίση που βρίσκεται η χώρα μου.
Δεσμεύομαι προσωπικά:
  1. από την οικονομική βοήθεια για τη χώρα μου, δεν θα προκληθεί καμία ζημιά στο Γερμανό φορολογούμενο
  2. Η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Συμπεριλαμβάνεται η πώληση των ακατοίκητων νησιών εάν είναι απαραίτητο
  3. Η Ελλάδα αναγνωρίζει όλα τα χρέη και στα κατάλληλα χρονικά διαστήματα με τους τόκους ανατοκισμού θα τα αποπληρώσει. 
Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός της ελληνικής δημοκρατίας.

Σε παραπολιτικό της σχόλιο, επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Εξωτερικών Βέστερβελε διαμόρφωσαν την κοινή στρατηγική τους για το ευρώ ενόψει των κρίσιμων συναντήσεων της εβδομάδας σε μία συνάντησή τους, τη Δευτέρα, σε ελληνικό εστιατόριο του Βερολίνου που φημίζεται για την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του, καθώς θυμίζει αίθουσα τέχνης.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών είναι τακτικός θαμώνας στο εστιατόριο, ενώ και η καγκελάριος το επισκέπτεται τακτικά, έχοντας μάλιστα ιδιαίτερη αδυναμία στα μπιφτέκια και τη... χωριάτικη σαλάτα.