Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

Το σχέδιο μείωσης των μισθών

Έως 35% περικοπές στις ΔΕΚΟ, κατάργηση και δώρων στο Δημόσιο,
«ψαλίδι» στις συντάξεις

Έτοιμο είναι το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ, που, υπό τις παρούσες συνθήκες, αποτελεί τη μοναδική οδό για να επιτύχει η Ελλάδα την παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής της. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μεταξύ άλλων, προβλέπει νέες περικοπές μισθών, οι οποίες είναι εξαιρετικά πιθανό να «αγγίξουν» καιπάλι τους μισθούς στον στενό δημόσιο τομέα, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η νέα μείωση κατά 30% - 35% των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Στα μέτρα περιλαμβάνεται και μια «ήπια μείωση» αποδοχών όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου, και εκείνων του ειδικού μισθολογίου, που μεταφράζεται σε περικοπή ή και κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιρινής αδείας για όσους τα εισπράττουν ακόμα, ενώ, όπως προαναφέρθηκε,δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια νέα παρέμβαση στον βασικό μισθό. Επίσης, προβλέπονται μειώσεις σε συντάξεις και επιδόματα, της τάξης των 4 δισ. ευρώ, και μείωση του αριθμού των υπαλλήλων στο Δημόσιο. Ακόμα, θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία 34.000 υπάλληλοι, στο πλαίσιο του υφιστάμενου καθεστώτος που διέπει τον θεσμό.
Υπηρεσίες από ιδιώτες


Μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, τις οποίες παρέχει το Δημόσιο, στο εξής θα «περάσει» στον ιδιωτικό τομέα, υπό την προϋπόθεση ότι το κόστος θα είναι χαμηλότερο. Παράλληλα, προβλέπονται παρεμβάσεις σε Υγεία, Παιδεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αμυνα.
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΟ: .. σιγά που δεν το περιμέναμε! Ας τα δουν όμως & εκείνοι που τους πίστεψαν! Είναι όμως ποτέ δυνατόν να πιστεύεις δουλοπρεπείς & υποτελείς κυβερνώντες, που έξω είναι κότες & μέσα σου κουνάνε το χέρι & υψώνουν τους τόνους;
Ένα μόνο ερώτημα: Γιατί η Ελληνική 3κομματική κυβέρνηση δε χρησιμοποιεί το βάσιμο και πανθομολογούμενο επιχείρημα ότι μια πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έχει πολύ πιο καταστροφικές συνέπειες από μια επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, που θα περιλαμβάνει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και προσωρινή αναστολή πληρωμής του υπολοίπου μέχρι η χώρα ν’ ανασυγκροτηθεί οικονομικά; Γιατί δεν επισημαίνει ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα συμπαρασύρει άμεσα και άλλες χώρες, δημιουργώντας το, καταστροφικό για όλους, φαινόμενο του ντόμινο; Γιατί να θεωρεί ότι μια τέτοια προσέγγιση αποτελεί λεονταρισμό και όχι μια σοβαρή και τεκμηριωμένη διεκδίκηση;
Και κάτι ακόμη! Νομίζω ότι το κάθε νόμισμα είναι μέσο για να εξυπηρετεί τις καταναλωτικές, κυρίως, ανάγκες των λαών. Αν είναι καταστροφικό για αυτούς, τότε είτε το αλλάζεις είτε τροποποιείς τους κανόνες λειτουργίας του! Τρίτον δε χωρεί! Έρχεσαι ακόμη και σε ρήξη με τον οποιοδήποτε, κάνεις πραγματική αναδιαπραγμάτευση & δε χρησιμοποιείς λόγια του αέρα, ούτε κάνεις βήματα στο κενό!
Το ζητούμενο σήμερα είναι να σταματήσει ο κατήφορος, ο αργός θάνατος της κοινωνίας με οποιοδήποτε τρόπο! Έστω & αν χρειαστεί ένα αρχικό διάστημα να ζήσουμε στην ανέχεια προκειμένου σιγά - σιγά ν' ανασυγκροτηθεί η χώρα. Κάτι τέτοιο όμως δεν το θέλει ή δεν το πιστεύει η σημερινή κυβέρνηση, που απ' εδώ και πέρα γίνεται επικίνδυνη για το λαό! Νομίζω ότι το κατανοούν πλέον & όσοι την ψήφισαν, την στήριξαν κλπ!