Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ

Έχουμε και στο παρελθόν απευθυνθεί στη Διοίκηση του ΟΣΕ με επιστολή μας, χωρίς να πάρουμε απάντηση, γι αυτό και επανερχόμαστε.
Κατασκευάστηκε ένα σημαντικό έργο, οικολογικό, γρήγορο, αναπτυξιακό και βιώσιμο (ο προαστιακός). Ωστόσο, δεν έλλειψε και η θυσία ενός μεγάλου μέρους της στενής πράσινης και υψηλής παραγωγικότητας λωρίδας της πεδινής Κορινθίας, στο βωμό της βιώσιμης ανάπτυξης.
Θέλουμε λοιπόν, να πιστεύουμε, ότι η Διοίκηση του ΟΣΕ θα δει με περισσή ευαισθησία το αίτημά μας αυτό και θα αποφασίσει τη δενδροφύτευση των χώρων στάθμευσης με κατάλληλα δένδρα, έτσι ώστε να μετριασθεί η αρνητική επίπτωση της εκτεταμένης ασφαλτόστρωσης (δημιουργία «θερμικής νησίδας») , η αισθητική τους να είναι σαφώς καλύτερη και τα οχήματα των πελατών του ΟΣΕ να προστατεύονται μερικώς από τον ήλιο.
Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι και οι αρμόδιοι Δήμαρχοι της Κορινθίας θα απαιτήσουν από την Διοίκηση του ΟΣΕ την ανάπλαση αυτή για τους προαναφερθέντες λόγους.
Ο ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ θα είναι κοντά στις δημοτικές αρχές σε κάθε αγώνα για την επίτευξη του στόχου αυτού που θα αποδείξει τελικά και την ευαισθησία της Διοίκησης του ΟΣΕ

Βασ. Κελλάρης, Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ