Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΙΑΤΟΥ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. ΤΑ ΝΙΑΤΑ, Η ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ

Παιδικά χαμόγελα, καλοκαιρινές αναμνήσεις με στιγμές θαλασσινής αύρας και μελτεμιού, αυριανοί πρωταθλητές και λάτρεις της ιστιοπλοΐας δημιούργησαν έναν απέραντο γαλάζιο, φωτεινό και χαρούμενο κόσμο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής αναμνηστικών διπλωμάτων που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου . Κατερίνα, Μαρία Αναστασία, Παναγιώτης και Γρηγόρης, Ναταλία και Διονύσης, Νίκος και Μαγδαληνή, δεν πτοήθηκαν από τη δυνατή βροχή της Κυριακής, δεν θέλησαν να κερδίσουν μία ώρα ύπνο στα κρεβάτια τους, αλλά πέταξαν από νωρίς το πρωί τα σκεπάσματα και κοίταξαν την πολυπόθητη πρόσκληση με τα χρώματα της θάλασσας, που τους καλούσε να είναι εκεί. Να παραλάβουν το αναμνηστικό τους δίπλωμα. Ιωσήφ και Φίλιππος, Στεφανία και Μαρία-Έλενα, Δημήτρης και Κωνσταντίνος, δεν τους περίμενε ένα κόκκινο χαλί, ούτε φλας φωτογράφων, αλλά ένα γαλάζιο δίπλωμα. Και για αυτούς ήταν το σημαντικότερο δώρο. Γιατί θα τους θυμίζει την αγάπη τους για τη θάλασσα, εκεί που όλα μοιάζουν πάντα με ταινία, εκεί που δρόμος ποτέ δεν τελειώνει, εκεί που ο καθένας μπορεί να πραγματοποιήσει τα δικά του μοναδικά επιτεύγματα. Θα τους θυμίζει πως το μέτρο, η αρμονία, η πίστη και η θέληση τους έφερε και αυτούς μέσα στη μεγάλη οικογένεια των ιστιοπλόων.
Όλοι οι μικροί αθλητές και οι φίλοι τους, με πρόσωπα γελαστά, ήταν εκεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο ΤΡΙΤΩΝ. Σε μία σεμνή και ξεχωριστή εκδήλωση, ήρθαν και έφεραν το μήνυμα. Η ανάπτυξη του θαλάσσιου πνεύματος μπορεί να υπάρξει και να συνεχιστεί στο Κιάτο. Έφεραν τον αχό του μαΐστρου και του σορόκου πους τους συντρόφευαν στα μαθήματα ιστιοπλοΐας, πάνω σε σκάφη optimist. Τα πρόσωπα τους μερικές φορές συλλογισμένα, παρατηρώντας σε οπτικοακουστικό υλικό τα καλοκαιρινά τους μαθήματα και με τη φαντασία τους να φτερουγίζει ατενίζοντας σαν γνήσιοι θαλασσοπόροι πέρα από το γυρτό ορίζοντα. Βλέποντας μπροστά τους την επόμενη σχολή ιστιοπλοΐας. Και αυτό υποσχέθηκε μέσα από την ομιλία του ο πρόεδρος του Ν. Ο. Κιάτου κ. Σωτήρης Μενούνος. Με αναφορές στο έργο και τους στόχους του ομίλου, για τη διάδοση της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, τη διοργάνωση σχολών ιστιοπλοΐας για τη συνεχή εκπαίδευση, τη συμμετοχή σε αγώνες και δημιουργία νέων αθλητών όλων των ηλικιών. Μεταξύ των άλλων, τόνισε πως ο Ν.Ο Κιάτου μπορεί να ανταποκριθεί απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες της Ελληνικής Αθλητικής Κοινότητας, εκπαιδεύοντας και δημιουργώντας νεαρούς ιστιοπλόους που θα θελήσουν να αναζητήσουν τη συγκίνηση και την περιπέτεια που μόνο η θάλασσα μπορεί να προσφέρει.
Στην εκδήλωση εκτός από τους νεαρούς αθλητές, τους γονείς και μέλη του Ομίλου, παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Κιάτου κ. Α. Τσουλούφας, ο Αναπληρωτής Νομάρχη κ. Θ. Μαρίνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χ. Ζαχαριάς, ο Αντιδήμαρχος Κιάτου κ. Π. Λεονάρδος, ο Πρόεδρος ΔΕΚΠΠ κ. Σ. Νικολόπουλος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Θ. Γιώργας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Παπαγγελόπουλος, Γιώργας και Ζαχαρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Βελίνας κ. Α. Καλλίνικος, ο κ. Β. Μανιάτης ως εκπρόσωπος του Λιμενικού Σταθμού Κιάτου και ο Ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Δρ. Σ. Δαμασκηνός, οι οποίοι και παρέδωσαν τα αναμνηστικά διπλώματα στους νεαρούς αθλητές.