Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ ...ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!! ΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

ΡΗΣΗ
«…….Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, η σύνθεση της οποίας ανακοινώθηκε στη 01:40 το πρωί, με έναν ανασχηματισμό που χαρακτηρίστηκε ευρύς και δομικός». Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής

ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Νομίζω πως σε μια εποχή «κρίσης» το να ανακοινώνεις «με περισσή χαρά μάλιστα» κυβέρνηση 48 ατόμων με ότι αυτό συνεπάγεται (αύξηση δαπανών κ.λ.π.) το μόνο που απόλυτα ταιριάζει είναι : «Ποιός είδε κράτος λιγοστό σ' όλη τη γη μοναδικό, εκατό να εξοδεύει και πενήντα να μαζεύει; Να τρέφει όλους τους αργούς, νά'χει επτά Πρωθυπουργούς, ταμείο δίχως χρήματα και δόξης τόσα μνήματα; Νά'χει κλητήρες για φρουρά και να σε κλέβουν φανερά, κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε τον κλέφτη να γυρεύουνε»? «(Γ. Σουρής)



ΡΗΣΗ
«….Δεν υπάρχουν νέα μέτρα» Δήλωσε ο υπουργός οικονομικών»

ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Είναι σχεδόν βέβαιο πως ελάχιστοι είναι αυτοί που τον πιστεύουν. Δεν μπορείς με δηλώσεις να πείσεις μια κοινωνία που της «έχεις αλλάξει τα φώτα». Δεν μπορείς να πείσεις πλέον, όταν έχεις ήδη πείσει, ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνουν «άλλοι» και όχι εσύ. Δεν μπορείς να πείσεις άλλους τη στιγμή που δεν πείθεις τους συναδέλφους σου υπουργούς και βουλευτές. Όταν ο καθένας - επειδή δεν έχει πειστεί για την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ήδη έχεις λάβει- με δηλώσεις, δημόσιους διαπληκτισμούς, προσπαθεί να «γίνει συμπαθής» και να επωμιστεί το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος.

ΡΗΣΗ
«…..με υπουργική απόφαση στις 12 Ιουλίου, την οποία υπογράφουν οι υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, και η υφυπουργός Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αποκέντρωσης, Θεοδώρα Τζάκρη, ορίζεται ότι η τελική κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων για το 2010 θα είναι 48, 8 εκατ. ευρώ, ενώ αρχικά λόγω της μείωσης των κρατικών δαπανών στον προϋπολογισμό είχε αποφασισθεί τα κόμματα να χρηματοδοτηθούν κρατικά με το ποσό των 37,1 εκατ. ευρώ, αύξηση δηλαδή που ανέρχεται περίπου στο 30 %.»

ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
«Προκλητική» και «σκανδαλώδης» είναι νομίζω η εν λόγω απόφαση ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο. Επίσης αυτό που προκαλεί τον καθένα από εμάς που χάσαμε και συνεχίζουμε να χάνουμε καθημερινά (έως και το μπούσουλα) είναι πως: «Σε 244,2 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη των ελληνικών κομμάτων προς τις τράπεζες, τα οποία έχουν, παράλληλα, δαπανήσει την κρατική επιχορήγηση έως το 2015, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών.» Αλήθεια πέρα από το απαράδεκτο του να είναι φορείς κρατικής εξουσίας χρεωμένοι και συνεπώς υπο-χρεωμένοι σε ιδιωτικά συμφέροντα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υποτελή συναλλαγή και επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο συνδιαλλαγή, μια …. πεζή απορία. Με ποιο σκεπτικό ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ την κρατική επιχορήγηση μέχρι το 2015, αφού ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ εξαρτάται από το εκλογικό αποτέλεσμα. Πώς ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ το εκλογικό αποτέλεσμα ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Γνωρίζουν κάτι που αγνοούμε εμείς? Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο ;

Ο ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑΣ ΨΑΡΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ