Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΖΑΧΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


Με τη δημοσίευση υπηρεσιακών εγγράφων απαντούν οι εργαζόμενοι του Δήμου στην ανακοίνωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφιου Δημάρχου κ. Ζαχαριά, η οποία ανέφερε τα εξής:

Η  ΑΛΗΘΕΙΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ   ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

Αρχίζοντας ν' αναλύσουμε αυτο το μεγάλο θέμα θα πρέπει να σας ενημερώσω,ότι, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ,ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ,ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ  ΠΟΥ ΔΕΝ  ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ  ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.
Τονίζω επιγραμματικά αυτήν την πτυχή του όλου θέματος,γιατι θα είμαστε άδικοι,αν δεχτούμε οτι κάποια δημοτικη αρχή των τελευταιών τεσσάρων τετραετιών,δεν έδωσε την δέουσα προσοχή στο θέμα της καθαριότητας.
Θα μου πείτε,τότε τι φταίει και κατα καιρούς η πόλη είναι πολυ βρώμικη;;;
Αυτο θέλω ν΄ αναλύσω μέσα απο σφαιρικό πρίσμα,εξετάζοντας ολη την διαδικασία  της καθαριότητας.
Τα απορρίματα, παράγονται "ΠΑΡΑΓΩΓΗ" απο εμάς τους δημότες και όποιον αλλον κατοικει,ή επισκέπτεται  την πόλη μας  και μαζεύονται "ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ" απο την υπηρεσία καθαριότητας του
Δήμου.
Έτσι πρέπει να εξετάσουμε και τους δυο αυτούς παράγοντες ξεχωριστά,αλλα και συγχρόνως.
Ας αρχίσουμε απο την "παραγωγή".Με τον όρο παραγωγή εννοούμε την συλλογή,αποθήκευση και διακίνηση των απορριμάτων στο σπίτι μας ή στο μαγαζύ μας ή στην επιχείρησή μας γενικότερα .
Σας ερωτώ προσωπικά. Είστε ικανοποιημενοι με τον τρόπο που διακινείται τα οικιακά και μη οικιακά απορριματα;;;
Πόσες φορές συμπολίτες μας,πετάνε στους κάδους υγρά απορρίμματα,σακούλες που δεν έχουν κλείσει καλα κ,λ,π;;; Πολλές φορές.
Πόσες φορές συμπολίτες μας εβαλαν ογκώδη απορρίμματα [κλαδιά, κιβώτια,παλαιά έπιπλα,κ.λ.π] δίπλα στους κάδους,ενω θα έπρεπε να συννενοηθούν με τις υπηρεσίες του Δήμου;; Πολλές φορές.
Πόσες φορές δεν βάζουν την σακούλα με τα απορρίμματα μεσα στον κάδο αλλα την αφήνουν εξω απ αυτόν;; Πολλές φορές.
Πόσες φορές συμπολίτες δεν μεταφέρουν τους κάδους όπου τους αρέσει,γιατι κανείς δεν θέλει τα σκουπίδια κοντα στο σπίτι του;;; Πολλές φορές.
Θα μπορούσα να παραθεσω πολλα παραδείγματα για την κακη διαχείρηση της παραγωγής,αλλα δεν εχει αξία.Αυτο θα το κάνει η νέα δημοτική αρχή με νεο "κανονισμο καθαριότητας" που θα κάνει.
Απο την άλλη πλευρά της "διαχείρησης",που την κάνει ο Δήμος έχω να πώ ότι,λίγο να του μειωθούν οι εργάτες καθαριότητας, λίγο να του μειωθούν λόγω ζημίας τα οχήματα,λίγο να υπάρξει λάθος υπολογισμός απο το προσωπικο του Δήμου και ολο το
σύστημα μπορεί να τιναχτεί στον αέρα.
Βλέπετε το ποσοστό είναι δυσανάλογο. Είκοσι χιλιάδες να παραγουν απορρίμματα και να τα διαχειρίζονται άσχημα και ΜΟΝΟ
δέκα πέντε ή είκοσι πέντε άνθρωποι να τα μαζεύουν. Δεν γίνεται. Η μάχη είναι άνιση.
Τέτοιο φαινόμενο ήταν και το πρόσφατο γεγονός που έγινε με τα σκουπίδια στο Κιάτο.
*Μειώθηκε ξαφνικά το προσωπικό καθαριότητας και καθυστέρησε υπερβολικά η ανανέωση του με εργάτες καθαριότητας ορισμένου χρόνου.
*Αυξήθηκε  η παραγωγή λόγω εποχής [καλοκαίρι με πολλους επισκέπτες - τουρίστες].
*Κακός υπολογισμός απο τις υπηρεσίες του Δήμου.
 Το αποτέλεσμα ήταν αυτό πού είδαμε. Δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί.
Ολα αυτα βέβαια έχουν περάσει,έχει αποκατασταθει η ισορροπία και η πόλη δεν παρουσιάζει την εικόνα του καλοκαιριού.
Επειδή τα "παθήματα γίνονται μαθήματα" ,γνωρίζουμε ότιάν εκλεγούμε ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε για να μη συμβει πάλι αυτο το φαινόμενο.
Εξ άλλου είναι το κυρίαρχο σύνθημα μέσα στο πρόγραμμα μας <<ΔΗΜΟΣ  ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ>>.
Και να γνωρίζετε οτι το ΜΠΟΡΟΥΜΕ και θα το ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.    

Οι εργαζόμενοι του Δήμου αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

"Επειδή το δημοσίευμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψηφίου Δημάρχου του νέου Δήμου Σικυωνίων κ. Χρήστου Ζαχαριά, με τίτλο "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ", μετατοπίζει τις ευθύνες του και θίγει το προσωπικό και τις υπηρεσίες του Δήμου, αντί άλλης απάντησης σας στέλνουμε συνημμένα τρία υπηρεσιακά έγγραφα και παρακαλούμε για τη δημοσίευσή τους προς αποκατάσταση της αλήθειας ώστε να σχηματίσουν οι δημότες τη δική τους γνώμη...
Ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη φιλοξενία"






Σ.Σ: Ασυνείδητοι πολίτες υπάρχουν παντού κ. Ζαχαριά και αυξημένη κίνηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στη μισή Ελλάδα. Μόνο στο δικό μας δήμο όμως και μόνο στη δικιά σας θητεία είδαμε αυτό το χάλι. Κι όταν οι άλλοι πάνε μπροστά, στο Κιάτο συζητάμε ακόμα για τα αυτονόητα που οφείλει ένας Δήμος να προσφέρει στους πολίτες. Και αν για να τα αυτονόητα χρειάζεται και τρίτη τετραετία, τότε δε θέλουμε να φανταστούμε πόσες χρειάζονται για τα υπόλοιπα...