Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Χαμόγελα και περηφάνια των μικρών κολυμβητών του Ν.Ο. Κιάτου


Ήταν όλοι εκεί, παιδιά, πολλά παιδιά, οι γονείς και οι συγγενείς τους και φυσικά επίσημοι προσκεκλημένοι. Αγόρια και κορίτσια από 5 έως 8 ετών με λαμπερά μάτια, με την ευτυχία και την περηφάνια ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι του Κιάτου για να δείξουν σε όλους τις ικανότητες τους στην κολύμβηση, αλλά και όλα όσα απεκόμισαν από τα μαθήματα που διοργάνωσε για μια ακόμα χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου.

Και ενώ τα παιδιά επεδείκνυαν τις ικανότητές τους σε όλα τα στυλ κολύμβησης, οι γονείς καμάρωναν χαρούμενοι αλλά και σίγουροι για τα παιδιά τους, περιμένοντας να τα δουν να παραλαμβάνουν το τιμητικό δίπλωμα που θα τους απένειμαν για την προσπάθεια τους. Ανάμεσά τους και οι εκπρόσωποι των αρχών του τόπου: ο πατέρας Νικόλαος Σταματόπουλος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κορινθίας, ο Δήμαρχος Συκιωνίων Άγγελος Τσουλούφας, ο Αντινομάρχης Κορινθίας Σπύρος Παπαθεοφάνους, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Ζαχαριάς, ο Αντιδήμαρχος Πάνος Λεονάρδος, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Σωτήρης Νικολόπουλος και Νίκος Ζαχαρόπουλος.

Μετά την ανάγνωση των χαιρετισμών που έστειλαν οι βουλευτές του νομού Κατερίνα Φαρμάκη και Άγγελος Μανωλάκης και με τη βοήθεια των επισήμων, έγινε η απονομή των διπλωμάτων στα 80 παιδιά που αποφοίτησαν από τη σχολή κολύμβησης του 2010. Ακολούθησε η βράβευση με τιμητική πλακέτα του προέδρου της ΚΟΔΕΣ, Νικόλαου Χατούπη, για τη μεγάλη προσφορά του στους στόχους του Ναυτικού Ομίλου.

Η εκδήλωση που διεξήχθη σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα έκλεισε με την απονομή στους νικητές του διαγωνισμού ψαρέματος για παιδιά που οργανώθηκε από τον Ν. Ο. Κιάτου στα πλαίσια της Ναυτικής Εβδομάδας 2010. Οι νικήτριες Σοφία Βελέντζα και Θένια Πετούμενου, που μοιράστηκαν τη πρώτη θέση και οι Νικόλας Κίλιας και Φώτης Μούστας, που ισοβάθμησαν στην τρίτη, έλαβαν τα μετάλλια τους από τον εκπρόσωπο της Λιμενικής αρχής, Αρχικελευστή Βασίλη Μανιάτη.

Τέλος ο Πρόεδρος του Ν. Ο. Κιάτου Σωτήρης Μενούνος και η προπονήτρια της σχολής Ρένια Στυλιανάκη ευχαρίστησαν γονείς και μαθητές για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και υποσχέθηκαν την επόμενη χρονιά να δώσουν σε πολλά ακόμη παιδιά την ευκαιρία να πουν «μπορώ και χωρίς μπρατσάκια», αλλά και να  δημιουργήσουν τμήματα και για προχωρημένους.