Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Ελληνική προεκλογική κουτοπονηριά (του συστήματος) στο μεγαλείο της


Τελικά δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεφύγουμε από τα λάθη του παρελθόντος. Το κυριότερο, δεν μπορεί να εκλείψει η... ελληνικήπροεκλογική κουτοπονηριά.
Κάθε ημέρα το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει και από μια παράταση. Ολες οι δηλώσεις πάνε πίσω, με τελευταίες αυτές των μισθωτών, συνταξιούχων, ελευθέρων επαγγελματιών κ.ά., που θα υποβληθούν τον Ιούλιο. Και ας βάλουμε από τώρα στοίχημα ότι ούτε τον Ιούλιο θα υποβληθούν, αφού όλοι ή τουλάχιστον οι μισοί θα είναι για μπάνια και το μόνο που δεν θα σκέφτονται, ύστερα από τη «βαρυχειμωνιά» που πέρασαν, θα είναι να ασχοληθούν με την εφορία.
Η κουτοπονηριά στο μεγαλείο της! Ασε, σου λένε, να πάνε όλοι πρώτα να ψηφίσουν, έχουν που έχουν τόσα στο κεφάλι τους, να φάνε και την «κεραμίδα» των εκκαθαριστικών, μετά θα σκίζουν τα πτυχία τους οι δημοσκόποι!
Ενώ μετά την απομάκρυνση από το ταμείο θα σταλούν οι «λυπητερές» και ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι ποιος θα στείλει πρώτος τη λυπητερή!!!
Το γεγονός δε ότι το οικονομικό επιτελείο «γκρινιάζει» για τα έσοδα και την πορεία του προϋπολογισμού, είναι απλώς για τα «μάτια του κόσμου», αφού όλοι στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν ότι αυτά που πρέπει να εισπραχθούν από το φόρο εισοδήματος θα εισρεύσουν ούτως ή άλλως στα ταμεία.
Αυτό που δεν σκέφτονται όμως είναι ότι όσο πιο αργά, τόσο πιο επώδυνο θα είναι για όλους τους φορολογούμενους, αφού οι δόσεις θα λιγοστεύουν και ο «λογαριασμός» φέτος θα είναι... ασήκωτος, αν λάβουμε υπόψη ότι το αφορολόγητο έχει πάει στις 5.000 ευρώ, οι φοροαπαλλαγές έχουν πάει «περίπατο», τα τεκμήρια «καίνε», ενώ όλα τα εκκαθαριστικά θα περιλαμβάνουν «πακέτο» την έκτακτη εισφορά και φυσικά το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Σε όλα αυτά δε, πρέπει κανείς να προσθέσει και τα «ξεχασμένα», από το 2009, εκκαθαριστικά που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων και κυρίως το «χαράτσι» του ειδικού τέλους επί των ακινήτων που θα έρθει με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ και αναγκαστικά θα πρέπει να εξοφληθεί σε λιγότερες δόσεις.
Αυτός όμως είναι και ο βασικός λόγος που δίνουν συνέχεια τις παρατάσεις. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο! Σκέφτονται πολύ απλά ότι δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τον κόσμο πριν από τις εκλογές... μήπως και κάτι πάει στραβά και μπροστά από την κάλπη ο ψηφοφόρος θυμηθεί… και το εκκαθαριστικό του!