Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τα φέσια των κομμάτων


Σύμφωνα με τα παραπάνω αλλά και με τα ποσά των κρατικών ενισχύσεων που προκύπτουν από τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ αδυνατούν να πληρώσουν τα χρωστούμενα. Μεγάλος χαμένος φυσικά η Αγροτική Τράπεζα στην οποία έπεσε ο κλήρος να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της πολιτικής σχιζοφρένειας ή απάτης.
Τα δύο κυβερνητικά κόμματα στην ουσία εκμεταλλεύτηκαν τον νόμο που ψηφίστηκε για να προφυλάξει το πολιτικό σύστημα από ύποπτες συναλλαγές και αφού προεισέπραξαν μέσω της Αγροτικής τεράστια ποσά, βλέπουν τώρα τον αριθμό των ψηφοφόρων και μαζί μ’ αυτούς τις κρατικές ενισχύσεις που εξαρτώνται από τον αριθμό αυτό να μειώνονται δραματικά.
Αποτέλεσμα; Παρόμοιο με αυτό που ισχύει για τις τράπεζες. Αν κερδίσουμε, κερδίσαμε αν χάσουμε, χάσατε.
Τα κόμματα ήδη ξέρουν ότι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και ψάχνουν την πόρτα της εξόδου φορτώνοντας τα χρέη στην Αγροτική Τράπεζα. Οι Έλληνες πολίτες φαίνεται πως έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε επιχορηγήσεις τύπου Χριστοφοράκου και στα φέσια για τις κρατικές τους τράπεζες.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δηλαδή προεξοφλούσαν μέσω των χρηματοδοτήσεων που έβαζαν ως εγγύηση ακόμη και το αποτέλεσμα των εκλογών! Παίρνανε δάνεια θεωρώντας δεδομένο ότι θα λάβουν 30%-40% σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Αποτέλεσμα; Η θλιβερή εκλογική κατάντια του ΠΑΣΟΚ φόρεσε ένα μεγαλοπρεπέστατο φέσι στην Αγροτική. Εκτός κι αν τυπώσουν κουπόνια ή βάλουν σπόνσορα. Τσιπίτα ΠΑΣΟΚ, Skoda ΠΑΣΟΚ, Siemens ΠΑΣΟΚ ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Όχι ότι η Νέα Δημοκρατία, βέβαια, πάει πίσω. Ειδικά τώρα που είδε την επιχορήγηση να μειώνεται από τα 17 εκ. στα 15,4. Απλώς κι αυτή κρύβεται πίσω από τον πράσινο πρωταγωνιστή. Θα έρθει κι η σειρά της γιατί το ταμείο… είναι μείον.