O επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στο Βερολίνο είπε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει την κρίση χρέους. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Μπούντεσταγκ ο Ρέγκλινγκ είπε συγκεκριμένα ότι «μια υποθετική έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα είχε τρομαχτικές συνέπειες για τις άλλες χώρες-μέλη που ακολουθούν προγράμματα εξυγίανσης και θα δημιουργούσε καταστροφικές καταστάσεις για την Ελλάδα την ίδια».
Ο διευθύνων σύμβουλος του Προσωρινού Ταμείου για την Χρηματοοικονομική Σταθερότητα πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα όσο παραμένει προσκολλημένη στους όρους διάσωσής της, τους οποίους έχει συνομολογήσει, έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τα προβλήματα χρέους που την ταλανίζουν».Στο ίδιο μήκος κύματος η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πία Χάνσεν δήλωσε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ότι«η Κομισιόν θα συνεχίσει να στηρίζει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και ότι «τα ελληνικά κόμματα θα συνεργαστούν με πνεύμα υπευθυνότητας για να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση με σταθερή πλειοψηφία».
Η Ευρωπαία αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «η Δημοκρατία είναι μια λέξη ελληνική και καλό είναι να δώσουμε τον χρόνο στις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις να σχηματίσουν κυβέρνηση».
Από το Βερολίνο ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Ελλάδας και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τα δημοκρατικά κόμματα που στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις και τη συμφωνία διάσωσης που υπέγραψε η Αθήνα με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
«Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου που απαιτεί από τη μια μεριά μεγάλη αλληλεγγύη εκ μέρους της Ευρώπης και από την άλλη τεράστια προσπάθεια εκ μέρους των Ελλήνων», είπε ο Ζάιμπερτ. «Σε ό,τι μας αφορά δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα αυτό», τόνισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης και προανήγγειλε νέες αποφάσεις για το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ο Ζάιμπερτ αναφέρθηκε και στην εκλογή του Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της καγκελαρίου Μέρκελ «για τις προσπάθειες του προέδρου Σαρκοζί προς την κατεύθυνση της λιτότητας», ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Βερολίνου είπε ότι η καγκελάριος αντιμετωπίζει τον Ολάντ ως «αξιόπιστο εταίρο» και ως εκ τούτου προσβλέπει στη «συνέχιση των στενών γαλλογερμανικών σχέσεων».
Αναδημοσίευση από http://anexartitiomadaekpedeytikonantidrasi.blogspot.com/