Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Την πληρωμή των φόρων μέχρι και σε 9 δόσεις εξετάζει το Υπ. Οικονομίας

Σχέδιο για την πληρωμή φόρων σε περισσότερες δόσεις επεξεργάζεται το υπουργείο οικονομικών προκειμένου να καταφέρουν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά.
Tο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο, οι δόσεις για την εξόφληση των φόρων, από 3 διμηνιαίες που είναι σήμερα ή από δύο διμηνιαίες (ανάλογα με την εκκαθάριση) να επεκταθούν σε περισσότερες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μπορεί κάποιος να πληρώσει πέραν αυτών που ισχύουν σε 6 ή και σε 9 μηνιαίες δόσεις.
Μάλιστα αν κάποιος κάνει χρήση της πιστωτικής του κάρτας και έχει τη δυνατότητα να την πληρώνει στην ώρα της, τότε θα μπορέσει να επεκτείνει τις δόσεις σε πάνω από ένα χρόνο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σήμερα σε σύνολο 5,7 εκατ. φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί μόλις 2,2 εκατομμύρια. Από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί 1.750.000 είναι ηλεκτρονικές, 450.000 χειρόγραφες, ενώ 300.000 είναι αποθηκευμένες και περιμένουν το πάτημα του κουμπιού για να γίνει οριστική υποβολή και να εκδοθεί το εκκαθαριστικό.