Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ως εκτελεστικοί λογιστές οι τρεις αρχηγοί ετοιμάζουν μέτρα κοινωνικού σφαγιασμού


Oτι απεργάζονται νέα μέτρα «κοινωνικού σφαγιασμού και ισοπέδωσης» ως «εκτελεστικοί λογιστές» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, και τις δηλώσεις που έγιναν στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «όλα όσα με ψεύτικες διακηρύξεις προθέσεων απέρριπταν προεκλογικά, τώρα αποτελούν τη συνισταμένη της κυβέρνησης».
«Η συμφωνία τους στα νέα μνημονιακά μέτρα είναι συμφωνία στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στη διάλυση της παιδείας, της υγείας, των δημόσιων αγαθών», συνεχίζει η Κουμουνδούρου.
Επίσης, όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέξεις όπως «επαναδιαπραγμάτευση» και τα «ισοδύναμα μέτρα» δεν είναι τίποτα άλλο «παρά λέξεις κενές περιεχομένου, τις οποίες οι κυβερνητικοί εταίροι αναμασούν υποκριτικά» και παράλληλα υπογραμμίζει πως ο στόχος περί «επιμήκυνσης» της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι συνώνυμος με την επιμήκυνση της λιτότητας.
«Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ είναι υπόλογοι προς τον ελληνικό λαό για τη συνέχιση της αδιέξοδης πολιτικής που έχει οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ .