Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας – τη σφράγισε ο Σταύρος Λέκκος από το Κάτω Διμηνιό


Ποιος είπε ότι η Ελλάδα είναι ουραγός της Ευρώπης; Ας μη θολώνει τη σκέψη μας η απελπισία των καιρών που ζούμε. Ακόμα και σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, όπως αυτή που περνάει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, έρχονται κάθε τόσο ελπιδοφόρα μηνύματα για τις εξαιρετικές επιδόσεις συμπατριωτών μας σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Αναγγέλλουν τα μηνύματα αυτά πως αυτή η μικρή σε έκταση και πληθυσμό χώρα που λέγεται Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργεί και να θριαμβεύει με το πνεύμα, με τη δουλειά και με το μεράκι των κατοίκων της.

Αντιγράφω από το sky.gr:

«Πρώτη μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών βγήκε η Ελλάδα σε πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας που διοργάνωσε το WWF Ελλάς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με μια εκδήλωση απολογισμού και βράβευσης των Ελλήνων νικητών που πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος εκδηλώσεων για το Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΠΕΞΕ), το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011 και κινητοποίησε 8.393 νοικοκυριά από 11 χώρες της Ευρώπης.

Η εθνική ομάδα της χώρας μας, με 2.845 συμμετοχές και μέση εξοικονόμηση ανά νοικοκυριό 270kwh στον ηλεκτρισμό και 2.900kwh στη θέρμανση, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης...».

Και το ρεπορτάζ συνεχίζει:

«Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκαν επίσης τα βραβεία στις 3 ελληνικές οικογένειες που πέτυχαν τις καλύτερες επιδόσεις. Ο πρώτος νικητής, Σταύρος Λέκκος, από το Κάτω Διμηνιό Κορινθίας, εφαρμόζοντας μια ολοκληρωμένη στρατηγική αναβάθμισης της κατοικίας του, μείωσε την κατανάλωση ρεύματος κατά 27% ενώ η θέρμανση στο σπίτι του παρέχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας...».

Η είδηση προβλήθηκε από όλα σχεδόν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, έντυπης και ηλεκτρονικής. Σε πολλές περιπτώσεις η είδηση συνοδεύτηκε με φωτογραφίες του Σταύρου και της συντρόφου του και με δηλώσεις του, όπου εξήγησε με λεπτομέρειες το σπουδαίο επίτευγμά του. Επίτευγμα που συντελέστηκε στο παλιό σπίτι των γονιών του, του Αλέκου και της Ευγενίας Λέκκου στο Κάτω Διμηνιό, που τώρα είναι κατοικία του ίδιου και της συντρόφου του, και που στέλνει μήνυμα σε όλους μας και ιδίως στους νέους της πατρίδας μας, ότι με έμπνευση, μεράκι και δουλειά μπορούν να διακρίνονται και να πετυχαίνουν, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, κορυφαίες επιδόσεις και μέσα από την Ελλάδα του σήμερα.

Πρώτος των πρώτων, λοιπόν, ο συντοπίτης μας Σταύρος Λέκκος, ένας νέος επιστήμονας που ειδικεύεται ως τεχνικός δικτύων έχοντας στήσει πρόσφατα τη δική του ατομική επιχείρηση στο Κιάτο.

Τον συγχαίρουμε, τον ευχαριστούμε για τη χαρά που μας έδωσε, και του ευχόμαστε κι άλλες τέτοιες επιτυχίες, για τις οποίες εμείς δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι θα ακολουθήσουν.

Κώστας Παππής