Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Τσίπρας: "Η κυβέρνηση να μην εκποιήσει δημόσιο πλούτο"

Να μην προχωρήσει «και μάλιστα ελαφριά τη καρδία στο δεύτερο μεγαλύτερο έγκλημα, μετά την υπογραφή του Μνημονίου, που είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου έναντι πινακίου φακής, και ιδιαίτερα δε η εκποίηση των παραγωγικών εκείνων μονάδων που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας», κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).
Αναφερόμενος στην απόφαση να «εκποιηθεί» η ΕΒΖ έναντι του «ευτελούς» τιμήματος των 40 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που -όπως είπε- μόνο τα δύο εργοστάσια θυγατρικής της στη Σερβία κοστολογούνται άνω των 150 εκατ., ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης είναι η μεγαλύτερη γεωργική βιομηχανία στη βόρεια Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου, που αυτήν τη στιγμή είναι κερδοφόρος επιχείρηση, και πως εάν υπήρχε σχέδιο και στρατηγική θα μπορούσε να έχει αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και στα Βαλκάνια.
«Η υπόθεση αυτή δεν αφορά στενά τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ, αλλά χιλιάδες αγρότες, 


παραγωγούς ζαχαρότευτλων, που θα μείνουν φυσικά χωρίς κύκλο εργασιών, κυρίως όμως αφορά το μέλλον και τη δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας, κύριος πυλώνας της οποίας πρέπει να είναι η γεωργική, η αγροτική οικονομία», σημείωσε.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στο επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων και τόνισε ότι οι διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο και την Ευρώπη, «ιδιαίτερα σε συνθήκες φαστ- τρακ και πίεσης, αποτέλεσαν πηγές διαφθοράς και μεγάλων σκανδάλων».
«Προειδοποίησε» δε την κυβέρνηση ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβεί το ίδιο εδώ, την ώρα μάλιστα που η ελληνική οικονομία στενάζει και ασφυκτιά» και σημείωσε ότι «θα διεκδικήσουμε η ελληνική οικονομία να μπορέσει να έχει ελπίδα και προοπτική, να μη σβήσουν με τις επιλογές τους τελείως την ελπίδα, βασιζόμενοι στο τρίπτυχο "διαλύουμε, απαξιώνουμε, ξεπουλάμε" για τον δημόσιο τομέα, που μας οδήγησε και μας οδηγεί στη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Χριστόδουλος Βαρκάκης ανέφερε ότι η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας που κάνουν ως εργαζόμενοι της ΕΒΖ και τόνισε ότι «τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο πρόεδρός του, είναι πλήρως ενημερωμένοι για το θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και ήδη το έχουν πολύ ψηλά».«Ήρθαμε εδώ σήμερα για να ανδρώσουμε ακόμα περισσότερο τις φωνές μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αποτρέψουμε αυτό το ανίερο έγκλημα», πρόσθεσε.