Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ανοιχτή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Δήμου Σικυωνίων, στο Κιάτο

Εγκαινιάστηκε το πρώτο βήμα ανοιχτού διαλόγου 

Στο πλαίσιο της υπόσχεσής του ότι η επαφή και η ανταλλαγή απόψεων με τον κόσμο που τον στήριξε θα συνεχιστεί και μετεκλογικά, πραγματοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Δήμου Σικυωνίων, την Παρασκευή 13/7 στην Αίθουσα θεάτρου του δημαρχείου στο Κιάτο, Ανοιχτή Συνέλευση με προσκεκλημένο ομιλητή τον βουλευτή Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος έκανε μια περιεκτική εισήγηση για το μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σ’ αυτό.
Η Συνέλευση εξελίχθηκε σε 2 κύκλους. Στον 1ο κύκλο έγινε μια σύντομη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και των προοπτικών που ανοίγει αυτό για το λαϊκό κίνημα και ακολούθησε πλούσιος και ενδιαφέρων διάλογος με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το κοινό, που ανέδειξε ζητήματα όπως η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μορφή ενιαίου κόμματος αλλά και η ανάγκη να ξεκαθαριστούν ζητήματα που προβάλλονται μέσα από βαθύ και ουσιαστικό διάλογο.
Στον 2ο κύκλο συζητήθηκε προτεινόμενο σχέδιο δράσης του ΣΥΡΙΖΑ που δραστηριοποιείται στο δήμο μας για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την ανακούφιση του λαού από τις επιπτώσεις της Μνημονιακής λαίλαπας και την ανθρωπιστική κρίση που ήδη πλήττει τη χώρα. Κεντρικό σύνθημα : ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Προτάθηκαν 11 σημεία -άξονες προστασίας του λαού. Από αυτούς τους άξονες θα προκύψουν θεματικές ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του κόσμου ως προς την προσφορά αλλά και τη διαβάθμιση στις ζωτικές του ανάγκες ως προς την αποδοχή. Σε σύζευξη με προτεινόμενες Θεματικές ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ σε επίπεδο νομού θα βρεθεί ο "οδικός χάρτης" υλοποίησης του φιλόδοξου αυτού σχεδίου
Για την επιτυχία ενός τέτοιου σχεδίου απαιτείται συγκεκριμένη οργάνωση και κατανομή των δυνάμεων που προτίθενται να βοηθήσουν. Έτσι, το Συντονιστικό Όργανο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ θα δρομολογήσει Συνέλευση Μελών - Φίλων, στην οποία θα εξειδικευτούν ομάδες εργασιών αλλά και επεξεργαστεί μέσα από διαδικασία σύνθεσης τα όποια προτεινόμενα σχέδια οργανωτικής υπόστασης σε τοπικό επίπεδο, σε σχέση με άλλες Τοπικές Οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σε επίπεδο Νομού. Επίσης θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες εκλογής των τοπικών αντιπροσώπων στα πλαίσια της οργάνωσης σε πανελλαδική κλίμακα που περιλαμβάνει την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μέσα στο επόμενο φθινόπωρο και το Πρώτο Ιδρυτικό Συνέδριο του Ενιαίου Φορέα την Άνοιξη του 2013.

Από ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ