Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τα κατασκευασμένα ψεύδη και η λογική της ήσσονος προσπάθειας!

Η προεκλογική περίοδος αφιερώνεται στους υποψήφιους πολιτικούς σχηματισμούς & τους εκπροσώπους τους, για να ενημερώσουν τους πολίτες, ν’ αναλύσουν, ν’ αποσαφηνίσουν & να τεκμηριώσουν τις θέσεις τους. Να πουν δηλ. την αλήθεια στον Ελληνικό λαό!

Ωστόσο, την προεκλογική περίοδο διαπιστώνουμε ότι μάλλον προσπαθούν να μπερδέψουν το λαό με διάφορα κατασκευασμένα ψεύδη, ατελείωτη κινδυνολογία και ασύστολη προπαγάνδα! Το εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι αυτή τη συμπεριφορά επιδεικνύουν όσοι έφεραν τον τόπο σ’ αυτή την τραγική κατάσταση(!), οι οποίοι ως «έμπειροι» και κατέχοντας την απόλυτη αλήθεια ισχυρίζονται ότι οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, που αφορά στο δημόσιο χρέος και τα μνημόνια είναι καταστροφική! Δηλ. εξακολουθούν να υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια την αποδεδειγμένα αναποτελεσματική λύση του μονόδρομου, δηλαδή την εφαρμογή μέτρων λιτότητας (περικοπές μισθών, συντάξεων, επιβολή χαρατσιών κλπ), η οποία οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση (μείωση των οικονομικών δραστηριοτήτων & επομένως μείωση των εσόδων του κράτους)!

Από το τουρνουά Μπριτζ στο Κιάτο

Την Κυριακή 20 Μαϊου διεξήχθη το 1ο τουρνουά Μπριτζ του Αθλητικού Ομίλου Μπριτζ Σικυώνος (ΑΟΜΣ) που άρχισε να λειτουργεί τον Οκτώβριο 2011. Το τουρνουά έγινε στον ανακαινισμένο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Κιάτου. Πραγματοποιήθηκαν δύο ειδών αγώνες (μαθητικός και όπεν) που στέφθηκαν με εξαιρετική επιτυχία. Διαιτητής των αγώνων ήταν η κα Λήδα Φικιώρη. Στο μαθητικό τουρνουά συμμετείχαν 28 συνολικά αθλητές που εκτός από το Κιάτο προέρχονταν από την Αθήνα, το Αίγιο, την Πάτρα και την Τρίπολη.

Ανοιχτή επιστολή - καταγγελία προς το Δήμαρχο Σικυωνίων

1) Είναι δυνατόν να υπάρχει απόφαση έγκρισης (Α.Α 157) για ανόρυξη και αξιοποίηση αρδευτικής γεώτρησης στη Τ.Κ Τιτάνης,σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από παλαιότερη γεώτρση η οποία δεν έφερε αποτέλεσμα .
Και όμως είναι !!!
Δεν ξέρω εάν αποτελεί πανελλήνια πρακτική είναι όμως περίεργη απόφαση και ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο,μιας και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο με την πρώτη φορά.
Αυτές οι 40.000 θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για κάποιο έργο με αποτέλεσμα θετικό για τον δήμο και το διαμέρισμα.

Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιάτο


Βιβλιοπαρουσίαση


1 χρόνος πλατείες: Η αυτό-οργάνωση στο επίκεντρο! 2ήμερο εκδηλώσεων στα Περιβολάκια (Κόρινθος) - Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Μαΐου


Μια αυθόρμητη στιγμή αγανάκτησης, πριν ένα χρόνο, έφερε χιλιάδες ανθρώπους σε επαφή. Μέσω του κινήματος των πλατειών, μέσω των ανοιχτών συνελεύσεων, της συζήτησης, της σύνθεσης και του μοιράσματος, ήρθε η συνειδητοποίηση πως πρέπει και μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.
Δεν περιμένουμε κανένα σωτήρα, δεν επαναπαυόμαστε σε πολιτικές υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Γινόμαστε ενεργοί πολίτες, αυτό-οργανωνόμαστε, περνάμε από το ατομικό στο συλλογικό, ενημερωνόμαστε και προσφέρουμε αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.
Μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία είναι εφικτή!

Ο Χρ. Ζαχαριάς για τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στο Δήμο μας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Με την 4230/13/09/2011 Υπουργική απόφαση κατακυρώθηκε το έργο υποστηρικτικοί Μηχανισμοί για την  υλοποίηση  των Καθεστώτων Ενίσχυσης (ιδιωτικές επενδύσεις) του Άξονα 3 του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) της Ελλάδας 2007-2013 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην ''ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ''. Στην κοινοπραξία αυτή συμμετέχουν η εταιρία ''Πελοπόννησος Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης'' και   ''Πελοπόννησος Α.Ε. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.ΤΑ.'', στα Διοικητικά Συμβούλια των οποίων έχω την τιμή να συμμετέχω.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Παροχή υπηρεσιών στήριξης με αποδέκτες:
α)τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών των γεωγραφικών ενοτήτων όπου υλοποιούνται τα καθεστώτα ενίσχυσης του Άξονα 3 του ΠΑΑ 2007-2013 ως δυνητικός δικαιούχος αυτών
β) τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, που εγκρίνονται και ενισχύονται για την υλοποίηση έργων στο πλαίσιο του Άξονα 3(δικαιούχοι) και
γ) τους αρμόδιους φορείς για τη διαχείριση και εφαρμογή  των καθεστώτων ενίσχυσης του Άξονα

Από Ιούνιο θα αρχίσει να κόβει κλήσεις για παράνομη στάθμευση η Δημοτική Αστυνομία

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που λάβαμε από το Δήμο, αναφέρεται:

"Ενημερώνουμε ότι από τον μήνα Ιούνιο η δημοτική αστυνομία του Δήμου μας θα αρχίσει να πραγματοποιεί, περιστασιακά, ελέγχους για παράνομη στάθμευση σε κάποια κεντρικά σημεία του Κιάτου.
Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να υποβάλλει ένσταση για κάποια βεβαιωμένη παράβαση θα μπορεί να απευθύνεται, εντός της προθεσμίας που θα αναγράφεται στην κλήση, στο γραφείο της δημοτικής αστυνομίας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 13:00 – 15:00.

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Ένοπλοι εισέβαλλαν στο κτίριο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κορινθίας



Ένοπλοι εισέβαλλαν στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κορινθίας στην Κόρινθο και παριστάνοντας τους υπαλλήλους μεταφορικής εταιρίας, κατάφεραν να φτάσουν στο γραφείο όπου στεγάζεται το Τμήμα Αδειών Διαμονής χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί! Μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων τους τρεις υπαλλήλους που βρίσκονταν εκεί.


Στη συνέχεια άρχισαν να ψάχνουν τα γραφεία αναζητώντας ασυμπλήρωτες κάρτες διαμονής αλλοδαπών στη χώρα, αλλά δεν βρήκαν με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή φοβούμενοι μήπως τους αντιληφθούν οι υπάλληλοι που βρίσκονταν απ' έξω.

Νεαρή αυτοκτόνησε βουτώντας στον Ισθμό

 Βουτιά θανάτου έκανε μια νέα κοπέλα χθες από τη γέφυρα του Ισθμού στην Κόρινθο. 
Άνδρες του Λιμενικού ανέσυραν την αγνώστων στοιχείων νεαρή γυναίκα από την
θάλασσα, η σορός της οποίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου
διαπιστώθηκε ο θάνατός της ενώ θα διενεργηθεί και νεκροψία -
νεκροτομή.
Η νεαρή ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που έδωσε τέλος στη ζωή
του πέφτοντας στον Ισθμό μέσα σε λιγότερες από δέκα ημέρες.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Κουκλοθέατρο στο Θέατρο Περιγιαλίου

“Οι Αστροναύτες στον Άρη”.
Κουκλοθεάτρο και θεατρικό παιχνίδι

ΜΑΪΟΣ 2012
ΣΑΒΒΑΤΑ:19+26  ΚΥΡΙΑΚΕΣ:20+27
ώρα:18.30μ.μ

Η ομάδα κουκλοθεάτρου “Τελεία.” της Χριστίνας Σακελλαράκη παρουσιάζει

παράσταση Κουκλοθεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού , η οποία ανέβηκε με εξαιρετική απήχηση στο παιδικό κοινό, τον χειμώνα και το φθινόπωρο του 2011.

Η παράσταση, είναι δομημένη με διαδραστικά στοιχεία που δεν αφήνουν κανέναν θεατή αμέτοχο .

Συναυλία με το Λουδοβίκο των Ανωγείων στο Φενεό


Ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΚΚΕ για τις βουλευτικές αποζημιώσεις

Με αφορμή τις εκλογές ανοίγεται το ζήτημα των βουλευτικών αποζημιώσεων, των συντάξεων των βουλευτών κτλ. Θεωρούμε χρήσιμο να θυμίσουμε την πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στις 3 Μάη 2010 σχετικά με αυτά τα ζητήματα. Η πρόταση νόμου έχει ως εξής:

Αφετηριακή βάση της πρότασης νόμου που καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είναι η γενικότερη αντίληψη του Κόμματος μας για τον ρόλο των εκλεγμένων στα αντιπροσωπευτικά σώματα, και από την σκοπιά αυτή αντιμετωπίζει και τα ζητήματα που σχετίζονται με τα θέματα της προσωπικής τους κατάστασης. Αφετηριακή μας θέση είναι ότι η εκλογή στα σώματα αυτά, με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή για κανένα προνόμιο των εκλεγμένων σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση τους.

Ευχαριστήρια επιστολή από το Λύκειο Ελληνίδων

Το Λύκειον των Ελληνίδων Κιάτου με αφορμή την εορτή της Μητέρας οργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία εκδήλωση με απαγγελία ποιημάτων- πεζών, καθώς και με ζωντανή μουσική και τραγούδι στο bar-restaurant Καραμαλίκης στις 13-05-2012. Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν στην επίτευξή της και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Και του χρόνου με υγεία!!!

Εθελοντική αιμοδοσία

Η ΚΟ.Δ.Ε.ΔΗ.Σ. την Κυριακή 27 Μαΐου 2012, από τις 9.00 π.μ. - 13.30 μ.μ. καλεί τους Εθελοντές Αιμοδότες στο Δημαρχείο στο Κιάτο
για να προσφέρουν αίμα.
Ένα δώρο ζωής για χιλιάδες συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Βραδιά Αλληλεγγύης

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ, ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ!
''ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΩΚΕΑΝΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΝ ΕΛΕΙΠΕ ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΓΟΝΑ...'' (ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ)

Ποίηση, Μουσική, Τραγούδι, Θέατρο, Χορός

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΣΑΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ''ΑΝΑΣΣΑ - Η ΠΕΜΠΤΗ ΕΠΟΧΗ'

Διοργάνωση - Επιμέλεια: Νατάσσα Καραχρήστου (Διεθνώς Βραβευμένη συγγραφέας – ποιήτρια, εκπρόσωπος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών για το Νομό Κορινθίας & εκπαιδευτικός ξένων γλωσσών)

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Κάλεσμα για εθελοντές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σικυωνίων

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
προς συλλόγους και εθελοντές
για τη στελέχωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Σικυωνίων

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε λίγες μέρες θα είναι γεγονός και στην πόλη μας. Πρόκειται για μία προσπάθεια που βασίζεται σε εθελοντές, με την υποστήριξη του Δήμου Σικυωνίων.

 Υπηρεσίες:
  • Δωρεάν διάθεση τροφίμων σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, κατόπιν έκδοσης ειδικής κάρτας από το Δήμο.
  • Χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι με ρούχα και άλλα χρήσιμα αντικείμενα, που θα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.
Η επαρκής λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου εξαρτάται από την εθελοντική μας συμμετοχή. Όσοι συμπολίτες και σύλλογοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν καλούνται την Τετάρτη 23/5, στις 19.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις δικαιούχων κάρτας ή εθελοντών, μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλ: 2742360116, 2742360117.

Μερικά σοβαρά θέματα που περνάνε στα ...ψιλά και δεν παίρνουν δημοσιότητα.


Ενίσχυση περίπου 680 εκατ. για την απόκτηση της Τ Bank από το Τ.Τ,. ενέκρινε η Κομισιόν


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, ενέκρινε σήμερα για περίοδο έξι μηνών κρατική ενίσχυση ύψους περίπου 680 εκατ. ευρώ, η οποία χορηγήθηκε από το ελληνικό Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων («ΤΕΚΕ»), για τη διευκόλυνση της απόκτησης των οικονομικών δραστηριοτήτων της ελληνικής τράπεζας T Bank από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος στο πλαίσιο της εξυγίανσης της T Bank. Η Επιτροπή ενέκρινε το μέτρο για να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, πριν λάβει οριστική απόφαση για την αναδιάρθρωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Αναβάλλεται η προβολή του Catastroika

Λόγω άστατου καιρού, το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την άλλη Κυριακή, ίδια ώρα.

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Το Catastroika αύριο στην πλατεία Κιάτου


"Έχε το νου σου στο παιδί" - εκδήλωση από Γυμνάσιο Κρυονερίου και 2ο Γ/σιο Κιάτου


Το Γυμνάσιο Κρυονερίου και το 2° Γυμνάσιο Κιάτου 
σας προσκαλούν στην εκδήλωση 
«Έχε το νου σου στο παιδί »

Εναντιώνονται στη δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου στην Κόρινθο οι έμποροι της Πελοποννήσου

Συνάντηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορινθίας , του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου, του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας και του Εμπορικού Συλλόγου Αγ. Θεοδώρων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κόρινθο. Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της επικείμενης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αναφορικά με την αλλαγή της χρήσης από βιομηχανική σε εμπορική του χώρου της Σωληνουργείας Κορίνθου.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της Κορινθίας ομόφωνα αποφάσισαν να αντιδράσουν σε αυτή την εξέλιξη, καθώς η προοπτική δημιουργίας Εμπορικού Κέντρου στην περιοχή θα αποτελέσει την ταφόπλακα για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και θα συντελέσει στον οικονομικό μαρασμό της περιοχής.

Ανακοίνωση του Δήμου για την πρόληψη πυρκαγιών

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1/5/2012 – 31/10/2012), υπενθυμίζουμε στους κατοίκους της περιοχής μας που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, την υποχρέωσή τους να τα περιφράζουν και να τα διατηρούν καθαρά και χωρίς χορτάρια.

Η υποχρέωση αυτή προκύπτει από τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις και αφορά τους χώρους που βρίσκονται εντός πόλεων κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους.

Παρακαλούνται λοιπόν να δείξουν υπευθυνότητα και ευαισθησία και να μην αμελούν την υποχρέωσή τους αυτή, γιατί όπως είναι γνωστό σε όλους, η αμέλεια κατέστρεψε ολόκληρους οικισμούς στο παρελθόν (πχ. το καλοκαίρι του έτους 2000).

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Προς εκλογές οδηγείται ξανά η χώρα αφού οι πιέσεις για την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην προτεινομένη οικουμενική κυβέρνηση δεν αποδίδουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος στην παρούσα στιγμή να συμμετάσχει σε αυτό το εγχείρημα .
Όπως δήλωσε ο Α. Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ , «Θέλω να επισημάνω ότι την άρνηση σε αυτή την πρόταση δεν την δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την έχει δώσει από το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του και ο Ε.Βενιζέλος και ο Α. Σαμαράς είναι απολύτως συνεπείς με την υπογραφή τους στο Μνημόνιο.
Και συνέχισε ο Α. Τσίπρας, "Δεν έχουν καταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο Α. Σαμαράς γίνεται κουραστικός και χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποίησε εναντίον του Γ. Παπανδρέου. Όμως ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Το μόνο που θα ήθελα να του υπενθυμίσω είναι ότι οι δικοί μας συνομιλητές και ομοιδεάτες στην Ευρώπη στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Ας αφήσει αυτή την καραμέλα περί δραχμής γιατί την έχουν χρησιμοποιήσει άλλοι και έχει λιώσει.Μετά την χθεσινή μετατόπιση του Φώτη Κουβέλη και την ευθυγράμμιση με τον Βενιζέλο είχαμε σήμερα και την ευθυγράμμιση Σαμαρά. Έχουμε μια κοινή γραμμή τριών κομμάτων που ζητούν κυβέρνηση με αριστερό άλλοθι."
Αύριο στις 13.00 ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδίδει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Αν μας βγάλουν από το ευρώ μπαίνουν στην... κόλασή τους - Τι λένε οι αριθμοί

Οι απειλές εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είναι πρακτικά κενές περιεχομένου. Οι επιπτώσεις θα ήταν τόσο τρομακτικές που ολόκληρος ο πλανήτης θα έκανε για να συνέλθει αρκετά χρόνια. Κατ'αρχήν μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσαν άμεσα μαζική απόσυρση καταθέσεων, τουλάχιστον από Πορτογαλία και Ισπανία, ίσως και από Ιταλία, κάτι που θα σήμαινε ταυτόχρονη χρεοκοπία, ενώ θα γκρέμιζαν τις αγορές ομολόγων και τη διατραπεζική αγορά στην Ευρώπη, θέτοντας σε κίνδυνο το ίδιο το ευρώ…Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ένα τρομακτικό ευρωπαϊκό αλλά και ευρύτερα διεθνές "ντόμινο χρεοκοπιών".
Τα ακόλουθα νούμερα ,.... "ζαλίζουν":
Μόνον από δάνεια–ρέπος σε ελληνικές τράπεζες, η ΕΚΤ μπορεί να έχει απώλειες 140 δισ. ευρώ δηλαδή μεγάλο μέρος του ξοδευμένου ισολογισμού της.
Αυτό, χωρίς να υπολογιστεί το αυξανόμενο το κόστος του ντόμινο από αυτό, που σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών της ΕΚΤ, υπερβαίνει το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ (!) ΜΟΝΟΝ για το ευρωσύστημα της κίνησης κεφαλαίων

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Κωμωδία Φ.Κουβέλη με "οικουμενική" και "επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου"

Kυβέρνηση με το μανδύα της "οικουμενικής κυβέρνησης" μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014 ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του Φώτη Κουβέλη με τον Ε.Βενιζέλο, οριστικοποιώντας την δημιουργία κυβέρνησης από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αφού κανείς άλλος δεν συμφωνεί να συμμετάσχει σε "μνημονιακή κυβέρνηση".
Ο Φ.Κουβέλης είπε ότι στόχος του είναι "να απαγκιστρωθούμε από το Μνημόνιο μέχρι το 2014 με σταδιακή επαναδιαπραγμάτευση", αλλά προφανώς για λόγους ευγενείας δεν γέλασε κανένας από τους παριστάμενους...
Το μόνο που απομένει να ξεκαθαριστεί είναι αν θα σχηματιστεί η κυβέρνηση εν μέσω της διερευνητικής εντολής του Ε.Βενιζέλου ή κατά την σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο.
Αμέσως μετά ο Ε.Βενιζέλος είπε ότι: «Η συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ήταν ουσιαστική. Διαπίστωσα πως έχει συγκεκριμένη και υπεύθυνη πρόταση. Είναι κοντά και συμπίπτουν με τις δικές μας απόψεις, για υπέρβαση του μνημονίου μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και με στόχο καλύτερες συνθήκες» σημείωσε.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «καλό οιωνό», προσθέτοντας ότι την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα. Παρέπεμψε δε, την προσπάθεια για εξεύρεση οριστικής λύσης στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, που θα συγκληθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στη ΝΔ ήδη έχουν αποδεχθεί τη νέα συγκυβέρνηση και τους έχει ανακουφίσει ιδιαίτερα η εξέλιξη: Ούτε 14% δεν τους έδειχναν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά τις εκλογές!!!
Βέβαια, μία τέτοια κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια "πολιτική ανωμαλία" η οποία το μόνο που θα καταφέρεινα προκαλέσει είναι ακόμα πιο βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση στην χώρα. Με την πλειοψηφία των πολιτών να έχουν πολύ πρόσφατα καταφερθεί διά της ψήφου τους κατά του Μνημονίου για τον μεν Φ.Κουβέλη είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οδεύει στο δρόμο του Γ.Καρατζαφέρη.
Για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι παρά τα εκλογικά ποσοστά τους, είναι έτοιμοι να τα βάλουν για άλλη μια φορά με την κοινωνία...


Τελικά ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι ΤΥΧΑΙΟ.

Αντώνης Γιάνναρος.

Ομιλία για τη Νόσο Alzheimer στο Βέλο

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Κορίνθου σε συνεργασία με το Δήμο Βέλου Βόχας διοργανώνει και σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα ΄΄Η νόσος Alzheimer: η πρόκληση του 21ου αιώνα΄΄, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαϊου και ώρα 8.00 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου στο Βέλο.

Ομιλήτρια: κα. Τατιάνα Δημητρίου (Κίρχοφ), Ψυχολόγος, Υ.Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τμήμα Νευροεπιστημών-κεντρική ερευνήτρια και υπεύθυνη της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών Κορίνθου και του Κέντρου Ημέρας Περιγιαλίου.

Γιορτή Παιδιού στο Μελίσσι

 
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μελισσίου
σε συνεργασία μετο Mabakita
διοργανώνει μια γιορτή για τα παιδιά.

Σας περιμένουμε λοιπόν το
Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος,
στις 2 και 3 Ιουνίου
από τις 5:30 το απόγευμα,
στο Άλσος της παραλίας του Μελισσίου Κορινθίας,

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Εκδήλωση του συλλόγου μας με θέμα την εγκληματικότητα





Στις 12 Μαΐου θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το καυτό αυτό θέμα με δύο ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για το τι μπορεί να γίνει και στην περιοχή μας.

13 Μαΐου: ποδηλατοπορεία στην Κόρινθο

Την Κυριακή 13 Μαΐου, σε όλη την Ελλάδα, ποδηλάτες και ποδηλάτισσες όλων των ηλικιών κατεβαίνουμε στους δρόμους, με σύνθημα ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ.
Από την Φλώρινα ως τα Χανιά και το Ηράκλειο, από την Κέρκυρα ως την Κομοτηνή, στην Αθήνα, στη Μυτιλήνη, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ναύπλιο, στην Καλαμάτα, και φυσικά στην ΚΟΡΙΝΘΟ:
Διεκδικούμε βιώσιμες πόλεις για πεζούς και ποδηλάτες, με αστικές συγκοινωνίες, πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους.

Δίστομο: Χρωστάω μια συγνώμη

Γεννήθηκα Έλληνας. Στην ταυτότητά μου, στο πεδίο γέννησης, δεν αναγράφεται: Δίστομο. Όταν όμως θα έχω φύγει από τούτο τον κόσμο ένας σταυρός στο κοιμητήριο, λίγο έξω από το χωριό, θα μαρτυρά πως έχω ταφεί εκεί. Στη σκιά του Παρνασσού θα αγναντεύω τον απέναντι λοφίσκο μέσα στο χωριό. Εκεί που μια και μόνο επίσκεψη ισοδυναμεί με εφ’ όρου ζωής αντιφασιστικό εμβόλιο. Φτάνει να είσαι Άνθρωπος. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω. Άνθρωπος. Εκεί που στον τύμβο διαβάζεις και δεκάδες ηλικίες όχι με έτη αλλά με μήνες. Εκεί που βρίσκονται τα οστά των θυμάτων της φασιστικής θηριωδίας. Εκεί που τα κρανία έχουν ακόμα μάτια. Και στόματα. Και λαλιά. Εκεί που η εκκωφαντική σιωπή τους σου λέει: Να θυμάσαι. Τίποτα άλλο δεν ζητάνε. Μόνο να θυμάσαι.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Πολιτικό "πόκερ" Α.Σαμαρά με νέες εκλογές στις 10 Ιουνίου - Μπλοφάρει ή το εννοεί;

Μια ενδιαφέρουσα παρτίδα πολιτικού πόκερ μόλις άρχισε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να μοιράζει τα χαρτιά και να έχει έτοιμη την πρώτη του μπλόφα (;).
Ο Α.Σαμαράς θα παραλάβει την διερευνητική εντολή στις 15.00 από τον Κάριλο Παπούλια, αλλά η Συγγρού διαρρέει ήδη ότι "Αν δεν υπάρχει σοβαρότητα μεταξύ των κομμάτων που θα κληθούν να πλαισιώσουν το νέο σχήμα, πάμε πάλι σε εκλογές στις 10 Ιουλίου".
Συγκεκριμένα εμφανίζουν την 10η Ιουνίου ως ... πιθανότερη ημερομηνία εκλογών, δηλαδή δεν θα υπάρξει ούτε καν μία συνεδρίαση της νές Βουλής και μετά τις εκλογές θα προκηρυχθούν πάλι εκλογές.
Στη νέα κυβέρνηση του αρκεί η ψήφος ανοχής από το ΠΑΣΟΚ (είναι δεδομένη) και σίγουρα ενός ακόμα κόμματος που μόνο η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη μπορεί να είναι. Πάντως δέχεται εισηγήσεις να αξιοποιήσει στελέψη και από τα κόμματα της ΔΗΣΥ, της Δημιουργίας, ακόμα και από την Δράση του Φ.Κουβέλη για να ενισχύσει σε επίπεδο ποσοστών τη νομιμοποίηση της κυβέρνησής του.
Πριν λίγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συνάντησε τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο (ο οποίος ούτε καν βγήκε βουλευτής για πρώτη φορά στην ιστορία των προέδρων της Βουλής), που τον ενημέρωσε για τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής και τη δύναμη των κομμάτων στη νέα Βουλή και στις 15.00 συναντάται με τον πρόεδρο της ΝΔ Α.Σαμαρά ο οποίος θα λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Προηγουμένως ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης παρέδωσε στις 12:30 μ.μ. τα αποτελέσματα των εκλογών στον κ. Πετσάλνικο.

ΠΑΣΟΚ - Ποιοι υπουργοί & βουλευτές πάνε σπίτια τους

Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το 2009 με 160 βουλευτές, τέλειωσε την προηγούμενη θητεία με 134 -λόγω διαγραφών και αποχωρήσεων- και τώρα εξέλεξε 41 βουλευτές,
Υπουργοί που στιγμάτισαν με την θητεία τους την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, πήγαν σπίτι τους κι εκεί θα μείνουν για πάντα, ελπίζουμε: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Παντελής Οικονόμου, Χρήστος Παπουτσής, Μιχάλης Τιμοσίδης, τέθηκαν εκτός Βουλής.
Γνωστοί βουλευτές όπως ο Νάσος Αλευράς, Σήφης Βαλυράκης, Ντίνος Βρεττός, Άντζελα Γκερέκου, Γιάννης Διαμαντίδης, Δημήτρης Λιντζέρης, Κώστας Καρτάλης, Δημήτρης Καρύδης, Άννα Νταλάρα, Άγγελος Τόλκας, Τηλέμαχος Χυτήρης, Χρήστος Πρωτόπαπας, δεν κατάφεραν επίσης να εκλεγούν.
Στη Β’ Πειραιά και την Αττική ήλθε έκτο, ενώ βρέθηκε στην πέμπτη θέση στη Β' Αθήνας και την Α’ Πειραιά.
Τη μεγαλύτερη ζημιά την υπέστη στη Β’ Αθήνας, που ήταν παραδοσιακά η δύναμή του και πάντοτε είχε υψηλές εκλογικές επιδόσεις. Αυτή τη φορά περιορίστηκε στο 9%! Ακόμη μεγαλύτερη καθίζηση αναλογικά υπέστη στη Β’ Πειραιά, ίσως την καλύτερη περιοχή του πάντοτε στο λεκανοπέδιο. Πέτυχε ποσοστό μόλις 8,1%!
Στην Κρήτη, το πιο παραδοσιακό του κάστρο, επίσης κατέρρευσε. Στο Ηράκλειο έχασε 43 ποσοστιαίες μονάδες (19%), σε Χανιά και Ρέθυμνο από 37 (14% και 20% αντίστοιχα) και στο Λασίθι 36 (είχε ποσοστό μόλις 23%).
Ανάλογη κατάρρευση υπέστη και στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κυρίως στην Αχαΐα, όπου εμφάνισε ως υποψήφιο τον Γιώργο Παπανδρέου. Στον παραδοσιακά καταπράσινο αυτό νομό είχε ποσοστό 14% (μείον 38 μονάδες!!!), στην Αιτωλοακαρνανία 17% (μείον 32) και στην Ηλεία 18,7% (μείον 36!!!).

Βερολίνο και EFSF τώρα "χαϊδεύουν" Ελλάδα και Γαλλία

O επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στο Βερολίνο είπε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει την κρίση χρέους. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Μπούντεσταγκ ο Ρέγκλινγκ είπε συγκεκριμένα ότι «μια υποθετική έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα είχε τρομαχτικές συνέπειες για τις άλλες χώρες-μέλη που ακολουθούν προγράμματα εξυγίανσης και θα δημιουργούσε καταστροφικές καταστάσεις για την Ελλάδα την ίδια».
Ο διευθύνων σύμβουλος του Προσωρινού Ταμείου για την Χρηματοοικονομική Σταθερότητα πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα όσο παραμένει προσκολλημένη στους όρους διάσωσής της, τους οποίους έχει συνομολογήσει, έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τα προβλήματα χρέους που την ταλανίζουν».
Στο ίδιο μήκος κύματος η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πία Χάνσεν δήλωσε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ότι«η Κομισιόν θα συνεχίσει να στηρίζει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και ότι «τα ελληνικά κόμματα θα συνεργαστούν με πνεύμα υπευθυνότητας για να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση με σταθερή πλειοψηφία».
Η Ευρωπαία αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «η Δημοκρατία είναι μια λέξη ελληνική και καλό είναι να δώσουμε τον χρόνο στις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις να σχηματίσουν κυβέρνηση».
Από το Βερολίνο ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Ελλάδας και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τα δημοκρατικά κόμματα που στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις και τη συμφωνία διάσωσης που υπέγραψε η Αθήνα με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ομιλία για τις ανθρώπινες σχέσεις από το Ίδρυμα Κορινθιακών Μελετών

Το Ίδρυμα Κορινθιακών Μελετών σας προσκαλεί στην ομιλία που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου (Κλεισθένους 57) τη Δευτέρα 7 Μαίου 2012 στις 7 μμ με ομιλητή τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή Σπυρίδωνα Βερβενιώτη πάνω στο θέμα: «Ανθρώπινες σχέσεις». Είσοδος ελεύθερη

Το "Catastroika" απόψε στα Περιβολάκια


Ιουλίτα Ηλιοπούλου: «Ο Ελύτης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κόμματος»

Συνήθως μια προεκλογική διαφήμιση αποσκοπεί στη μεγέθυνση του εκλογικού ακροατηρίου και την προσέλκυση όλο και περισσότερων ψηφοφόρων. Στη ΝΔ όμως κατάφεραν το απίστευτο: Να προκαλέσουν την οργή της συντρόφου του Οδυσσέα Ελύτη, Ιουλίτας Ηλιοπούλου.

Η σύντροφος του μεγάλου ποιητή αντέδρασε έντονα για το τελευταίο προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο προβάλλεται στιγμιότυπο από τη βράβευση του ποιητή με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979, ενώ χρησιμοποιούνται και στίχοι από το έργο του «Ήλιος ο Πρώτος».

«Με λύπη μου είδα φωτογραφία του Οδυσσέα Ελύτη, καθώς και απόσπασμα από την ποίησή του να χρησιμοποιείται σε πολιτική διαφήμιση. Έχοντας την ευθύνη του έργου του και τιμώντας τη μνήμη και τις αρχές του ζητώ την άμεση απόσυρση», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Ηλιοπούλου και καταλήγει:

Σκηνές απείρου κάλλους με προσαγωγή πολίτη επειδή ...τραβούσε βίντεο στη χθεσινή ομιλία Μπεγλίτη στο Κιάτο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ομιλία είχε πολύ λίγο κόσμο, γύρω στα 60-70 άτομα. Η ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα 10-12 πολιτών της "Πλατείας Κιάτου" επιχείρησαν να μπουν στο χώρο που γινόταν η ομιλία (αποθήκες ΑΣΟ), με σκοπό να πάρουν το λόγο και να θέσουν αιχμηρές ερωτήσεις στον κ. Μπεγλίτη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροδιαπληκτισμοί, ενώ εκείνη τη στιγμή συνελήφθη συνάδελφος από ηλεκτρονικό ΜΜΕ που τραβούσε βίντεο. Στη συνέχεια τα πνεύματα οξύνθηκαν και ακούστηκαν συνθήματα. Λίγη ώρα αργότερα ο πολίτης αφέθηκε ελεύθερος, με τη μεσολάβηση των ψυχραιμότερων.
Ουσιαστικά προκλήθηκε πολλή ένταση για το τίποτα. Μήπως όλη αυτή η νευρικότητα οφείλεται στο ότι οι πολίτες του Κιάτου γύρισαν την πλάτη στους εκπροσώπους του "ναι σε όλα";

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση;

Πολλά χρόνια ακούμε για διάφορους πολιτικούς μονόδρομους. Η επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας έννοια του μονόδρομου δεν εφευρέθηκε τυχαία! Χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές προκειμένου να δικαιολογήσει κεντρικές πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν χωρίς προετοιμασία, με χρήση χαλκευμένων στοιχείων, χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση ή ήταν εντελώς λανθασμένες. Θυμίζω δυο μόνο απ’ αυτές: την είσοδο στην ευρωζώνη & την απόφαση καταφυγής στην τρόικα, που οδήγησε στις επαίσχυντες δανειακές συμβάσεις & στ’ απαράδεκτα μνημόνια.

Αυτά δυστυχώς έπραξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οι οποίες με τη δημαγωγία τους, με τους μηχανισμούς εξυπηρέτησης & το κομματικό κράτος που είχαν εγκαθιδρύσει & με στήριγμα την απαιτούμενη για αυτές τις περιπτώσεις προπαγάνδα είχαν

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι

Αυτές οι εκλογές έχουν μια ιδιορρυθμία: είναι πολύ καθαρό ότι οι ψηφοφόροι, δυστυχώς, δεν ελπίζουν σε τίποτα. Ακούς μόνο εκφράσεις του τύπου: και τι έγινε; σιγά το γεγονός! Το… κλίμα, ας μην το πούμε προεκλογικό, δεν περιέχει μεγάφωνα, συγκεντρώσεις, αφίσες και φέιγ βολάν. Και, βέβαια, δεν περιέχει εκείνες τις ενοχλητικές διακοπές, κατά την ώρα που οι άνθρωποι πίνουμε τον καφέ μας, από τους υποψήφιους βουλευτές –που μόνοι τους ή με τη βοήθεια των παρατρεχάμενων θέλουν σώνει και καλά να μας ανακοινώσουν ότι προτίθενται να μας σώσουν. Αυτά δεν συμβαίνουν πια! Ευτυχώς!
Οι υποψήφιοι, των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων, βγαίνουν δειλά δειλά σε κανένα απομακρυσμένο καφενείο, και μετά δηλώνουν ότι πραγματοποίησαν περιοδείες! Ευτυχώς και η τηλεόραση, που τους παρέχει τη σιγουριά ότι δεν θα δουν κάτι να εκσφενδονίζεται κατά πάνω τους… Αλλά ας μην ασχοληθούμε με αυτούς. Έτσι κι αλλιώς ελάχιστη αξία έχει για τον κόσμο το ποιος θα εκλεγεί. Αυτό είναι η αγωνία των ίδιων, των οικογενειών και των φίλων τους. Όχι δική μας.

Για το αυγό του φιδιού

Εικόνα: η "Guernica" του Πάμπλο Πικάσο, ο πίνακας που έγινε παγκόσμιο σύμβολο ενάντια στη φασιστική θηριωδία.
Η Guernica ήταν μια μικρή ισπανική πόλη, που ισοπεδώθηκε από τις δυνάμεις των Φράνκο και Μουσσολίνι το 1937.

Του Γιώργου Σταματόπουλου,
δημοσιογράφου-συγγραφέα,
Δημ. Συμβούλου, Προέδρου της ΜΗΚΩΝΗΣ

Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πολλοί από τους ψηφοφόρους βλέποντας τη Χρυσή Αυγή να επελαύνει προς τα έδρανα της Βουλής. Και αρχηγοί κομμάτων ομιλούν περί εκφασισμού της κοινωνίας και άλλα πομπώδη «δημοκρατικά» ληρήματα εκτοξεύονται από ευαίσθητους περί την ελευθερία πολίτες. Ουδείς εξ αυτών μπαίνει στον κόπο να αναλογιστεί, ποιος επώασε το αυγό του φιδιού. Ουδείς. Διότι όλοι είναι υπαίτιοι, όλοι βοήθησαν στην επώαση με την αλαζονεία τους, με την αδιαφορία τους για τα λαικά στρώματα, με το μίσος τους εναντίον εκείνων που ύψωναν αντιστασιακή φωνή, με, με……

Κυκλοφόρησε το "Catastroika"


Οι δημιουργοί του Debtocracy, του ντοκιμαντέρ που είδαν τουλάχιστον δύο εκ. άνθρωποι, επιστρέφουν με μια νέα παραγωγή.
Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Δύσης προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.
Το ντοκιμαντέρ και περισσότερες πληροφορίες, εδώ

Προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Κιάτο

Την Παρασκευή 4/5, στις 8 μ.μ. στον πεζόδρομο του Κιάτου θα γίνει η προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου. Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές στο νομό μας και ο Σωτήρης Σιώκος, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ.
Θα ακολουθήσει συζήτηση και μουσική με το Νίκο Τουλιάτο.

Προεκλογικές συγκεντρώσεις του "ΟΧΙ" σε Κιάτο και Ξυλόκαστρο

ΤΟ "ΟΧΙ", συνεργασία ΕΠΑΜ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ & Κοινωνικών Κινημάτων διοργανώνουν την Πέμπτη 3 Μάη ώρα 7: οο μμ στο Ξυλόκαστρο στην Πλατεία Αγ. Βλασίου ανοιχτή εκδήλωση συζήτηση και στις 9:οο μμ στο Κιάτο στην Πλατεία Ελευθερίας.

Εισηγητές θα είναι οι :
Αθανασιάδου Ελένη, Φαρμακοποιός, από Λουτράκι (μέλος του ΕΠΑΜ)
Καλαϊτζής Στέλιος, Συγγραφέας, από Μπολάτι (μέλος του ΕΠΑΜ)
Κανέλλου Άννα, Συγγραφέας, από Ξυλόκαστρο (συνεργαζόμενη από τους Οικολόγους Ελλάδας)
Κουρούμαλης Σπύρος, Μηχανικός, από Ξυλόκαστρο (μέλος του ΕΠΑΜ)
Ξύδης Αναστάσιος, Τεχνολόγος Γεωπόνος, από Κόρινθο (μέλος του ΕΠΑΜ)
Φωτεινάκης Ιωάννης, αδιόριστος εκπαιδευτικός-άνεργος, από Κόρινθο (μέλος του ΕΠΑΜ)

Εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων για τη γιορτή της μητέρας


O Ν.Ο. Κιάτου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser


Στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4.7 Παίδων/Εφήβων Κορασίδων/Νεανίδων από τις 17 έως και τις 21 Απριλίου 2012 από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και το Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου.

Οι συμμετοχές των αθλητών έφτασαν τις 160 και προέρχονταν από όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά βρέθηκαν στη Μαρίνα του Φλοίσβου έτοιμα να δείξουν τις ικανότητές τους. Το κέφι, ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία ήταν διάχυτη κατά την έναρξη των αγώνων.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

"Ένας ήρωας με παντόφλες" στο Θέατρο Περιγιαλίου


Κοινή δήλωση κατά του φασισμού και του ρατσισμού από συλλογικότητες και εκπαιδευτικούς της Κορινθίας

Όλο και πιο επιτακτικά, η πραγματικότητα μάς κοιτά κατάματα όπου κι αν στρέψουμε το βλέμμα μας. Η ζωή μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε αγώνα για επιβίωση κι από τη μια στιγμή στην άλλη αρκετοί μπορεί να πέσουν στην παγίδα πως ο διπλανός τους είναι ο εχθρός. Είτε γιατί έχει δουλειά, είτε γιατί είναι εξαθλιωμένος κι άρα εν δυνάμει μπορεί να αποτελέσει απειλή. Είναι άλλωστε διαπιστωμένο ιστορικά πως σε ακραίες συνθήκες, παράλληλα με την ανάδυση των πιο όμορφων, φυσικών και βαθιά ανθρώπινων χαρακτηριστικών του ατόμου, υπάρχει και η εμφάνιση των πιο ταπεινών και άρρωστων στοιχείων του. Το πρόσφατο περιστατικό με την επίθεση ενάντια σε ανήμπορους κι ανυπεράσπιστους μετανάστες που διέσυρε διεθνώς την πόλη της Κορίνθου είναι ένα δείγμα από αυτά που μπορεί να αντιμετωπίσει ο καθένας μας στο μέλλον. Η μισαλλοδοξία χρησιμεύει πάντα για να συσπειρώσει τα πιο συντηρητικά, παραπληροφορημένα, ανώριμα και τρομοκρατημένα στοιχεία της κοινωνίας μας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Χρυσή Αυγή θεωρεί πως μπορεί να βρει χώρο ανάπτυξης, καλύπτοντας το αποκρουστικό της πρόσωπο με το προσωπείο του αγωνιζόμενου, του εξεγερμένου, του αντιμνημονιακού και, κυρίως, του πατριώτη.

Υπουργοί της χρεοκοπημένης Ελλάδας με ...1 δις στην τράπεζα!



Ανοιχτή εκδήλωση/συζήτηση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Ξυλόκαστρο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κορινθίας διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση/συζήτηση στην πλατεία Αγ. Βλασίου στο Ξυλόκαστρο την Παρασκευή 4 Μαΐου και ώρα 8:00 μμ. Εισηγητές θα είναι οι Αλέκος Αναγνωστάκης, Ηλίας Σακούλας και Θανάσης Σκαμνάκης. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Κυκλοφόρησε το φύλλο 82 της "Σικυωνίων Πολιτείας"

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

1η Μαΐου σαν και τώρα



Σημαντικά γεγονότα Σαν σήμερα και η ιστορία της 1ης Μαΐου



Τα σημαντικότερα γεγονότα της 1ης Μαΐου 
305: Ο Διοκλητιανός και ο Μαξιμιανός παραιτούνται από Ρωμαίοι Αυτοκράτορες.
 431: Οι Λακεδαιμόνιοι εισβάλουν στην Αττική, σημαίνοντας την έναρξη του Πελοποννησιακού Πολέμου.
1786: Πρεμιέρα της όπερας του Μότσαρτ Οι γάμοι του Φίγκαρο στη Βιέννη. Ένας ύμνος στον έρωτα και ταυτόχρονα μια καυστική κοινωνική σάτιρα είναι το αριστούργημα του Μότσαρτ. «Γάμοι του Φίγκαρο» είναι η δεύτερη όπερα που συνέθεσε ο Μότσαρτ αφότου εγκαταστάθηκε στη Βιέννη, την πρωτεύουσα της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας.
1886: Πραγματοποιείται γενικά απεργία στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών με αίτημα την επιβολή του οκταώρου στο ωράριο εργασίας. Από τότε η πρώτη του Μάη θεωρείται μέρα ορόσημο για τους αγώνες των εργατών, αποκαλείται σαν Εργατική Πρωτομαγιά και γιορτάζεται σε όλο τον Κόσμο όπως και στην Πατρίδα μας.
1893: Στη Διεθνή Έκθεση του Σικάγο, ο Γκρόβερ Κλήβελαντ, ο 24ος πρόεδρος των ΗΠΑ, φωταγώγησε τη πόλη του Σικάγου με λάμπες που λειτουργούσαν με εναλλασσόμενο ρεύμα.
1924: Αιματηρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώνονται στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ στην πλατεία Θεάτρου, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν 17. Ο βουλευτής των Φιλελευθέρων Κώστας Ζαβιτσιάνος κάνει λόγο για «ερυθρό κίνδυνο».
1930: Ο πλανήτης Πλούτωνας παίρνει επισήμως την ονομασία του.
1931: Εγκαινιάζεται το Empire State Building στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για Το Κτήριο της Αυτοκρατορικής Πολιτείας, δηλαδή της Νέας Υόρκης. Είναι ένας από τους υψηλότερους και ιστορικότερους ουρανοξύστες στον κόσμο. Βρίσκεται στην πόλη της Νέας Υόρκης και έχει 102 ορόφους. Υπήρξε ο υψηλότερος ουρανοξύστης στη Γη για 41 χρόνια, από την ολοκλήρωσή του το 1931 ως το χτίσιμο του Βόρειου Πύργου του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου το 1972. Μετά την καταστροφή των πύργων του Κέντρου αυτού από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, το Εμπάιαρ Στέιτ ξανάγινε και παραμένει ως σήμερα το υψηλότερο κτήριο σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη. Ο αρχιτεκτονικός ρυθμός του είναι Αρ Ντεκό.
1939: Ο Μπάτμαν κάνει το ντεμπούτο του, στο τεύχος 27 του περιοδικού Detective Comics.
1941: Πρεμιέρα της ταινίας του Όρσον Ουέλς Πολίτης Κέιν στη Νέα Υόρκη. Η ταινία «Πολίτης Κέιν», στην οποία πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο Όρσον Ουέλς, κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη. Ακόμα και σήμερα θεωρείται από πολλούς η κορυφαία ταινία της 7ης τέχνης.
1944: Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτελούν 200 Έλληνες στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Τη ματωμένη πρωτομαγιά, όπως έχει μείνει γνωστή