Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Υποβρύχια Έρευνα...






Γράφει ο Κ.Δ. Καραμπέτσος

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ φίλτατοι!!! Ελαφρώς κουρεμένη η Υ.Ε. γι’ αυτό το φύλλο, που θα διαπιστώσετε και κάποιες αλλαγές στην ποιότητα του χαρτιού, του lay out και του μεγέθους. Η κρίση μας αναγκάζει σε οικονομικότερες λύσεις, μιας και τα έσοδά μας είναι μόνο από διαφημίσεις και τίποτε άλλο.
ΜΕΓΑΛΗ ανταπόκριση και επιτυχία είχε το χαριστικό παζάρι που έγινε στις 28/29 Δεκεμβρίου και 4/5 Ιανουαρίου στις αποθήκες ΑΣΟ. Οι Σικυώνιοι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και γέμισαν τον χώρο με χρηστικά αντικείμενα (ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, κουβέρτες κ.α.) ενώ παράλληλα έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στο να καθιερωθεί.
ΗΔΗ κατετέθη πρόταση για μόνιμο χώρο ώστε να γίνεται η συλλογή και η διάθεση των αντικειμένων σε όσους ενδιαφέρονται.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ θα μαθαίνετε από το blog της εφημερίδας μας.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ Σικυωνίων Πολιτών μέχρι και τις 11 Φλεβάρη κάνει μια οικονομική εξόρμηση για την επιβίωση της εφημερίδας Πολιτεία Σικυωνίων. Ο λαχνός στοιχίζει μόλις 2 ευρώ και το δώρο είναι μια τηλεόραση LCD. Η κλήρωση των λαχνών θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου στο Zoo, όπου θα γίνει ο χορός του συλλόγου μας με ζωντανή μουσική. Η συνδρομή σας θα δώσει ανάσα στην έκδοση της εφημερίδας, όπως μεγάλη είναι και η συμβολή των διαφημιζόμενων στην εφημερίδα μας, που όλα αυτά τα χρόνια μας στηρίζουν με την καταχώρησή τους.

ΕΠΙ 6 περίπου χρόνια, σέρνεται ένα αφιέρωμα στη μνήμη του Λάκη Μπόμπολα. Ένας άνθρωπος που άφησε το στίγμα του στα πολιτιστικά του τόπου μας και δη στη μουσική. Άφησε μαθητές, έργο και μνήμες για όσους είχαν νταραβέρι μαζί του. Δυνατή προσωπικότητα και με έντονα πάθη, με την μουσική πάνω από όλα. Με λίγα λόγια χαρισματικός! Τίποτα από όλα αυτά δεν είδαμε στο ατυχέστατο «αφιέρωμα» που έγινε στο Δημοτικό θέατρο, τίποτα που να νιώσουμε έστω για λίγο, ότι είναι κάπου ανάμεσά μας.
ΕΙΔΑΜΕ μια αξιοπρεπέστατη χριστουγεννιάτικη εορτή, διανθισμένη με πνευστά, θρησκευτικούς ύμνους και παραδοσιακό ήχο, που δεν είχαν καμία σχέση με το αφιέρωμα που ίσως όλοι περιμέναμε. Αρκούμαι σε αυτά και ευελπιστώ (αλλά και πολλοί άλλοι) ότι επιτέλους θα τιμηθεί όπως πρέπει ένας καλλιτέχνης που αγάπησε τον τόπο του, δημιούργησε εδώ χωρίς να πάρει ποτέ, αυτό που του άξιζε! Μαθαίνω πάντως ότι παλιοί συνεργάτες κα μαθητές του εκλιπόντα, ξεκίνησαν πρόβες πάνω σε αγαπημένες αλλά και δικές του συνθέσεις με σκοπό να παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα αντάξιο της προσφοράς αλλά και της προσωπικότητας του Λάκη. Περιμένουμε με αγωνία!!!
COPYLEFT το μεγάλο come back. Μετά από 8 μήνες το νέο τεύχος του Copyleft είναι και πάλι ανάμεσά μας. Η μοναδική εναλλακτική πρόταση που έχει κάτι να πει χωρίς να κρυφτεί.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι βραδιές κινηματογράφου κάθε Τετάρτη, όπως και οι προβολές της ομάδας Blitz screen κάθε Κυριακή στο Πολιτιστικό κέντρο. Η είσοδος είναι ελεύθερη, οι επιλογές των ταινιών εξαιρετικές και η παρέα ακόμα καλύτερη.
ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟΣ ο φετινός χειμώνας. Πολλά live γίνονται ταυτόχρονα στο Κιάτο από γνωστά και άγνωστα συγκροτήματα που εμφανίζονται σε μαγαζιά της περιοχής μας, καλύπτοντας όλα τα γούστα, rock, jazz, latin, hip-hop, έντεχνο κτλ. Ο κόσμος ανταποκρίνεται δείχνοντας ότι γουστάρει να περάσει ένα βράδυ με ζωντανή μουσική και μάλιστα χωρίς εισιτήριο στα περισσότερα από αυτά.
ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ από το μακρινό 2000 μ.Χ. όπου για πρώτη φορά έγιναν χειμερινά Σικυώνια (αιτία οι πυρκαγιές) επιτέλους ο φετινός χειμώνας ήταν γεμάτος από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Ποίηση, εικαστικά, λογοτεχνία και μουσική μας ζέσταναν τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Ο δήμος Σικυωνίων και η Ν.Π.Δ.Δ. Μηκώνη, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στηρίζοντας ενδιαφέρουσες χειμωνιάτικες εκδηλώσεις. Για την ιστορία η Μηκώνη ήταν μία από τις ονομασίες της αρχαίας Σικυώνας (οι άλλες δύο ήταν Τελχινία και Αιγιάλεια). Η Μηκώνη μας παραπέμπει στην Μήκωνο την υπνοφόρο, ευτυχώς καμία σχέση με την γνωστή Μύκονο όπου εκεί η ψυχαγωγία και ο πολιτισμός περιστρέφεται γύρω από το life style.
ΣΤΙΣ 21 ΓΕΝΑΡΗ έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Από την κλεπτοκρατία στην χρεοκοπία» του Σταύρου Λυγερού. Στην εκδήλωση μίλησε και ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης.
ΕΠΙΣΗΣ το ίδιο βράδυ το Λύκειο Ελληνίδων έκοψε την βασιλόπιτα και πρόσφερε μια όμορφη βραδιά με τον Παναγιώτη Λάλεζα και την μουσική του κομπανία.
ΣΤΙΣ 22 ΓΕΝΑΡΗ παρουσιάστηκε επίσημα η νέα μουσική σκηνή του συλλόγου «Σαν Παραμύθι», το δημοτικό θέατρο ήταν κατάμεστο και όλοι μας απολαύσαμε μια όμορφη βραδιά, γεμάτη από καλό έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Το παρήγορο είναι ότι η νέα μουσική σκηνή αποτελείται από δικά μας παιδιά που έχουν κάθε διάθεση να προσφέρουν εθελοντικά με τις γνώσεις και το ταλέντο τους. Περισσότερα για την προσπάθειά τους μπορείτε να διαβάσετε σε άλλη σελίδα της εφημερίδας μας. Η μουσική παράσταση έγινε στα πλαίσια των χειμερινών εκδηλώσεων του δήμου Σικυωνίων.
ΣΤΙΣ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ στην αίθουσα του πολιτιστικού στις 6 μ.μ. το Ίδρυμα Κορινθιακών Μελετών παρουσιάζει το βιβλίο του Βασίλη Μυλωνά με τίτλο «Αρβανίτικες παροιμίες – σοφά λόγια – γνωμικά».
ΘΕΤΙΚΗ είναι η πρωτοβουλία του δήμου Σικυωνίων που δίνει στους πολίτες, την δυνατότητα να προτείνουν οι ίδιοι τρόπους αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης της πόλης. Μπορείτε να στέλνετε προτάσεις – παρατηρήσεις – φωτογραφίες στο allazotinpolimou@gmail.com
ΒΕΒΑΙΑ το καυτό θέμα του παρκαρίσματος παραμένει άλυτο πρόβλημα, κάποια στιγμή πρέπει να μπουν κολωνάκια όχι μόνο επί της Π.Ε.Ο. αλλά και σε άλλα σημεία ακόμα και στον πεζόδρομο.
ΤΟ ΠΑΡΗΓΟΡΟ είναι ότι επιτέλους λειτουργεί ο ηλεκτρονικός πίνακας στον πεζόδρομο, δειλά δειλά βέβαια με τις πρώτες χρηστικές πληροφορίες…κάτι είναι και αυτό!
68 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ εισέπραξαν τα κόμματα που πήραν πάνω από 1,5 % , 40 εκατομμύρια είναι οι μισθοί των βουλευτών και 50 εκατομμύρια στοιχίζει η λειτουργία της βουλής. Σύνολο 158 εκατομμύρια ευρώ μας στοιχίζουν τα κόμματα και οι βουλευτές, οι οποίοι συνεχίζουν να ζουν μαζί με την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Γιατί θαύμα είναι οι πολιτικοί να έχουν μονίμως αυξήσεις ενώ οι έλληνες πολίτες μόνο μειώσεις.
ΟΣΟ για το χαράτσι αντισταθείτε, δημιουργήθηκαν επιτροπές γι’ αυτό το λόγο, ο δήμος Σικυωνίων σε συνεργασία με την πλατεία Κιάτου και άλλους κοινωνικούς φορείς συγκεντρώνουν τα στοιχεία. Πληρώστε μόνο το ρεύμα, ο τρόπος είναι απλός, μέσω ATM τραπέζης και κατάθεση της απόδειξης πληρωμής στο Πολιτιστικό. Ο κόσμος έχει αγωνία και το έδειξε γεμίζοντας το δημοτικό θέατρο με αφορμή το χαράτσι της ΔΕΗ.
ΕΙΜΑΙ περίεργος να δω ποιος ομορφάντρας θα προφυλακιστεί….εκτός αν γίνει μακελειό, όπως είπε ένας υγιέστατος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ που καλοβλέπει και προεδριλίκια!
ΤΑ ΛΕΜΕ τον άλλο μήνα με ή χωρίς δραχμή, γιατί πολύ το κουβεντιάζουν…