Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Με 21 συμμετέχοντες ο Ν. Ο. Κιάτου στο RALLY της Ύδρας !

 
Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου έδωσε δυναμικά και φέτος το παρόν στην ιστιοπλοϊκή regatta της Ύδρας, 72 ναυτικών μιλίων που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.) το τριήμερο 25, 26 και 27 Μαρτίου και περιλάμβανε τις διαδρομές Φάληρο – Ύδρα και Ύδρα – Φάληρο,.
Ν. Ο. Κιάτου συμμετείχε στον αγώνα με 3 σκάφη. Αγωνιστικά το σκάφος Archaggel με κυβερνήτη το Σωτήρη Ρομπόκο και το σκάφος ΑΛΚΥΩΝ με κυβερνήτη το Σωτήρη Μενούνο, ενώ το σκάφος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ με κυβερνήτη τον Κώστα Βλάμη, πρόσφερε στους νέους αθλητές μια καλή εισαγωγή στο άθλημα.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε το πρωί της Παρασκευής 25 Μαρτίου από το Φάληρο και ήταν συναρπαστική με 75 συνολικά σκάφη στη γραμμή εκκίνησης.
Το ταξίδι ξεκίνησε όρτσα με ασθενή νότιο άνεμο που στη συνέχεια έγινε άπνοια δυσκολεύοντας τους ιστιοπλόους να φτάσουν στο λιμάνι της Ύδρας. Το βράδυ το μικρό λιμανάκι του νησιού γέμισε άλμπουρα και ιστιοπλόους που ενθουσιασμένοι αντάλλασαν εμπειρίες. Άλλωστε ο συγκεκριμένος αγώνας είναι από τους πρώτους της σαιζόν και έχει πάντα μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Το Σάββατο ήταν μέρα ξεκούρασης για τους ιστιοπλόους που εκμεταλλευόμενοι την ηλιόλουστη μέρα περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια του νησιού και γεύτηκαν τις τοπικές λιχουδιές. Η εκκίνηση του δεύτερου σκέλους του αγώνα δόθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου το πρωί με ίδιο καιρό όπως το πρώτο σκέλος. Η ιστιοπλοΐα ήταν ευχάριστη αλλά όχι και γρήγορη, αφού ο Αίολος ήταν φειδωλός. Μόνο το απόγευμα ο άνεμος δυνάμωσε λίγο δίνοντας την ευκαιρία στους ιστιοπλόους να ταξιδέψουν πρύμα και δευτερόπρυμα με μπαλόνια και καλές ταχύτητες.
Σε αγωνιστικό επίπεδο, το σκάφος ΑΛΚΥΩΝ τερμάτισε στην 11η θέση της γενικής κατάταξης ενώ το σκάφος  Archaggel στη 17η. Ήταν μια τέλεια ευκαιρία για τα πληρώματα των σκαφών, που αποτελούνταν κυρίως από νέους κυβερνήτες που αποφοίτησαν από τη Σχολή Ανοιχτής Θάλασσας του Ν.Ο. Κιάτου το φθινόπωρο του 2010, να ζήσουν από κοντά τις συνθήκες ενός μεγάλου αγώνα και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες, κυρίως εν όψει της αγωνιστικής σαιζόν που ξεκινά.
Ευχόμαστε να έχουν καλή συνέχεια και ακόμη καλύτερες θέσεις!