Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών οργανώνει και λειτουργεί για τέταρτο συνεχή χρόνο την κατεύθυνση, «Θεσμοί και Πολιτικές Υγείας».

Το Π.Μ.Σ. απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) και δεκτοί γίνονται πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων των Πανεπιστημίων της ημεδαπής καθώς και Τμημάτων αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης, γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ.

Η κατεύθυνση «Θεσμοί και Πολιτικές Υγείας» αποσκοπεί στο:
1. να καλύψει τη θεσμική συγκρότηση και τον πολιτικό σχεδιασμό των συστημάτων υγείας.
2. να παράσχει στους σπουδαστές εφόδια στα πεδία της μεθοδολογίας της έρευνας, της οικονομικής διαχείρισης και της διοίκησης μονάδων υγείας.
3. να φανερώσει τη σχέση της ανθρωπολογίας της υγείας και της εκπαιδευτικής πολιτικής με το ευρύ πεδίο της υγείας.
4. να αναλύσει το δίκαιο της υγείας καθώς και τα ευρύτερα ζητήματα κοινωνικής προστασίας.

Το Πρόγραμμα καλύπτει πέντε βασικές ενότητες-πεδία, το περιεχόμενο των οποίων αναδεικνύει τη διεπιστημονική φιλοσοφία του, ενώ για τη λήψη του Μ.Δ.Ε. απαιτείται η φοίτηση και η επιτυχής ολοκλήρωση των συναφών υποχρεώσεων των φοιτητών κατά τη διάρκεια δύο (2) διδακτικών εξαμήνων και ακολούθως η εκπόνηση μεταπτυχιακής διατριβής.

Η προκήρυξη του Προγράμματος για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος προγραμματίζεται να γίνει στις αρχές Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής (2741074991-4) καθώς και στην ιστοσελίδα, http://dsep.uop.gr/

από δελτίο τύπου