Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Παράρτημα «Ορεινής Κορινθίας»: Ένα Μετάλλιο για το κοινωνικό έργο του!

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία είναι ένας πανελλαδικός ιατροκοινωνικός  φορέας με παραρτήματα σε πολλές πόλεις και χωριά της Ελλάδας.
Κύριοι σκοποί της εταιρείας είναι η ανάληψη αγώνα με επιστημονικά μέσα και μεθόδους για την καταπολέμηση του καρκίνου, η κατατόπιση και διαφώτιση του κοινού για την ασθένεια, ο συντονισμός των προσπαθειών για την  ηθική ενίσχυση των πασχόντων, η ενημέρωση των πολιτών για τον προληπτικό  έλεγχο και φυσικά η διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων, όπως η σημερινή με θέμα: Πρώιμος καρκίνος του μαστού: από τη διάγνωση στη θεραπεία.
Συμπληρώνοντας 5  χρόνια συνεχούς λειτουργίας και δράσης , το Παράρτημα της Αντικαρκινικής Εταιρίας Ορεινής Κορινθίας, άρχισε σιγά-σιγά να εδραιώνεται, να γίνεται γνωστό στους πολίτες και να αναγνωρίζεται η προσπάθειά του, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως εκδηλώσεις-συζητήσεις για τον καρκίνο και την πρόληψη, με πολλούς και αξιόλογους γιατρούς -ομιλητές, καθώς εξετάσεις με την μέθοδο  τεστ Παπανικολάου,  και σε λίγο καιρό  ο κινητός μαστογράφος θα περιοδεύσει σε όλα τα χωριά της Ορεινής Κορινθίας για μαστογραφία των Γυναικών.(αναβλήθηκε η επίσκεψη τώρα λόγω προβλήματος του χορηγού).
Όλα τα παραπάνω  είναι μερικά από τα πολλά που έχουν γίνει στην περιοχή μας, και λίγα από αυτά που θα γίνουν στο μέλλον.
Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί τώρα τα πράγματα μπήκαν σε μια σειρά και αρχίζουν να δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την επίτευξη του σκοπού μας, έχουμε γίνει γνωστοί πλέον στην κοινωνία της Ορεινής Κορινθίας  και αναγνωρίζεται το έργο μας.
Θερμή παράκληση: Γίνετε μέλη του Παραρτήματος και στηρίξτε μας. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας . Μιλήστε για εμάς στους συγγενείς σας, τους φίλους σας, στη γειτονιά σας. Καλέστε τους να γίνουν και αυτοί μέλη και, να μπουν στη μεγάλη μας παρέα.
Όλοι εμείς είμαστε σε ετοιμότητα με σύμπνοια και Αγάπη για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη Νόσο που η συχνότητα και η θνησιμότητά της στον Ελληνικό χώρο αναμένεται να αυξηθεί, μέχρι να γίνουν τα δραστικά επιστημονικά βήματα που θα την εξαλείψουν .
Έχουμε οράματα, μπορούμε και θέλουμε να τα δούμε ζωντανή πραγματικότητα.
        Από εμάς εξαρτάται.


ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας «Ορεινής Κορινθίας»  θέλοντας να ευαισθητοποιήσει της γυναίκες της περιοχής εν όψει της επισκέψεως της κινητής μονάδας του ψηφιακού μαστογράφου, διοργάνωσε την Κυριακή 27 Μαρτίου   στην φιλόξενη αίθουσα του Λυκείου Γκούρας ημερίδα με θέμα: Πρώιμος καρκίνος του μαστού: από τη διάγνωση στη θεραπεία  με την ομάδα της Α΄ ΠΡΟΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Γ.Ν.Α.
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ, MD,, PhD., F.A.C.S.



Λήψη ιστορικού-μορφές καρκίνου
Πανοπούλου Ευφροσύνη
Ιατρός, Υποψ. Διδάκτωρ
Πανεπιστημίου Αθηνών

Απεικονιστικές μέθοδοι
Καββαδίας Σπύρος
Δ/ντής Ακτινολόγος

Η ελάχιστα επεμβατική βιοψία
Ζωγράφος Κ. Γεώργιος
Καθηγητής Χειρουργικής

Χειρουργική θεραπεία
Κοντός Μιχάλης
Λέκτορας Πανεπ/μίου Αθηνών

Ογκολογική προσέγγιση
Ζαγούρη Φλώρα
Ογκολόγος

Κληρονομικότητα
Λυμπέρη Μαρία
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής
Πανεπιστημίου Αθηνών


ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΓΚΟΥΡΑ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: Πρώιμος καρκίνος του μαστού: από τη διάγνωση στη θεραπεία

ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ