Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

2o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου-Κορινθίας "ΓΕΦΥΡΕΣ": 3-10 Δεκεμβρίου 2011

Καλούμε όλους τους νέους δημιουργούς να συμμετάσχουν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου-Κορινθίας με την/τις ταινία/ες τους.
Ταινίες παραγωγής μετά του έτους 2008 μπορούν να υποβληθούν για να λάβουν μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου 2011. Προϋπόθεση αποτελεί να μην έχει γίνει εμπορική προβολή στην Ελλάδα.

A. Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου 2011 Γενικές κατηγορίες:
1. Ταινίες μεγάλου μήκους (μέχρι 120 λεπτά)
2. Ταινίες μικρού μήκους (μέχρι 30 λεπτά)
3. Ταινίες για παιδιά (μέχρι 120 λεπτά)
4. Ταινίες κινουμένων σχεδίων (μέχρι 120 λεπτά)
5. Κωμωδίες (μέχρι 120 λεπτά)
6. Ταινίες χορού και VIDEO DANCE (μέχρι 120 λεπτά)
7. Mουσικές ταινίες – Video Clips (μέχρι 4 λεπτά)

B. Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου 2011 Ειδικές κατηγορίες:
  • Βραβευμένοι Έλληνες σκηνοθέτες
  • Panorama (ταινίες εκτός διαγωνισμού)
  • Αφιέρωμα σε ταινίες παιδιών έως 18 ετών από κινητό τηλέφωνο (μέχρι 5 λεπτά) - Κατηγορία : Τεχνολογία


Η επίσημη αίτηση θα αποσταλεί στους αιτητές εφόσον συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο κάτω από το 'Film Submission' στην ιστοσελίδα www.corinthianfilmfestival.org

Η προθεσμία για την υποβολή ταινιών - μεγάλου και μικρού μήκους, οι οποίες δεν έχουν ακόμη προβληθεί εμπορικά στους κινηματογράφους στην Ελλάδα, για να συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό μέρος του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου, είναι η 30η Σεπτεμβρίου, 2011.
Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν εντός του Οκτωβρίου 2011 σχετικά με την επιλογή της ταινίας τους.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίας στην Κόρινθο.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να γεφυρώσει και να εδραιώσει μια δημιουργική γραμμή επικοινωνίας πάνω από οποιοδήποτε εμπόδιο, γλωσσικό, φυλετικό, πολιτισμικό, θρησκευτικό, ιδεολογικό. Εμπνεόμενοι από τη γεωγραφική θέση και τον Ισθμό, ορόσημο στην ιστορία της Πόλης της Κορίνθου, οι θεματικές ενότητες τους Φεστιβάλ, αφορούν τις «Γέφυρες».
«…Γέφυρες που ενώνουν κόσμους…»
  • Γέφυρα - Επικοινωνία
  • Γέφυρα – Ιστορία
  • Γέφυρα - Φαντασία
  • Γέφυρα - Έρωτας 
  • Γέφυρα – Μουσική
  • Γέφυρα - Ζωή
  • Γέφυρα – Ένωση
  • Γέφυρα - Οικογένεια
  • Γέφυρα - Απελευθέρωση
  • Γέφυρα - Περιβάλλον  κ.ά.
Το Φεστιβάλ της Κορίνθου ξεκινά από την ίδρυσή του, συνεργασία με άλλα σημαντικά φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ελλάδα (π.χ. Ολυμπίας, Θεσσαλονίκης) και στη Κύπρο, με προβολή των βραβευμένων ταινιών τους.
Τα βραβεία του φεστιβάλ είναι ο «Χρυσός Πήγασος», film reels όπως επίσης και βραβεία τεχνικών υπηρεσιών, αλλά και εξοπλισμού κινηματογράφησης. Μοναδικός είναι ο όρος που συνοδεύει την απονομή των βραβείων αυτών και συνίσταται στην αξιοποίησή τους από τους σκηνοθέτες μέσω του επόμενου τους project, το οποίο θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα. Η επιλογή των βραβείων για τις ταινίες μεγάλου μήκους είναι καθήκον μιας Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής που αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ενώ για τις ταινίες μικρού μήκους και κινουμένων σχεδίων τον λόγο έχει η επιτροπή από νέους της Κορινθίας. 

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου είναι το «πνευματικό παιδί» μιας ομάδας αφοσιωμένων εθελοντών, event organizers, παραγωγών κινηματογράφου και επαγγελματιών της κινηματογραφικής βιομηχανίας αποτελώντας ένα σημαντικό χώρο συνάντησης Ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών.