Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Νέα από το Δήμο Βέλου-Βόχας

  • Συνεδρίασε στις 23 Μαρτίου, για πρώτη φορά η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου. Αφού συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας της επιτροπής, τέθηκαν επί τάπητος το τεχνικό και οικονομικό πρόγραμμα του δήμου.
  • Τον κίνδυνο να μην πάρει γαλάζια σημαία για φέτος διατρέχει η παραλία Βραχατίου. Σύμφωνα με τη νέα Δημοτική Αρχή, αυτό οφείλεται στο ότι για αδιευκρίνιστους λόγους έγιναν λιγότεροι από τους προβλεπομενους δειγματοληπτικοί έλεγχοι κατά το 2010, με ευθύνη της προηγούμενης διαχειριστικής αρχής. Παρ' όλα αυτά, γίνονται προσπάθειες, έστω και την τελευταία στιγμή να δοθεί η γαλάζια σημαία για το 2011 και οπωσδήποτε για το 2012.
  • Ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου συναντήθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου με τον Αστυνομικό Διευθυντή-Ταξίαρχο του Νομού Κορινθίας για να τον ενημερώσουν για τα πολύ έντονα προβλήματα  που απασχολούν το Δήμο Βέλου – Βόχας. Ο κ. Παπακυριάκος τόνισε την έκταση που έχει πάρει το πρόβλημα των κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή και ο Ταξίαρχος δεσμεύτηκε να επισκεφθεί το Δήμο μέσα στις ερχόμενες 2 βδομάδες, ώστε να προταθούν μέτρα σε ανοιχτή λαϊκή συγκέντρωση.

    Από δελτία τύπου