Σάββατο 9 Απριλίου 2011

« Αργυρός » ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου.




Τη 2η θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων απέσπασε η αθλήτρια του Ν. Ο. Κιάτου Αλίκη Κανέλλου.
Ο αγώνας διοργανώθηκε το τριήμερο 25, 26 και 27 Μαρτίου από το Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας υπό την αιγίδα της Ε.Ι.Ο. Πρόκειται για το σημαντικότερο αγώνα του έτους σε περιφερειακό επίπεδο και αποτελεί πρόκριμα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που ακολουθεί.
Οι συνολικά 83 μικροί αθλητές από 18 Ομίλους, μεταξύ των οποίων και η τετραμελής αγωνιστική ομάδα Optimist του Ν. Ο. Κιάτου, μαζί με τους προπονητές και στους συνοδούς τους απόλαυσαν μια άψογη διοργάνωση από τον οικοδεσπότη Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας. Τόσο οι άρτιες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου PORTO GALINI όσο και η εξαιρετική φιλοξενία του πανέμορφου νησιού, επιφύλαξαν σε όλους ένα μαγευτικό ανοιξιάτικο τριήμερο.
Σε αγωνιστικό επίπεδο,  την Παρασκευή 25 Μαρτίου στις 12:00 όλοι ήταν έτοιμοι για τον πρώτο αγώνα, όμως ο θεός Αίολος αρνήθηκε πεισματικά να κάνει την εμφάνισή του. Ήταν μια εξαιρετική ημέρα για μπάνιο και διασκέδαση αλλά όχι για ιστιοπλοΐα. Αθλητές και προπονητές δοκίμασαν την αντοχή τους παραμένοντας υπομονετικά για ένα τετράωρο μέσα στον υγρό στίβο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στις 16:00 ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Περιφέρειας και Πρόεδρος της Επιτροπής αγώνων κ. Χριστόνικος Γιαννίρης απέσυρε τους αθλητές από το στίβο.
Το Σάββατο 26 Μαρτίου τα σκάφη βρέθηκαν από τις 10:00 στη θάλασσα. Ο Σορόκος έκανε την εμφάνισή του και με ένταση ανέμου 4 Μποφόρ, η δράση ξεκίνησε. Οι μικροί αθλητές ολοκλήρωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις προγραμματισμένες 3 ιστιοδρομίες και ο στόλος ικανοποιημένος επέστρεψε στη βάση του.
Την Κυριακή 27 Μαρτίου, όπως και το Σάββατο, ο στόλος βρέθηκε από νωρίς στη θάλασσα, όμως οι ελπίδες για μια ικανοποιητική ιστιοπλοϊκή ημέρα δεν επιβεβαιώθηκαν, μιας και η καταιγίδα που ξέσπασε ανάγκασε τον Πρόεδρο της Επιτροπής αγώνων να αποσύρει οριστικά τους αθλητές από το στίβο και να ρίξει την αυλαία του Περιφερειακού πρωταθλήματος.
Οι μικροί αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κατέλαβαν: η Αλίκη Κανέλλου τη 2η θέση στα κορίτσια κάτω των 11 ετών, προσθέτοντας ακόμα ένα κύπελλο στην τροπαιοθήκη του Ομίλου, οι Παναγιώτης και Σωτήρης Καραπιπέρης τη  12η και  την 20η θέση αντίστοιχα στην κατηγορία των αγοριών. Η Σοφιάνα Θεοχάρη του Ναυτικού Ομίλου Ξυλοκάστρου που προπονείται μαζί με την αγωνιστική ομαδα του Ν. Ο. Κιάτου και συμμετείχε στην αποστολή, στην πρώτη της εμφάνιση σε αγώνα υψηλού επιπέδου, κατέλαβε την 15η στη κατηγορία των κοριτσιών .
Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής των κυπέλλων και τον αποχαιρετιστήριο λόγο του προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας κ. Θανάση Αγγελή.
Η αγωνιστική ομάδα Optimist του Ν. Ο. Κιάτου μαζί με τον προπονητή τους κ. Νίκο Κοκκίνη ετοιμάζονται για την επόμενη πρόκληση προσδοκώντας ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα βρίσκονται στην ιστοσελίδα: www.nole.gr/files/RegionalResultsLefkada2011.xls