Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Γράμμα σ' ένα Δήμαρχο

Προς
Δήμαρχο Κορινθίων
κ. Αλέξανδρο Πνευματικό


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για την επανεκλογή σας στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορινθίων. Είμαι βέβαιος ότι και αυτή την τετραετία θα επιδείξετε και πάλι σπουδαίο έργο.
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησα τις θέσεις που εκφράσατε κατά την πρόσφατη ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου σχετικά με το λιμάνι της Κορίνθου.
Θεωρώ σπουδαία πρόταση να φύγουν τα ρο-ρο (οχηματαγωγά πλοία) από την Κόρινθο και να πάνε στο Κιάτο, αφού το λιμάνι του Κιάτου είναι τεράστιο και τα χωράει, το λιμάνι είναι δίπλα στην εθνική οδό, η πρόσβαση για τις νταλίκες είναι πολύ εύκολη και το Κιάτο δεν έχει συγκοινωνιακό πρόβλημα.
Π.χ. το ROPAX θα κατεβάσει 165 νταλίκες και σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχουν φύγει όλες (βλέπε Harry Potter).
Είμαι βέβαιος ότι τόσο ο Σταματόπουλος όσο και οι φορείς του Κιάτου θα ενθουσιαστούν με αυτή την νέα προοπτική ανάπτυξης που τόσο γενναιόδωρα τους προσφέρετε.
Τα οφέλη της Κορίνθου θα είναι πολλαπλά γιατί μαζί με τις νταλίκες, το θόρυβο, το μποτιλιάρισμα, το καυσαέριο, θα φύγουν οι λαθρομετανάστες και θα έρθουν κρουαζιερόπλοια (Queen Mary 2, Coral Princess κ.α.) καθώς και πολυτελή Yachts που θα κατεβάσουν χιλιάδες Αμερικάνους και Ελβετούς τουρίστες, έτσι ώστε η Κόρινθος να γίνει ένα νέο Monte Carlo.
Αγαπητέ Δήμαρχε, να ξέρετε ότι όλοι εμείς είμαστε μαζί σας. Μην δίνετε σημασία στις φωνές αντίδρασης (Κασίμης κλπ), εσείς συνεχίστε να κάνετε δηλώσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και να στέλνετε επιστολές στον Υπουργό και είμαστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα οι προσπάθειες σας θα καρποφορήσουν.

Υ.Γ. Ανάμεσα στο Μούλκι και το Σούλι υπάρχει ένας ΧΥΤΑ. Μήπως να προτείνατε κάτι και για τα σκουπίδια? Για σκεφτείτε και αυτήν την προοπτική ;)

Με εκτίμηση

Ο metadimotis