Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

2 εκ.€ από προγράμματα της Περιφέρειας θα διακινηθούν χωρίς παραστατικά;

Την καταγγελία λάβαμε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Πετράκο, ο οποίος αναφέρει:

"Το τελευταίο Π.Σ. Πελοποννήσου ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας στο τομεακό πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ του Υπουργείου «Εργασίας» για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ύψους 4.520.000 ευρώ.

Σε επόμενο Π.Σ. θα έρθει το λεγόμενο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ (από το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ) για τους ανέργους, ύψους 5.240.000 ευρώ.Τα προγράμματα αυτά θα κοπούν σε υποπρογράμματα των 800.000 ευρώ το καθένα.

Αποτελεί μέγα σκάνδαλο, όπως καταγγείλαμε και στη συζήτηση στο Π.Σ., το ότι το 20% των χρημάτων αυτών, τα οποία αθροιστικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι περίπου 2 εκατ. ευρώ, χαρακτηρίζεται ως «έξοδα φακέλου» ή αλλιώς «έμμεσες δαπάνες» και αυτό σημαίνει ότι δεν θα ελέγχονται τα παραστατικά τους από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή.

Πέρα του γεγονότος ότι τα σχέδια αυτά δεν πρόκειται να ωφελήσουν την εργασία, την οποία έχει μετατρέψει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. σε απασχόληση είναι πρόκληση για τους ανέργους, οι οποίοι στο τέλος του 2012 θα είναι περίπου 1,5 εκατ., να διακινούνται τόσα χρήματα χωρίς παραστατικά"