Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο Χ.Βυτινιώτης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Κιάτο

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ ΤΟΥ 2012

1ον) Στις 13/3/2012 συνεδρίασε το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «ΜΗΚΏΝΗ» Δήμου Σικυωνίων με παρουσία του Δημάρχου.

Μέλος του Διοικητικού συμβουλίου προερχόμενο από τη μειοψηφία του Δήμου προτείνει ειδική σχέση του Νομικού προσώπου με την υπάρχουσα Φιλαρμονική Κιάτου η οποία περιλαμβάνει εκπαιδευτή μουσικό, καταρτισμένα μουσικά μέλη και εκπαιδευόμενα, με δραστηριότητες που δεν σχετίζονται απόλυτα με εκπαιδευτική διαδικασία ούτε απόλυτα με παροχή μουσικών υπηρεσιών σε εκδηλώσεις. Ο Δήμαρχος με παρέμβασή του δεν συμφώνησε και ζήτησε η Φιλαρμονική να ενταχθεί στη «Μηκώνη» με τον ίδιο τρόπο όπως τα τμήματα εκμάθησης χορού ,εικαστικών, θεάτρου κ.λ.π. στη βάση εκπαιδευτή- εκπαιδευομένων και άρα στην διάλυση και το τέλος μιας ιστορικής παρουσίας με παράδοση στον Δήμο μας, ενώ δεν έχει εξοφλήσει τις μέχρι σήμερα οφειλές του όπως υποστηρίζει μέχρι τώρα η Φιλαρμονική.

Αποτέλεσμα: την παραμονή της 25ης Μαρτίου η Φιλαρμονική δηλώνει τη μη συμμετοχή στα καθιερωμένα της Εθνικής Γιορτής και πράγματι απουσιάζει από τις εκδηλώσεις.

2ον) Η έναρξη της δοξολογίας δεν συσχετίζεται με το πέρας της θείας λειτουργίας αλλά μισή ώρα και πλέον αργότερα ,ο κόσμος αποχωρεί και η δοξολογία πραγματοποιείται με ελάχιστους παρευρισκόμενους συμπολίτες.

3ον) Στο χώρο του μνημείου δεν υπήρχε μικροφωνική εγκατάσταση για τη σχετική εκεί δέηση, την κατάθεση στεφάνων και την εκφώνηση του καθιερωμένου λόγου. Η αναζήτηση μικροφωνικής εγκατάστασης την τελευταία στιγμή έφερε σημαντική καθυστέρηση και δυσφορία στους ελάχιστους παρευρισκόμενους.

4ον) Αφού λοιπόν δεν υπήρχε Φιλαρμονική ο Δήμος εγκατέστησε ως τελευταία λύση ,πρόχειρη μικροφωνική με εμβατήρια χωρίς την απαιτούμενη ακουστική για τις ανάγκες της παρέλασης .Ο κόσμος και περισσότερο τα παιδιά μας λίγο κατάλαβαν ότι επρόκειτο για παρέλαση!!!! Ενώ απουσίαζαν και οι περισσότεροι αιρετοί του Δήμου .

5ον) Δεν πρέπει βέβαια να παραλείψουμε ότι στο τέλος παρέλασε αυτόκλητα με αναρτημένο πανό διαμαρτυρίας πλήθος αγανακτισμένων πολιτών για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας..

Για την κατάσταση του Δήμου το πανό δεν έλεγε τίποτα αλλά ο κόσμος τα είδε όλα και είχε θέμα συζήτησης. Ο κος Δήμαρχος πάντως έπαιρνε φωτογραφίες αποθανατίζοντας το χρονικό!!!

Άραγε ένοιωθε πολεμικός ρεπόρτερ, ιστορικός του μέλλοντος ή απλός φωτογράφος του προεκλογικού άλμπουμ που συνηθίζει να ετοιμάζει;

Αυτές οι φωτογραφίες πάντως θα κάνουν για το εξώφυλλό του.!!

Χάρης Βυτινιώτης Αντ/δρος Δημ. Συμβουλίου