Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η παρέλαση της 25ης και η αστυνομοκρατία

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, αναφέρει:

"Παρά την τρομοκρατία που εδώ και ένα μήνα περίπου καλλιεργούν έντεχνα τόσο η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου όσο -και κυρίως- οι συνεταίροι της συγκυβέρνησης, το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του πανικόβλητου Σαμαρά ο λαός της Κορινθίας διαμαρτυρήθηκε έντονα και στις σημερινές παρελάσεις σε Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Κόρινθο. Έστειλε με τις ειρηνικές του πορείες ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην ασκούμενη ληστρική πολιτική που του επιβάλλουν οι συγκυβερνήτες, ενόψει και των επικείμενων εκλογών.

Η παγωμάρα και η αμηχανία των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις αποδοκιμασίες του κόσμου είναι ενδεικτική για το εκλογικό αποτέλεσμα και τη συντριβή που τους περιμένει.
Εκείνο όμως που αποδεικνύει τον πανικό που έχει καταβάλει τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης είναι η πρωτοφανής προσπάθεια να αποτραπούν οι όποιες λαϊκές αντιδράσεις με την αδιανόητη για τα μεταπολιτευτικά χρονικά αστυνομοκρατία, απίστευτη για τα δεδομένα της Κορίνθου. Σε κάθε γωνιά και σε κάθε στενό που οδηγούσε στο χώρο της παρέλασης δεκάδες αστυνομικοί παρατηρούσαν κάθε κίνηση των πολιτών που προσέρχονταν στο χώρο της παρέλασης σαν να επρόκειτο για τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς.
Καταγγέλλουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τους συνεχείς και επαναλαμβανόμενους ελέγχους στους οποίους υποβλήθηκαν σήμερα το πρωί δεκάδες συμπολίτες μας μόνο και μόνο επειδή οι εντολές προς τους αστυνομικούς από τους κυβερνώντες ήταν παραπάνω από σαφείς! Κανένας πολίτης που εν δυνάμει θα μπορούσε να εκφράσει την παραμικρή διαμαρτυρία να μην πλησιάσει καν στο χώρο διεξαγωγής της παρέλασης.
Οι προσαγωγές κορίνθιων πολιτών που επιχείρησε η αστυνομία, συνάντησαν την αμετακίνητη και αποφασιστική αντίδραση των πολιτών.
Ο εκφοβισμός, που επιχειρείται συστηματικά από τη δοτή κυβέρνηση και τα δύο κόμματα που τη στηρίζουν, με σκοπό να πτοήσουν το φρόνημα του λαού και να μας υποχρεώσουν να συμβιβαστούμε με την πολιτική διάλυσης της χώρας που ακολουθούν, δεν περνάει πιά.
Το μήνυμα που τους στέλνουμε ενόψει εκλογών είναι σαφές:
Ή αυτοί ή εμείς!!!"