Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Υποβρύχια Έρευνα...

Γράφει ο Κ.Δ. Καραμπέτσος


ΦΙΛΤΑΤΟΙ ΧΑΙΡΕΤΩ! Γλιτώσαμε την χρεοκοπία και τα άδεια ράφια, αφού μας έβαλαν στο δίλημμα, λατέρνα, φτώχεια, φιλότιμο και επιστροφή στα ‘50s ή τούρκικες σειρές, ελεγχόμενη μιζέρια, χρέη και περικοπές; και όπως καλά φανταστήκατε διαλέξαμε την κουρτίνα 2. Όχι εμείς ακριβώς, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ..

ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ Μ’ΑΥΤΑ η περίοδος των ΑΠΟΚΡΕΩΝ συνεχίζεται μέχρι τέλος του έτους και βλέπουμε. Τα κόμματα ετοιμάζονται για εκλογές και ψάχνουν εναγωνίως, (βλέποντας τα ποσοστά τους να εξατμίζονται), για νέες μάσκες επικοινωνίας! Αλλά πρωτίστως αναζητούν την πολιτική τους επιβίωση. Ευκαιρία να τους κηδέψουμε λοιπόν.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ όμως ο έλληνας έχει τεράστια ανηφόρα μπροστά του, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η δημοσιογράφος του BBC world news, Ζεϊνάμπ Μπαντάουι. Με την μόνη διαφορά ότι ένα 25 με 30 %, να ζει, σαν σε μεξικάνικη σαπουνόπερα και το υπόλοιπο 70 – 75 % σε ντοκιμαντέρ «επιβίωση στον άγριο κόσμο της μιζέριας», πολύ ανηφόρα δηλαδή…


ΣΤΙΣ 21 Φλεβάρη εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για το χαράτσι της ΔΕΗ. Η απόφαση που βγήκε, δικαίωσε τη συλλογική προσπάθεια της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΙΑΤΟΥ και με την βοήθεια του Δήμου Σικυωνίων, κατάφεραν να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν από αυτούς που δεν πλήρωσε το χαράτσι, έως τα τέλη Απρίλη, όπου θα εκδικαστεί και πάλι η υπόθεση.

442 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μας και πολλοί ακόμα, που δεν κατέθεσαν τα χαρτιά τους και δεν πλήρωσαν το χαράτσι αντιδρώντας σε αυτή την άθλια απόφαση του υπουργού οικονομικών, δίνουν το έναυσμα να ακολουθήσουν και άλλοι και πρέπει να αντιδράσουμε, βγάζοντας τον φόβο απ’ το μυαλό μας, που μας φύτεψαν με μαεστρία τα media.

ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, περίεργες, όπου διαμορφώνεται ο κοινωνικός ιστός με τεράστιες ανισότητες, που τα βλέπουμε στην καθημερινότητά μας και μας τρομάζουν, ευτυχώς που δραστηριοποιούνται ομάδες ανθρώπων, συλλόγων, φορέων, γειτονιές, πλατείες κ.α. όπου παίρνουν πρωτοβουλίες με καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα, βοηθώντας πάνω από όλα τον συνάνθρωπο και όχι το ΑΦΜ όπως θέλει να μας βλέπει ο κρατικός μηχανισμός. Τα κόμματα σε αυτές τις δράσεις και συλλογικότητες μπορούν κάλλιστα να απουσιάζουν, άλλωστε η παρουσία τους είναι σκέτο καρκίνωμα.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ δημοσιεύω μία φωτογραφία από παρκάρισμα στο Κιάτο (μήπως τη δει κανένας υπεύθυνος και συγκινηθεί). Όπως βλέπετε, οι πεζοί κακώς χρησιμοποιούν το πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να μην μπορούν να παρκάρουν με την δέουσα ευκολία που πρέπει να έχουν, ιδιαιτέρως όταν περνάει μια μητέρα με το καροτσάκι ή μια ηλικιωμένη κυρία κ.ο.κ. Απαράδεκτο εκ μέρους των πεζών, που δεν έχουν καμία κυκλοφοριακή αγωγή!
ΟΣΟ για την κατάσταση που επικρατεί επί της ΠΕΟ, ας μη το σχολιάσουμε! Τριτοκοσμική εικόνα αλλά προφανώς μας βολεύει!