Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού για την κοπή των πεύκων δίπλα στο σχολείο

Σε ανακοίνωσή του προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο Σύλλογος Γονέων Μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου αναφέρει τα εξής:

"Με την παρούσα θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την κοπή των επικίνδυνων πεύκων, που έγερναν επικίνδυνα στο προαύλιο του σχολείου μας.
Κατόπιν επαναλαμβανόμενων επισκέψεων, συζητήσεων με τους υπεύθυνους του Δήμου, μέχρι και την 31/12/2010, η διαφαινόμενη στάση τους ήταν η μετάθεση του θέματος στην νέα Δημοτική Αρχή, κάτι που και τελικώς έγινε.
Όλα τα έγγραφα μέχρι και η επικύρωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών, για την κοπή, βρίσκονταν στη διάθεση των υπηρεσιών του Δήμου και το μόνο που αναμένετο ήταν η απευθείας ανάθεση της κοπής των πεύκων, με Δημαρχιακή απόφαση.
Με επαφές και καθημερινές σχεδόν ενοχλήσεις μας στις υπηρεσίες του Δήμου, τόσο στον νέο δήμαρχο, όσο και στον νέο αντιδήμαρχο, την 19/1/2011, μετά και την τελευταία μας επίσκεψη στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος μας ανακοίνωσε ότι θα ερχόταν εντός 10’ λεπτών με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στο χώρο του σχολείου για να συζητήσουμε το θέμα και να έχει ιδία άποψη του προβλήματος, έτσι ώστε να δώσει άμεση λύση.
Όντως ήρθανε, και η έκπληξή του Δημάρχου εκφράστηκε ως εξής : «Αυτά μετράνε ώρες να πέσουνε!»  
Αφού λοιπόν έλαβε όλη την εικόνα, και την ενημέρωση από εμάς και το διευθυντή του σχολείου μας, σε τηλεφωνική επικοινωνία αμέσως με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, μας δήλωσε ότι :
«Το θέμα σας θα τελειώσει μέχρι την Κυριακή»
Του δηλώσαμε πάραυτα, ότι εμείς αν δεν δούμε τον υλοτόμο να δουλεύει, και να τελειώνει το πρόβλημα ασφάλειας, δεν θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας, και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερώσουμε τον Εισαγγελέα.
Με ευχάριστη έκπληξη, την Παρασκευή ενημερώθηκε ο διευθυντής του σχολείου να παραδώσει κλειδιά στον εργολάβο της κοπής των πεύκων, η οποία θα γινόταν την επομένη και την μεθεπομένη.
Το επόμενο πρωί όντως δεν ήταν μόνο το συνεργείο κοπής, αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, και μέχρι το μεσημέρι είχαν υλοτομηθεί τα περισσότερα από τα πεύκα που είχε επισημάνει και χαρακτηρίσει, ο ίδιος ο Διευθυντής Δασών, κος Καλλίρης. Το έργο ολοκληρώθηκε πραγματικά την επομένη, ημέρα Κυριακή.
Δεν μένει λοιπόν, παρά να ευχαριστήσουμε, δημόσια, τον Δήμαρχο κ. Σταματόπουλο, τον αντιδήμαρχο κ. Τσιάνο και τον δημοτικό σύμβουλο κύριο Πανάγο για την προσφορά του γερανοφόρου οχήματός του, για την αμεσότητα της αντίδρασής τους, στο σοβαρότατο πρόβλημα ασφάλειας των παιδιών μας.
Δεν θα ξεχνάγαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον κ. Καλλίρη ο οποίος από επιστημονικής άποψης, αλλά και ανθρωπιστικά κινούμενος, απέδωσε το μέγιστό για την σωστή και πλήρη αυτοψία, μελέτη - απόφαση, στο συντομότερο δυνατό χρόνο!"
                         Ο  Πρόεδρος                                                                Η   Γεν. Γραμματέας
Κουκουμέλης Γιώργος                                                    Γκίκα – Καρόζι Νατάσα