Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Ορεινή Κορινθία και εφημερίδα "Υγεία"


Αγαπητοί κύριοι 

Ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι έχει ιδρυθεί το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Ορεινή Κορινθία που αφορά τους Δήμους Φενεού, Στυμφαλίας και Ευρωστίνης.

Κύριος σκοπός της ιδρύσεως του Παραρτήματος Ορεινής Κορινθίας είναι η επέκταση των λειτουργιών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην απομονωμένη περιοχή της Ορεινής Κορινθίας με κεντρικό στόχο την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση των όγκων μαστού, τραχήλου μήτρας και παχέως εντέρου.

Η διάγνωση στο αρχικό στάδιο του καρκίνου είναι η μόνη βέβαιη λύση για την οριστική ίασή του. Αυτό είναι περίτρανα αποδεδειγμένο στην Διεθνή Επιστημονική Κοινότητα. Ο λαός μας πρέπει να ενημερωθεί και να βεβαιωθεί για την αλήθεια αυτού του γεγονότος.
Το παράρτημα της Αντικαρκινικής Εταιρείας «Ορεινής Κορινθίας» συμπληρώνει τέσσερα χρόνια λειτουργίας.


Η συνεχής και ενεργή παρουσία του στην επιστημονική ζωή του τόπου μας, παρά το μικρό χρονικό διάστημα της ζωής του, έχει καταστήσει το Παράρτημά μας, σε ένα ζωντανό οργανισμό δημιουργίας, πλήθους δραστηριοτήτων με επίκαιρη και συνάμα πρωτοποριακή θεματολογία.
Λαμπρή απόδειξη η επιλογή προσωπικοτήτων υψηλού επιστημονικού βεληνεκούς, οι οποίοι με την παρουσία τους προσφέρουν κύρος στο παράρτημά   μας, αλλά και αίγλη στον Φενεό που τους φιλοξενεί.

Η ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στηρίζεται στις χορηγίες των «καλών και αγαθών Ελλήνων» για την ενίσχυση του Αντικαρκινικού Προγράμματος.
Η ευγνωμοσύνη εμού προσωπικά και του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος «ορεινής Κορινθίας» και φυσικά όλων των Ελλήνων που θα ευεργετηθούν, στην περίπτωση που θα  στηρίξετε με  ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΣΑΣ,  το όνειρό μας και τον αγώνα μας θα είναι βαθύτατη και απεριόριστη.
Ελπίζω, με όσα σας έχω αναφέρει, να σας έχω πείσει ότι αξίζει να ενισχυθεί και να προβληθεί το Παράρτημα της Ορεινής Κορινθίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για το καλό της υγείας των Κορινθίων,

Όλοι εμείς είμαστε σε ετοιμότητα με σύμπνοια και Αγάπη για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη Νόσο που η συχνότητα και η θνησιμότητά της στον Ελληνικό χώρο αναμένεται να αυξηθεί μέχρι να γίνουν τα δραστικά επιστημονικά βήματα που θα εξαλείψουν την αρρώστια. Έχουμε οράματα, μπορούμε και θέλουμε να τα δούμε ζωντανή πραγματικότητα.

ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

(σ.σ.: παραθέτουμε και το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας "Υγεία" που εκδίδεται από το παράρτημα)