Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΙΑΤΟΥ

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η Δημοτική Αρχή Σικυωνίων και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Σ. Σταματόπουλος για την ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Σικυωνίων με έδρα την περιοχή της Στυμφαλίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12-1-11 συνάντηση στο γραφείο του, με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιάτου, Αντιπύραρχο κ. Παναγιώτη Σωτηράκο και τον Υποπυραγό κ. Δημήτριο Λιότσο.

Ο κ. Σταματόπουλος επεσήμανε την ανάγκη ίδρυσης ενός Πυροσβεστικού Σταθμού με εθελοντικό χαρακτήρα όπου οι εθελοντικές ομάδες θα μπορούν να δρουν συμπληρωματικά στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιάτου.

Εκατέρωθεν πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη ενίσχυσης της υπάρχουσας πυροπροστασίας με στόχο την καλύτερη προστασία της ζωής των πολιτών και της περιουσίας αυτών, αλλά και την προστασία του οικοσυστήματος και των αισθητικών δασών που αποτελούν το μοναδικό φυσικό πνεύμονα του δήμου.

Το θετικό κλίμα της συνάντησης αποτελεί εχέγγυο για την άριστη συνεργασία Δήμου και Πυροσβεστικής στην εξεύρεση θεσμικού πλαισίου για την ίδρυση και λειτουργία Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Σικυωνίων.

(Από δελτίο τύπου)