Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ

Κατά Μπαμπινιώτη: κοπρίτης= άνθρωπος που δεν εργάζεται, ούτε και προσφέρει κάποιου είδους υπηρεσία. Συνώνυμα: τεμπέλης, φυγόπονος, τεμπελόσκυλο, κοπρόσκυλο.
Ήμουν Δημόσιος Υπάλληλος (γεωπόνος) 30 χρόνια στο Νομό Κορινθίας και άλλα 3,5 χρόνια σε Αγροτικό Συνεταιρισμό. Όλα αυτά τα χρόνια με την υπηρεσιακή και την προσωπική μου στάση δεν επέτρεψα σε κανένα να με χαρακτηρίσει «κοπρίτη».
Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να χαρακτηρίζετε τους Δημόσιους Υπαλλήλους «κοπρίτες»; Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό  Τομέα υπάρχουν «κοπρίτες». Στον Ιδιωτικό τομέα αργά ή γρήγορα χάνουν την δουλειά τους. Στο Δημόσιο βέβαια δεν συμβαίνει αυτό για πολλούς λόγους.

Ποιος έχει την ευθύνη κύριε αντιπρόεδρε;
Στη Δημόσια Διοίκηση όπως γνωρίζετε την έχει η Διοικητική Ιεραρχία και την τελική – κύρια- ευθύνη η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του κάθε Υπουργείου διαχρονικά. Αν αυτές οι ηγεσίες διόρισαν και ανέχθηκαν τέτοιους υπαλλήλους, δε χρειάζεται πολύ εξυπνάδα για να αντιληφθεί κάποιος πως «Αρχικοπρίτες» ήταν τελικά οι πολιτικοί Προϊστάμενοι.
Ας δούμε όμως τώρα και αν «τα φάγαμε μαζί και τι φάγαμε όλοι μαζί» κύριε αντιπρόεδρε.
Τι μπορεί να φάει ένας απλός «κοπρίτης» Δημόσιος Υπάλληλος; Το μισθό του άντε και καμιά υπερωρία για να ζήσει την οικογένειά του. Εσείς , οι όμοιοί σας και τα τσιράκια σας που διαχειριστήκατε με αδιαφάνεια, προκλητικές συμβάσεις προμηθειών στις ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ κ.λ.π) στα Νοσοκομεία, σε εξοπλιστικά προγράμματα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα «αμαρτωλά» δομημένα ομόλογα, κ.λ.π. δεν πηγαίνατε για ένα μισθό αλλά για ένα χορό δισεκατομμυρίων σε μίζες και υπερτιμολογήσεις που πλήρωσε και θα πληρώνει για πολλά ακόμη χρόνια ο ελληνικός λαός, επειδή εσείς που κυβερνήσατε δεν κάνατε καλά τη δουλειά σας και όχι μόνο.
Δεν μπορεί κύριε Αντιπρόεδρε, να εξισώνετε καταστάσεις για να χάνει ο κόσμος τον «κύριο υπαίτιο» της σημερινής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας.
Ο κόσμος έχει ξυπνήσει και αν με αυτά που λέτε επιχειρείτε «ηρωική έξοδο» από την πολιτική, διαλέξατε λάθος τρόπο και χρόνο : «ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ».
Πήρατε το πρώτο μήνυμα στις δημοτικές Εκλογές, το επόμενο και πιο δυνατό θα είναι στις βουλευτικές εκλογές όποτε και αν γίνουν.
                                                                                                                Μουσλόπουλος  Δημήτρης
                                                                                                                       Γεωπόνος