Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣ BLOGGER "ΚΙΑΤΟ ...ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ"

Σχετικά με το άρθρο που διαβάσαμε στο blog σου:

Προφανώς έχεις ελλιπή ενημέρωση για το πως διοργανώθηκε η ημερίδα. Συνοπτικά, η ιστορία έχει ως εξής: ένας χρόνια χομπίστας του Linux, σε συνεργασία με έναν καθηγητή Πληροφορικής κι ένα διευθυντή σχολείου είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με άτομα από το HELLUG, τα οποία γυρνάνε όλη την Ελλάδα και διαδίδουν εθελοντικά το ελεύθερο λογισμικό (κάτι που εξάλλου είναι και στη γενικότερη φιλοσοφία αυτού του κινήματος). Έτσι θεώρησαν καλό να διοργανωθεί κι εδώ μια ημερίδα με ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Πιθανόν μάλιστα η συνεργασία με το HELLUG να συνεχιστεί και με εφαρμογές χωρίς κόστος σε σχολεία.

Το όνομα του Δήμου έχει μπει καθαρά τυπικά και κατόπιν αιτήματος των ομιλητών. Από κει και πέρα, η εκδήλωση διοργανώνεται από συγκεκριμένα πρόσωπα και στο Δήμο δε θα κοστίσει ούτε 1€ (και το φαγητό θα τους το κεράσουμε εμείς).



Για τα υπόλοιπα που λες σχετικά με το site του Δήμου, συμφωνούμε, αλλά είναι άλλο θέμα, που και εμείς το έχουμε θίξει σε υπεύθυνους της Δημοτικής Αρχής κι έχουν δεσμευτεί ότι η σελίδα θα λειτουργήσει. (η 2η, γιατί η 1η δεν ανήκει πλέον στο Δήμο αλλά στον κατασκευαστή της, από την ενημέρωση που έχουμε)

Και μία γενικότερη παρατήρηση: στο Κιάτο, καλώς ή κακώς, υπάρχουν 10 άνθρωποι που έχουν όρεξη και χρόνο να γίνουν 5 πράγματα. Όποιος τα έχει ζήσει αυτά από κοντά ξέρει ποιοι είμαστε και αν έχουμε κάποιο προσωπικό όφελος. Καλό είναι λοιπόν να μη διασπείρεται κλίμα καχυποψίας απέναντι σε ότι καλό πάει να γίνει.

Φ.Π και Δ.Η. από την ομάδα διοργάνωσης