Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΞΑΝΑΡΧΙΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Ήταν κοινό μυστικό ότι η ανακύκλωση στο Δήμο μας υπολειτουργούσε εδώ και καιρό, ενώ από τον Αύγουστο και μετά δεν είχε ανακυκλωθεί ούτε 1 κιλό υλικών, με αποτέλεσμα η εταιρεία ανακύκλωσης να απειλεί ότι θα καταγγείλει τη συνεργασία με το Δήμο. Οι πολίτες φυσικά δεν ήταν ενήμεροι για το μέγεθος του προβλήματος, αλλά οι περισσότεροι κάποια στιγμή απογοητεύτηκαν βλέποντας κανονικά απορριμματοφόρα να αδειάζουν τους μπλε κάδους και σταμάτησαν τη διαλογή.
Με ικανοποίηση όμως, ενημερωθήκαμε από τη Δημοτική Αρχή, ότι το πρόγραμμα ανακύκλωσης ξεκίνησε και πάλι. Συγκεκριμένα, στο δελτίο τύπου που πήραμε, αναφέρονται τα εξής:


"Η νέα Δημοτική Αρχή Σικυωνίων, θέτοντας στους άμεσους στόχους της ένα καθαρότερο περιβάλλον και γνωρίζοντας ότι η ανακύκλωση είναι ο πρωταγωνιστής στον αγώνα με τα σκουπίδια, κατάφερε μέσα σε λίγες μόνον ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της να επαναφέρει, μετά από 7 μήνες, το πρόγραμμα της ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού, αλουμινίου, κλπ
Για την καλύτερη επιτυχία του προγράμματος η Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιάνος εφιστούν την προσοχή των πολιτών στην απόθεση των απορριμμάτων και ζητούν τη συνεργασία τους. Κάδοι ανακύκλωσης υπάρχουν σε κομβικά σημεία της έδρας του δήμου και των δημοτικών διαμερισμάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.
Η Δημοτική Αρχή προσβλέπει σε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή από τους πολίτες και ζητά την ουσιαστική συμβολή τους για ένα καθαρότερο περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει στους πολίτες να μην αποθέτουν εκτός κάδων, οικιακά απορρίμματα, ανακυκλώσιμα υλικά, κλαριά ή συσκευές.
Με την επαναλειτουργία του προγράμματος ανακύκλωσης οι πολίτες του Δήμου μπορούν και πάλι να αποθέτουν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα στους μπλε κάδους ή να τα μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους στους πλησιέστερους κάδους ανακύκλωσης. Η επαναλειτουργία του προγράμματος επιτυγχάνει ένα σημαντικό βήμα για το διευρυμένο δήμο Σικυωνίων.
Αυτό που πρέπει να γίνει συνείδηση όλων των πολιτών είναι ότι: «Τίποτα δεν πάει χαμένο».
Το πρόγραμμα ανακύκλωσης αποσκοπεί στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιβαλλοντικής κατάστασης στο Δήμο.
Η προσπάθεια συνεχίζεται και ο Δήμος αγκαλιάζει και το πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χρησιμοποιημένων Μπαταριών.
Κάδοι για την εναπόθεση των χρησιμοποιημένων μπαταριών έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία του Δήμου, όπως στο Δημαρχείο, στο Πολιτιστικό Κέντρο, στο Κ.Ε.Π., κλπ"