Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για πρώτη φορά στην Κόρινθο

Η ομάδα Face to Face των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επισκέπτεται για πρώτη φορά την πόλη της Κορίνθου από τις 26 μέχρι τις 28 Ιανουαρίου. Τα μέλη της ομάδας θα βρίσκονται καθημερινά σε πλατείες και κεντρικά σημεία της πόλης για να ενημερώσουν τους κατοίκους της και να ζητήσουν την οικονομική υποστήριξη τους σε μια περίοδο που και η πιο μικρή προσφορά αποκτά τεράστια σημασία για ανθρώπους που βρίσκονται κυριολεκτικά μεταξύ ζωής και θανάτου. Η υπεύθυνη της ομάδας F2F των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Όλγα Καϊμάρα, δήλωσε με αφορμή την παρουσία της ομάδας «Εί�! �αι σημαντικό να έρθουμε κοντά σε όλους εκείνους που βρίσκονται ή επιθυμούν να βρεθούν κοντά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας έμπρακτα την ανεξάρτητη ανθρωπιστική δράση μας», «Σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία η υποστήριξη της προσπάθειάς μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία υπενθυμίζοντας ότι παρά τις δικές μας δοκιμασίες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η υπεράσπιση της ζωής δεν αποτελεί πολυτέλεια,συμπληρώνει.

Στόχος της δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είναι να επικοινωνήσουν με τους Κορίνθιους ανταλλάσοντας απόψεις και ζητώντας την υποστήριξή τους που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουν να προσφέρουν ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Αναζητήστε την ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και προσφέρετε ελπίδα και χαμόγελο σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο «Ephira Hotel» στην Κόρινθο για τη δωρεάν φιλοξενία της ομάδας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις:
Μαρία Πασχούλα, Υπεύθυνη Τύπου ΓΧΣ
Τηλ. 210 5 200 500 (εσωτ. 109), κιν. 6936 699 142
Email: maria.paschoula@athens.msf.org