Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Νέα από το Δήμο Σικυωνίων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΑΤΟΥ:
Κατά τη συνεδρίαση του Ν.Π.Δ.Δ «Μηκώνη» του Δήμου Σικυωνίων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16-01-2012 στο Δημαρχείο Κιάτου, αναάμεσα σε άλλα θέματα αποφασίστηκε να εκδοθεί στο προσεχές δεκαπενθήμερο ανακοίνωση-πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη εγγραφή και φοίτηση των ενδιαφερόμενων παιδιών κι ενηλίκων στα υπό σύσταση τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου Κιάτου που πρόκειται να λειτουργήσουν και αφορούν τη Μουσική, το Θέατρο, το Χορό, τη Γυμναστική-Αθλητισμό και τα Εικαστικά.


ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ:
Δεδομένου ότι η χερσαία ζώνη του λιμανιού της πόλης του Κιάτου είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης του Κρατικού Ταμείου και ο Δήμος Σικυωνίων εδώ και 20 χρόνια προσπαθεί να περάσει στο υπό
ίδρυση Λιμενικό Ταμείο, η παρούσα Δημοτική αρχή, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προβλέπεται στο σχέδιο «Καλλικράτης» έχει δρομολογήσει τις σχετικές ενέργειες: Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον κ.Σωτήρη Μενούνο, νυν πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου. Επιπλέον, μετά από συνεχείς επισκέψεις εκπροσώπων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Υπουργός αποδέχτηκε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και αναμένεται η έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών.


ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:
Έχει εγγραφεί στο νέο προϋπολογισμό, σχετική πίστωση για την ενίσχυση του Προγράμματος Κοινωνικής Μέριμνας κι Αλληλεγγύης μέσα από το οποίο ο Δήμος Σικυωνίων θα ενισχύει με πολλούς τρόπους και δράσεις τους άπορους πολίτες του Δήμου μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το πλαίσιο, κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, ο Δήμος παρείχε τρόφιμα στους απόρους με δημοπρασία 15000 Ε.


ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ:
Όσον αφορά το σήμα του ασύρματου δικτύου, έχει ήδη ξεκινήσει η ενίσχυση κι επέκτασή του σε όλη την οδό Κλεισθένους στο Κιάτο και σε δεύτερη φάση θα περάσει στην παραλιακή ζώνη.


ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ:
Στα πλαίσια της ανοιχτής πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων στο Ε.Π : «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Δήμος Σικυωνίων , κατόπιν σχετικής εισήγησης του Γραφείου Προγραμματισμού, αναμένεται να υποβάλει πρόταση-σχέδιο δράσης για την Πρόληψη και την Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας του συνολικού πληθυσμού και των ειδικών κατηγοριών του Δήμου Σικυωνίων με τη διοργάνωση ημερίδων, ενημερωτικών προγραμμάτων και την παροχή υπηρεσιών που αφορούν την προληπτική ιατρική και την προαγωγή της ψυχικής υγείας της τοπικής κοινότητας.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου