Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Megaλη η χάρη σας κ. Παπακωνσταντίνου


Ο κύριος Παπακωνσταντίνου-πρώην υπουργός Οικονομικών που απλώς κρύβεται πίσω από τη μεγάλη σκιά του Βενιζέλου-βγήκε σήμερα στο Mega και είπε διάφορα. Δεν είπε βέβαια για τις παρατάσεις λειτουργίας στα παράνομα λατομεία του αφεντικού του Mega, τις οποίες έδωσε με νόμο και παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ούτε για το πώς μπλόκαρε την επιστροφή στην ΕΕ των παράνομων επιδοτήσεων της γνωστής επιχείρησης χρυσού. Κι αυτή του αφεντικού του Mega.

Είπε πώς έκανε τα πάντα για να σώσει την Οικονομία. Megaλη η χάρη του λοιπόν εκεί στο στούντιο, αλλά μικρή η περπατησιά του. Μόλις σήμερα η Herald Tribune σε αναλυτικό της άρθρο για το PSI, αναλύει την άσχημη θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, γιατί οι ιδιώτες αρνούνται το κούρεμα. Γράφει μάλιστα πως είναι κάτι που θα μπορούσε να κάνει εύκολα η Ελλάδα όταν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες είχαν στα χέρια τους 200 δις ελληνικών ομολόγων.
Η απειλή μιας ελληνικής χρεοκοπίας, θα τους ανάγκαζε να συνταχθούν με τις ελληνικές απαιτήσεις για να μην χάσουν τα πάντα. Αυτά που έλεγαν δηλαδή αρκετοί στην Ελλάδα την εποχή εκείνη. Πως η ελληνική κρίση είναι κρίση όλης της Ευρώπης και πρέπει αυτό να είναι ένα επιχείρημα διαπραγμάτευσης.Τότε ο κύριος Παπακωνσταντίνου έλεγε πως δεν ξέρουν τι λένε.

Πήγε στην Ευρώπη για «διαπραγμάτευση» έχοντας δηλώσει την προηγούμενη μέρα δημόσια πως «δεν έχουμε δυνατότητα διαπραγμάτευσης». Και λίγο αργότερα πως το «κούρεμα» θα είναι καταστροφή. Το κούρεμα έγινε όταν είχαν ξεφορτωθεί από τα χέρια τους τα ελληνικά ομόλογα. Συνεπώς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για την κυβέρνηση και τον Παπακωνσταντίνου την εποχή εκείνη. Όχι από τα γραφόμενα ενός Εκδοροσφαγέα, αλλά των μεγάλων εφημερίδων του εξωτερικού και της απλή λογικής. Το θέμα είναι αν ο κύριος Παπακωνσταντίνου έδρασε από άγνοια ή από πρόθεση. Μόνο…

ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑΣ