Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ κ. ΦΑΡΜΑΚΗ


«Οι έλληνες βουλευτές καλούνται
να επιλέξουν μεταξύ ενός ψέματος
και μιας καταστροφής»
Βόλφγκαν Μινχάου (κορυφαίος αρθρογράφος των Financial Times). 29/06/2011

Κα Φαρμάκη ειλικρινά διαβάσατε το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό νόμο πριν να εκφωνήσετε τον λόγο σας στη Βουλή στις 28-06-2011; Τα όσα υποστηρίζετε στον λόγο σας εγείρουν την υποψία που εκφράζει ο τίτλος του παρόντος άρθρου-ανοιχτής επιστολής, εκτός εάν… Επειδή για όποιον έχει απλώς αναγνώσει τους δύο νόμους τα συμπεράσματα είναι διαφορετικά από αυτά που υποστηρίζετε στην ομιλία σας, ας ρίξουμε μια ματιά.
Είπατε στην ομιλία σας κ. Φαρμάκη ότι «το ιστορικό δίλλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι αν με την πολιτική που ασκείται θα επιτραπεί ή θα αποτραπεί η οικονομική κατάρρευση της χώρας». Από ποια στοιχεία οικονομικά ή κοινωνικά συμπεραίνετε τούτο κ. Φαρμάκη;
Ας δούμε το χρέος της γενικής κυβέρνησης από το 2009 έως το 2011 και από το 2012 έως το 2015 δηλαδή μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Το 2009 το χρέος ήταν 298,7 δις, το 2010 ήταν 328,6 δις, το 2011 είναι 364,1 δις. Το σωτήριο έτος 2012 θα είναι 399,3 δις, το 2013 432,4 δις, το 2014 465,6 δις και το 2015 θα είναι 501,1 δις.
Να δούμε και τους τόκους της γενικής κυβέρνησης για την ίδια χρονική περίοδο. Το 2009 πληρώθηκαν τόκοι 12,5 δις, το 2010 13,9 δις, το2011 16,0 δις, το 2012 θα πληρωθούν 18,9 δις, το 2013 22,8 δις το 2014 26, 9 δις, το 2015 30,9 δις!!
Πού βρήκαμε αυτά τα στοιχεία; Στο Δελτίο Δημόσιου χρέους αρ 61, Μάρτιος 2011 που, περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο που ψηφίσατε. Βλέπετε εσείς να πηγαίνουμε καλύτερα;  Φυσικά, όλοι οι σοβαροί αναλυτές, οικονομολόγοι και πολιτικοί μιλάνε για σίγουρη χρεοκοπία της χώρας, αν και οι ίδιοι λένε ότι και τώρα υπό ελεγχόμενη χρεοκοπία βρισκόμαστε. Από πού βγαίνει λοιπόν ότι ψηφίζεται για να σώσετε τη χώρα από την οικονομική κατάρρευση όταν εκεί την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια η πολιτική σας;

 Και συνεχίζετε στην ομιλία σας: «η θεμελιώδης εθνική επιλογή είναι να μείνουμε στη ζώνη του ευρώ και αυτή την επιλογή πρέπει να υπηρετήσουμε» Ο Κορινθιακός λαός δεν σας ψήφισε  γι αυτό το λόγο. Ο Κορινθιακός λαός σας ψήφισε για να υπηρετείτε τα συμφέροντα του τόπου και του έθνους κ. Φαρμάκη και όχι να υπηρετείτε ένα νόμισμα που όπως βλέπουμε οδηγεί αυτόν τον λαό και αυτόν τον τόπο στην καταστροφή. Η Ελλάδα υπήρχε και πριν το ευρώ κ. Φαρμάκη. Με εθνικό νόμισμα μπήκαμε στην Ευρώπη, και μη μου πείτε για πειραγμένα στατιστικά, γιατί η Eurostat τα ήξερε όλα, αλλά μας θέλανε για να μας ξεζουμίσουνε, γιατί βλέπετε πράγματι είναι πλούσια χώρα η Ελλάδα (ομιλία Τρισέ στο Μόντρεαλ στις 6/6) και δυστυχώς σε αυτά τα σχέδιά τους βρήκαν πολλούς εθελόδουλους πολιτικούς για να το καταφέρουν.  Αλήθεια κ. Φαρμάκη η Νορβηγία πεινάει που είναι εκτός ευρώ; Θα μου πείτε έχει πετρέλαια. Βέβαια, αλλά εκεί τα πετρέλαια τα εκμεταλλεύεται το Δημόσιο, όχι όπως εδώ που τα πουλήσατε. Και σε τελευταία ανάλυση η Νορβηγία συνολικά έχει τον ίδιο ορυκτό πλούτο με την χώρα μας. Εδώ τα ορυχεία χρυσού στην Χαλκιδική παράγουν 9 (εννιά) τόνους καθαρού χρυσού το χρόνο αλλά τα εκμεταλλεύεται εταιρεία με τέσσερις κύριους μετόχους, την Ντόϊτσε Μπάνκ, την Γκόλντμαν Σακς, τον Σόρος και τον όμιλο Μπόμπολα. Σας λένε κάτι όλα αυτά;  Αλλά να αφήσουμε το παράδειγμα της μακρινής βόρειας χώρας και να δούμε την οικονομική ανύψωση της διπλανής Τουρκίας μόλις έφυγε από την «βοήθεια» του ΔΝΤ. Τρελοί ρυθμοί ανάπτυξης σε μια χώρα με πολλά εσωτερικά προβλήματα και χωρίς πετρέλαια και χωρίς ευρώ.
Και συνεχίζετε στην ομιλά σας: « Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί απομονωμένη ψάχνοντας λύσεις δανεισμού εκτός ευρωζώνης». Πρώτον παραδέχεστε ότι υπάρχουν και άλλες αγορές που θα μπορούσαν να μας δανειοδοτήσουν, δεύτερον γιατί απομονωμένη και όχι απλά «μόνη» μαζί με εκατοντάδες άλλες χώρες που ψάχνουν και βρίσκουν;.
 Αλλά αυτό που κρύβετε επιμελώς, εκτός και αν δεν το έχετε διαβάσει, είναι ότι στη ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ, που μέρος της είναι το Μνημόνιο και οι άλλοι εκτρωματικοί νόμοι, και την οποία έχει υπογράψει ο τέως υπουργός οικονομικών Παπακωνσταντίνου και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Προβόπουλος με τους δανειστές μας μας απαγορεύουν κάτι τέτοιο. Να τι αναφέρεται στη σύμβαση:  «Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκχωρήσει ή να μεταβιβάσει τα δικαιώματά της χωρίς τη συναίνεση των δανειστών». Αυτό σημαίνει ότι θεωρητικά η Κίνα π.χ ή όποια άλλη χώρα δεν μπορεί να μας δανειοδοτήσει με καλύτερους όρους. Αντίθετα στην ίδια σύμβαση αναφέρεται: «οι δανειστές μας μπορούν όποτε θέλουν να εκχωρήσουν το μερίδιο του δανείου τους προς την Ελλάδα ΟΠΟΥ θέλουν». Ακόμα και προς την γείτονα Τουρκία. Φαντάζεστε κ. Φαρμάκη τι εξευτελισμός είναι αυτός! Εσείς να παλεύετε με νύχια και με δόντια για να μην φύγουμε από το ευρώ και οι εταίροι μας να πουλάνε σε τούρκικες λίρες; Και τι ειρωνεία, αυτές τις μέρες ο κινέζος Πρωθυπουργός γυρίζει την Ευρώπη και προσφέρει χαμηλότοκα δάνεια. Αλήθεια κ. Φαρμάκη επί τη ευκαιρία, έχετε πει στον κόσμο τι εστί Τράπεζα της Ελλάδας που ο Διοικητής της υπογράφει για τον ελληνικό λαό; Έχετε εξηγήσει ότι είναι ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα με συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου μόλις 6% και χωρίς δικαίωμα βέτο;
Στη συνέχεια της ομιλίας σας είπατε: «η κοινωνία απαιτεί να δοθούν λύσεις από τον πολιτικό κόσμο σε μια σειρά από προβλήματα εξαιτίας των οποίων η χώρα έφτασε στο σημερινό τέλμα». Αποφεύγετε όμως να μας πείτε ποιοι μας έφεραν σαν χώρα ως εδώ. Δεν είναι ο ίδιος αυτός πολιτικός κόσμος που κυβερνά τη χώρα από το 1974 ως σήμερα; Για παράδειγμα, ο φανατικά νεοφιλελεύθερος Στέφανος Μάνος επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη δεν είχε πει να ξεπουλήσουμε τα ακατοίκητα (μόνο); νησιά μας; Το ίδιο δεν πρεσβεύει και ο φανατικά νεοφιλελεύθερος δικός σας Αλέκος Παπαδόπουλος; Δεν έχετε ως κυβέρνηση την πλήρη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τον νόμο για τις fast track επενδύσεις η κυβέρνηση Καραμανλή δεν τον ψήφισε και ο δικός σας Παμπούκης τον εμπλούτισε; Πώς είναι δυνατόν οι ίδιοι να βρουν λύσεις; Αλλά και η πορεία της χώρας με το Μνημόνιο και με σας στην εξουσία δεν είναι αδιάψευστος μάρτυρας του κατήφορου της χώρας και της επικινδυνότητάς σας ως κυβέρνησης; Και συνεχίζετε:  «να ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, ώστε η χώρα με καλυμμένες τις δανειακές της ανάγκες να αφοσιωθεί απερίσπαστη στην προσπάθεια για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της παραγωγικής της βάσης»  Μας δουλεύετε κ. Φαρμάκη. Ήδη από τα στοιχεία που αναφέραμε παραπάνω και που είναι μέσα από το δικό σας Μεσοπρόθεσμο η χώρα θα είναι υπερχρεωμένη και θα πληρώνει διπλάσιους φόρους μέχρι το 2015. Ποιες δανειακές ανάγκες θα έχει καλύψει λοιπόν;  Και για ποια παραγωγική βάση μιλάτε; Χωρίς καμιά δημόσια περιουσία, χωρίς καμιά δημόσια επιχείρηση, με υποθηκευμένο  το ίδιο το έδαφός, το υπέδαφός και τον εναέριο χώρο της στους τοκογλύφους δανειστές;  Γιατί δεν μας εξηγείτε πώς θα γίνει αυτή η ανάπτυξη, αλλά πομφολυγοδώς αναφέρεσθε σε ανάπτυξη; Παρακάτω αναφέρεσθε για δικαιότερο φορολογικό σύστημα και για δημιουργία σιγουριάς στον πολίτη ότι όλα αυτά τα μέτρα θα πιάσουν τόπο. Μας εξαπατάτε ασυστόλως κ. Φαρμάκη. Το πόσο δικαιότερο είναι το φορολογικό σύστημα το ζει όλος ο λαός εκτός από, τους βουλευτές, τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και το τραπεζικό κεφάλαιο. Δεν αντέχουμε τόση δικαιοσύνη κ. Φαρμάκη.
 Και βέβαια για να εφαρμοστούν όλα αυτά έπρεπε να περάσει και ο εφαρμοστικός νόμος. Τον έχετε διαβάσει; Με το άρθρο 1 παρ.1 συστήνετε το περίφημο ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Στην παρ. 2 αναφέρετε ρητά: Το προϊόν αξιοποίησης  χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας. Στην παρ.6 λέει: Η διάρκεια του ταμείου είναι έξι έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών…η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί. Με απλά λόγια θα πουλάμε για χρόνια υπέρ των δανειστών. Στο άρθρο 2 διαβάζουμε ότι περιέρχονται τα πάντα στο Ταμείο, ακόμα και τα αποθεματικά σε ρευστό που έχουν χρυσοφόρες εταιρείες π.χ ΟΠΑΠ. Και τι ειρωνεία κ. Φαρμάκη την ώρα που ο Πρωθυπουργός ψευδόταν στη δευτερολογία του στη Βουλή λέγοντας ότι όλα θα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια προς τον ελληνικό λαό, εσείς ψηφίζατε τον πιο πάνω εφαρμοστικό που στο άρθρο 3 παρ.16 αναφέρει: Τα μέλη του Δ.Σ του Ταμείου υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη εχεμύθεια όσον αφορά στα δεδομένα των υπηρεσιών, εργασιών, στατιστικών στοιχείων, ή άλλων δεδομένων που αφορούν στη δραστηριότητα του Ταμείου και να απέχουν από κάθε σκόπιμη ή ακούσια αποκάλυψη τους σε οποιονδήποτε τρίτο. Και για να φτιάξει το κέφι μας έρχεται το άρθρο 4 παρ.1 του ίδιου νόμου να μας πει ότι: Τρία από τα επτά μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων υποδεικνύονται στο Δ.Σ του Ταμείου για τοποθέτηση από τους εκπροσώπους που προβλέπονται στην παράγραφο 11 του άρθρου 3. Δηλαδή από την τρόικα. Επίσης ο νυν υπουργός Οικονομικών, Βενιζέλος, σας υποτιμά και σας μουτζώνει σαν βουλευτές περισσότερο από την πλατεία. Έτσι, ενώ στον εφαρμοστικό που κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα υπήρχε στην παρ.10 του άρθρου 3 φράση που έλεγε ότι οι αποφάσεις του Δ.Σ του Ταμείου μπορεί να κυρώνονται με νόμο, αυτή η φράση στον ψηφισθέντα νόμο δεν υπάρχει.     Έτσι, ερήμην του ελληνικού λαού και της Βουλής οι τοκογλύφοι θα ξεπουλάνε τη χώρα όπως τους βολεύει.
Κα. Φαρμάκη είπατε στον κόσμο σας και όχι μόνο, ότι αυτό το Ταμείο Αξιοποίησης  έγινε καθ’ εικόνα και ομοίωση του ανάλογου ταμείου (Τρόϊχαντ) που φτιάχτηκε στην Γερμανία μετά την ένωση με των δύο Γερμανιών και που σκοπό είχε ακριβώς την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας της Ανατολικής Γερμανίας(ΓΛΔ); Και να τα αποτελέσματα: στα μέσα του 1990 υπήρχαν στην ΓΛΔ περίπου 9.000.000 εργαζόμενοι, ανάμεσά τους 3,5-4 εκατομμύρια σε κρατικές επιχειρήσεις που περιήλθαν στην διαχείριση του Τρόιχαντ. Στα τέλη του 1994 οι ιδιωτικοποιημένες στο μεταξύ επιχειρήσεις, απασχολούσαν περίπου 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενους. Σύμφωνα με έρευνες, από τους απολυμένους εργάτες τεχνικούς και επιστήμονες των επιχειρήσεων ο ένας στους τέσσερις έμεινε άνεργος, μερικοί συμπεριλήφθησαν σε προγράμματα μειωμένης απασχόλησης και άλλοι βγήκαν σε αναγκαστική μειωμένη σύνταξη. 3.700 επιχειρήσεις διαλύθηκαν, 8.000 επιχειρήσεις παραδόθηκαν στους παλιούς ιδιοκτήτες με την υποχρέωση να επενδύσουν 142 δις. μάρκα που ακόμα τα περιμένουν. Πουλήθηκαν 1.500.000 εκτάρια χωραφιών (1 εκτάριο=10 στρέματα) και 770. 000 εκτάρια δασών. Το Τρόιχαντ έκλεισε με χρέος 270 δις μάρκων. Το Τρόϊχαντ θεωρείται το μεγαλύτερο σκάνδαλο μεταπολεμικά στη Γερμανία. Αυτή την τύχη μας ετοιμάζετε και εδώ κ. Φαρμάκη.
Κα. Φαρμάκη η χώρα πάει ολοταχώς στον γκρεμό. Η χώρα διαλύεται και πουλιέται κομμάτι κομμάτι, ΟΛΗ, φως, τηλέφωνα, νερά, λιμάνια, δρόμοι, αέριο, πετρέλαιο, αιγιαλός, δικαιώματα στους αιθέρες. Τα πάντα για πάντα και αμετάκλητα όπως αναφέρετε στον εφαρμοστικό. Επίσης οι κάτοικοί της, εμείς δηλαδή, μηδέ των ψηφοφόρων σας εξαιρουμένων, σερνόμαστε υπόδουλοι να δουλεύουμε για τα ξένα αφεντικά με μισθούς πείνας, όσοι ακόμα θα έχουν δουλειά. Για τη νέα γενιά ας μη μιλάμε. Ήδη κ. Φαρμάκη παιδιά με ιδιαίτερα προσόντα, τυπικά και ουσιαστικά, φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν την τύχη τους, και πολλά από τα παιδιά που σπουδάζουν στην αλλοδαπή δεν θα γυρίσουν. Τα στοιχεία μιλάνε για την μεγαλύτερη μετανάστευση μετά το ’60. Όσα νιάτα μένουν είναι καταδικασμένα στην ανεργία, 42% στη νέα γενιά. Όσοι καταφέρνουν και βρίσκουν μια δουλειά αμείβονται με το τρομακτικό και δυσβάστακτο για τη χώρα ποσόν των 571 ευρώ. Έχετε ήδη ξεπουλήσει κ. Φαρμάκη ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα, αυτούς που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην δημιουργία και στην παραγωγή. Είμαι σίγουρος κ. Φαρμάκη ότι πουλήσατε τη νέα γενιά γιατί έτσι πρότασσε η «εθνική ανάγκη» για να σώσουμε το ευρώ, θα σας πείραζε τώρα το αέριο το φώς και τα τηλέφωνα; Και κ. Φαρμάκη πως κοιτάτε στα μάτια τους παππούδες και τις γιαγιάδες που τους κλέψατε τη σύνταξη; Ξέρετε τι έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες; Όποιος δεν μπορεί να περάσει τους γέρους γονείς του στην πλάτη από το ποτάμι είναι ανάξιος να ζει.
Τελειώνοντας αυτό το άρθρο-ανοιχτή επιστολή, διαβάζω στην ‘’Ελευθεροτυπία’’ της 4/7/2011 ότι ο Γιουνκέρ με αυθάδεια είπε ότι: «η Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί δραστικά». Και ότι «η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ανατολικής Γερμανίας» αυτό δηλαδή του ταμείου Τρόϊχαντ. Συμφωνείτε κ. Φαρμάκη με τον τυχάρπαστο Γιουνκέρ; Το Λουξεμβούργο του οποίου είναι πρόεδρος ο κομψευάμενος γέρος βλάξ δεν έχει χύσει ούτε μία σταγόνα αίμα για να είναι κράτος, και αυτός ο απίθανα βλάκας τύπος ζητάει από ένα λαό που έχει χύσει ποτάμια αίμα για την κυριαρχία του να την παραδώσει έτσι; Ας έλθει.
Καταλάβατε κ. Φαρμάκη γιατί ψηφίσατε πολύ περισσότερα από δύο εκτρωματικούς νόμους; Κάντε το σταυρό σας να πιαστείτε απλά αδιάβαστη.
Ανδρέας Γ. Λιάκουρας
Δ/ντης Ψυχίατρος                                                       Κόρινθος 04/07/2011
Υ.Γ. Τα ίδια ισχύουν και για τους άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και για τον κ. Κόλλια βεβαίως.