Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, είναι αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Έχουν γραφεί χιλιάδες σελίδες και έχουν καταναλωθεί τόνοι μελάνης αλλά δυστυχώς το πρόβλημα εξακολουθεί να μας καίει.

Το Οικολογικό κίνημα χρόνια τώρα μάχεται σε όλα τα επίπεδα για λύση του προβλήματος όπως κάνουν όλες οι προηγμένες χώρες με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΉ - ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. Δυστυχώς όμως υπάρχουν παράλληλα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν να μονοπωλήσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων - αφού αυτοί γνωρίζουν ότι τα σκουπίδια είναι χρυσός - παράγοντας με την καύση τους ενέργεια που τόση ανάγκη έχει η αγορά. Όμως δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι, το τρίπτυχο της επιτυχίας που είναι «ενεργειακή ασφάλεια, χαμηλό κόστος, προστασία του περιβάλλοντος», είναι το μόνο που εγγυάται την ομαλή λειτουργία του συστήματος στο διηνεκές τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας διαθέτει ένα πλούσιο δυναμικό σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Αν τελικά επικρατήσει η ΚΑΥΣΗ, όπως δυστυχώς διαφαίνεται και από τη θέση του Περιφερειάρχη κου Τατούλη, τότε η Περιφέρεια θα γράψει τη «δική της ιστορία», αφού οι διοξίνες, τα φουράνια, τα βαρέα μέταλλα και άλλα τοξικά αέρια που θα πλημμυρίσουν την Πελοποννησιακή ατμόσφαιρα, θα μετατρέψουν την Πελοπόννησο σε μια νέα Φουκουσίμα. Εκτός και αν ο κος Τατούλης είναι οπαδός του αποπληθυσμού της Περιφέρειας!! Η Δημόσια Υγεία στο σφυρί για χάρη των συμφερόντων και του πλουτισμού κάποιων. Και μην πει κανείς ότι θα ληφθούν μέτρα και δεν θα υπάρχουν τοξικές - θανατερές ρυπάνσεις στα εργοστάσια καύσης διότι θα σας παραπέμψω στην περιοχή του ΑΣΩΠΟΥ!! Αφού όλοι γνωρίζουμε ότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν λειτουργούν ελεγκτικοί μηχανισμοί και υπάρχει βεβαίως και η ασυλία.

Ας ετοιμαστούν λοιπόν οι πολίτες της Περιφέρειας για νέους αγώνες να αποτρέψουμε αποφάσεις που θα θέσουν σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία τη δική μας και των επόμενων γενεών.

Τέτοιες αποφάσεις κύριε Τατούλη μην επιχειρήσετε να περάσετε γιατί θα βρείτε απέναντι όλη την κοινωνία.

Βασίλης Κελλάρης - Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ