Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...

Oι μέσα και οι έξω


Ήταν η περίτρανη απόδειξη της πλήρους διάστασης πολιτείας και πολιτών, οι παράλληλες τηλεοπτικές εικόνες αίθουσας Βουλής και Πλατείας Συντάγματος, που παρακολουθήσαμε κατά την ψήφιση του «μεσοπρόθεσμου της σωτηρίας».

Οι μέσα και οι έξω.

Μέσα, οι καλοντυμένοι, οι εκλεγμένοι εθνοπατέρες, «αναγκασμένοι» στην πλειοψηφία τους να στίψουν «με πόνο ψυχής» το εισόδημα και τις εργασιακές ελευθερίες μας «για το καλό μας» με δεύτερη δέσμη οικονομικών μέτρων, σε λιγότερο από ένα χρόνο, εξακοντίζοντας χωρίς ντροπή κορώνες περί « εθνικής ευθύνης πάνω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», τάχα προβληματισμένοι αλλά τελικά πεισμένοι από τις κυβερνητικές και κομματικές κεφαλές ότι το κάνουν «για να αποφευχθεί η οικονομική χρεωκοπία της Ελλάδας και να εξασφαλισθούν οι μισθοί και οι συντάξεις μας»! Αυτοί οι μισθοί και αυτές οι συντάξεις που οι ίδιοι μας έκοψαν και εξακολουθούν να κόβουν! Και τέλος ανακουφισμένοι και ενθουσιασμένοι, να χειροκροτούν όρθιοι τη «νίκη» (της δημοκρατίας; της κυριαρχίας; του λαού; του κυβερνητικού κόμματος; της καρέκλας τους; ) με τις πολυπόθητες 154 ψήφους.


Έξω, για πάνω από ένα μήνα, οι αγανακτισμένοι πολίτες, οι προδομένοι από κόμματα που πίστεψαν και ψήφισαν, οργισμένοι με όσους βάλανε με την ψήφο τους στη Βουλή ως αντιπροσώπους τους για να καταλήξουν εκπρόσωποι του κόμματος, ορυόμενοι για να τους ακούσουν οι μέσα « Είσαστε εκτός πραγματικότητας,….πάμε από το κακό στο χειρότερο…δεν αντέχουμε άλλο….πάρτε τα από τους κλέφτες….μη χαντακώνετε το μέλλον των παιδιών μας…μη μας συνθλίβετε με εκβιαστικά διλλήμματα περί χρεωκοπίας….εμείς είμαστε ήδη χρεωκοπημένοι και όχι μόνο οικονομικά αλλά και αξιακά, αφού τόσα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, το μόνο που καταφέρατε είναι να φωνάζουμε ξανά τα ίδια συνθήματα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ,….συνθήματα που φωνάζατε και οι περισσότεροι από σας τότε αλλά που πετάξατε στην πορεία γιατί σας βάραιναν….συνθήματα με τα οποία πήρατε την ψήφο μας για να αλλάξετε τον κόσμο, να τον κάνετε δικαιότερο, δημοκρατικότερο, στην υπηρεσία του πολίτη….. και τον αλλάξατε αλλά όχι προς το συμφέρον μας….»

Οι μέσα και οι έξω. Κι ανάμεσά τους μια πόρτα και λίγα μέτρα, που χώριζαν τα κροκοδείλια δάκρυα των μέσα από τα δάκρυα των έξω εξ αιτίας των χημικών. Μια πόρτα που άφηνε έξω από την αίθουσα της Βουλής τους ήχους, τις φωνές, την οργή, τα συνθήματα των έξω, αλλά και τους καπνούς των χημικών, τους κρότους των «όπλων» που χρησιμοποιήθηκαν για την προστασία των μέσα! Μια πόρτα «προστασίας» των μέσα από την αλήθεια των έξω, μια πόρτα που φύλαγαν με υπερβάλλοντα ζήλο ένστολοι «κέρβεροι» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (ειρωνεία!!!εκτός αν πολίτες θεωρούνται μόνον οι βουλευτές). Και από κοντά, μυστικοί συμπαραστάτες οι υπό τον γενικό τίτλο «κουκουλοφόροι», στήσαν τον τρελό χορό τους ως σύγχρονες μαινάδες κακοπαιγμένης βακχικής παράστασης , προς δόξαν του δημοκρατικού πολιτεύματος!

Και ……ευτυχώς τα κατάφεραν! Οι μέσα ψήφισαν ανενόχλητοι την χρεωκοπία των ονείρων των έξω! Άξιος ο (παχυλός) μισθός τους και οι καρέκλες τους(που εμείς, τρομάρα μας, τους δώσαμε με την ψήφο μας). Η «δημοκρατία» τους μπορεί να κοιμάται επί του παρόντος ήρεμη. Εμείς όμως δε θα κοιμηθούμε!

Κυριακή Μαυραγάνη