Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Νέα από το σκακιστικό σύλλογο "Αργοναύτης"

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Με έντονες προετοιμασίες η Πρωταθλήτρια Ελλάδα; Π.Σ. Περιστερίου και η τριταθλήτρια στο Κύπελλο Ελλάδας Σ.Α.Κ. «Αργοναύτης», είναι πανέτοιμες να διοργανώσουν τον Αύγουστο στο Βραχάτι το 1ο Διεθνές Τουρνουά σκακιού «Ίσθμια 2011».

Σπουδαίοι σκακιστές απ όλο τον κόσμο (θα εκπροσωπούνται 20 περίπου χώρες) οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές και εκατοντάδες Έλληνες σκακιστές θα συμμετάσχουν στο ξεχωριστό για την Πελοπόννησο και την Κορινθία αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός.

Το ξενοδοχείο «Αλκυών» θα φιλοξενήσει τους αγώνες και οι διοργανωτές αναμένουν τη στήριξη της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Βέλου-Βόχας με τους οποίους συνεργάζονται για τη διοργάνωση, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, ώστε το σπουδαίο αυτό γεγονός να γίνει βιώσιμο και να καθιερωθεί σαν ετήσιος θεσμός.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω internet και θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα 18-25/8





ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Μια εξαιρετική διάκριση επεφύλαξε ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας στο νεοσύστατο σύλλογο της Κορινθίας Σ.Α.Κ. «Αργοναύτης» με την κατάληψη της πολύ σημαντικής τρίτης θέσης.

Συγκεκριμένα η φιλόδοξη προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή Βέλου-Βόχας έφερε τα σπουδαία αποτελέσματα που οδήγησαν την ομάδα στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί, ύστερα από σκληρή μάχη στον ημιτελικό αγώνα ίσου προς ίσο, αποκλείστηκε από τον μετέπειτα Κυπελλούχο Σ.Ο. Καβάλας 2,5-1,5 (Γαβριλάκης ½, Ματσέγια 1,Τζερμιαδιανός, Συμεωνίδης).

Στον μικρό τελικό οι «Αργοναύτες» έπαιξαν καταπληκτικά. Κέρδισαν μια ισχυρή δύναμη του ελληνικού σκακιού, τον Κύδωνα Χανίων 3-1 (Γαβριλάκης ½, Τζερμιαδιανός 1, Συμεωνίδης ½, Ματσέγια 1) και κατέκτησαν την σπουδαία διάκριση της τρίτης θέση στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι αγώνες έγιναν 30/6 και 1/7 στην Ερέτρια και η απονομή των αντίστοιχων Κυπέλλων στις 8/7 παράλληλα με την τελετή λήξης του Πρωταθλήματος Α’ Εθνικής, όπου το πρωτάθλημα κατέκτησε η Π.Σ. Περιστερίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.


Ο «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ» ΣΤΟΝ Π.Ο. Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Η Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας «Αργοναύτης» ανοίγει τα πανιά της για επιτυχίες και στο Πρωτάθλημα Ελλάδας αφού κατάφερε με συνοπτικές διαδικασίες να πετύχει την άνοδό της στον προκριματικό όμιλο Α’ Εθνικής Περιφέρειας Πελοποννήσου και να βάλει τις βάσεις για τη συμμετοχή του στο επόμενο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής.

Το τριήμερο 8-10 Ιουλίου στο Κατάκολο Ηλείας πραγματοποιήθηκε το τοπικό περιφερειακό πρωτάθλημα Πελοποννήσου με τη συμμετοχή έξι συλλόγων.
Ο «Αργοναύτης» σε άλλο επίπεδο, κέρδισε και τις πέντε συναντήσεις με εντυπωσιακά σκορ πετυχαίνοντας την άνοδό του μαζί με την άλλη εκπρόσωπο της Κορινθίας, τον «Τιμολέοντα» Κορίνθου.

Αναλυτικά κέρδισε τον Σ.Ο. Πύργου 6-2 τον Π.Σ. Σπάρτης 7,5-0,5 τον Α.Ο. Κρανιδίου 8-0 την Σ.Ε. Κορινθίας «Τιμολέων» 6,5-1,5 και τον Π.Σ. Μελισσίου 6,5-1.

Μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι διαθέσιμοι σκακιστές, Τζερμιαδιανός Α., Γαβριλάκης Ν., Φίλιππας Σ., Συμεωνίδης Ι., Ιορδανίδου Ζ., Σπύρου Π., Φράγκος Β., Λινός Ε., Μακρόπουλος Ι., Φράγκου Μ., Στραϊτούρης Β.