Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

"Προβιβάστηκε" το Πολιτιστικό Βήμα Φενεού!

Πανάξια προαγωγή μετά πολλών επαίνων, από το μονοθέσιο Π.Β. Μεσινού στο δεκαθέσιο Π.Β. Φενεού! Καταξιώθηκε και αναγνωρίστηκε από όλους τους Φενεάτες, που αποδέχτηκαν εγκάρδια το φενεατικό τους έντυπο.
Θερμότατα συγχαρητήρια στο Γιάννη Λαλιώτη, το δραστήριο και πανάξιο Διευθυντή και εκδότη του Π.Β.Μ. και στους συνεργάτες του. Του ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσει δυναμικά, με τον ίδιο ζήλο, να σταθεί και πάλι κέρβερος στη μετεξέλιξη αυτή της εφημερίδας μας.
Από παλιά ήταν επιθυμία μου να γίνει σύμπτυξη των Φενεατικών Συλλόγων σε έναν, ή τουλάχιστον η συσπείρωση όλων, που να εκφράζονται από ένα κοινό έντυπο, αφού κοινός είναι ο σκοπός τους, κοινά τα προβλήματα, κοινές οι επιδιώξεις. Να, λοιπόν που έγινε πραγματικότητα.
Ο Γιάννης Λαλιώτης αποδείχτηκε ότι δεν ζητάει αξιώματα, αλλά την συμμετοχή μας, να συστρατευτούμε όλοι μας και ιδιαίτερα οι νέοι μας να ενεργοποιηθούν, να συντρέξουν και συνδράμουν τον Πρόεδρο σε αυτή του τη μεγάλη προσπάθεια.

Συμπαράσταση όλων μας με όποιον τρόπο μπορεί κανείς, ενίσχυση ηθική και οικονομική για να συνεχίσει να εκδίδεται η εφημερίδα μας, - που όλα και όλους μας αγκαλιάζει , που είναι η πλατεία του χωριού μας, τα καφενεία μας, τα σπίτια μας με τις πόρτες ορθάνοιχτες. Μαζί με τα νέα θα πάρει και το «μυροβόλο άρωμα του Φενεού» και θα μας τα μεταφέρει όσο απομακρυσμένοι κι αν είμαστε. Για μας τους «παραμεγαλωμένους» θα είναι ιδιαίτερα λαχταριστά, γιατί, ως νοσταλγοί της γενέτειρας, θα ανακινείται και ο πόθος, ο «οδύσσειος νόστος»: «καπνόν αναθρώσκοντα να ιδούμε…»
Προτροπή μας είναι προς τους νέους: Σπεύσατε να εγγραφείτε, να δραστηριοποιηθείτε κοντά στον Πρόεδρο. Γίνετε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Εμείς οι μεγάλοι παραχωρούμε το πεδίο δράσης με το σύνθημα «τόπο στα νιάτα». Ο νεανικός σας ενθουσιασμός να συμβάλει εποικοδομητικά στην πρόοδο, την ανάπτυξη και προβολή του Φενεού με τις καταπληκτικές του ομορφιές.
Δείξτε ότι, στο στίβο της ζωής, είστε άξια φενεατόπουλα, γνήσιοι απόγονοι των προγόνων μας, που διακρίθηκαν και διέπρεψαν στις επιστήμες, στις τέχνες, στο δημόσιο και εκκλησιαστικό τομέα για να αναφέρω ενδεικτικά ελάχιστα ονόματα: Δ. Γαλάνης, τραπεζικός, Οικονόμου διπλωμάτης, μητροπολίτες Δανιήλ Πετρούλιας Αργολίδας, Ιω. Αλεξόπουλος Δημητριάδας και τελευταία ο μακαριστός Φούγιας Μεθόδιος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας, ο οποίος, αν δεν προβάλλονταν άνομα εμπόδια, ίσως να ζούσε σήμερα και θα ήταν στην Πόλη Οικουμενικός Πατριάρχης του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.
Στο τελευταίο 33 φύλλο της εφημερίδας μας είδα, μετά των άλλων σπουδαίων, ότι η ποδοσφαιρική μας ομάδα «Πανφενεατικός» αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στον όμιλό της. Και στην νεοσύστατη ‘Ενωση Αγροτών του Ν. Κορινθίας (1997) ανέδειξε πρώτο Πρόεδρο τον Γ.Κολοκάτση.
Γιατί, λοιπόν, να μη πρωτεύσετε και στις άλλες δραστηριότητες, όπως στην εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της πανέμορφης γούρνα μας, με τα φημισμένα προιόντα μας και τα συνακόλουθα του Αγροτουρισμού;
Χρέος μας είναι να αναμοχλεύουμε το πλούσιο παρελθόν μας, γιατί φέρνει στους παλιούς ωραίες αναμνήσεις, τους νέους κοντά στην παράδοση, για να τους διδάξει να ζουν για να υπηρετούν αξίες και όχι αξιώματα.
Εμπρός, λοιπόν, μονοιασμένοι και αγαπημένοι όλοι οι Φενεάτες, με αλληλοκατανόηση και συναίσθηση ευθύνης , να συμπορευτούμε στην κοινή προσπάθεια:
Την προκοπή του Φενεού!!!.

Β.Π. Σαρλής