Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, όπου κάτοικοι της περιοχής είχαν αποκλείσει το δρόμο αντιδρώντας στη λειτουργία ενός εργοστασίου αποθήκευσης χημικών. Η κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ουρά 22 χιλιομέτρων από αυτοκίνητα γεγονός που προκάλεσε την οργή αγανακτισμέων οδηγών που ήρθαν στα χέρια με κατοίκους.

Σε κατάληψη της εθνικής οδού, Αθηνών Κορίνθου, στο ύψος των Αγ. Θεοδώρων, δυο χιλιόμετρα από τα διόδια Ισθμού, προχώρησαν κάτοικοι των Αγ. Θεοδώρων και στελέχη της δημοτικής αρχής Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ιδιωτικής εταιρείας αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι και ζητούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος να αναθεωρήσει την απόφαση του και από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη να πάρει πίσω την άδεια για την εγκατάσταση της αποθήκευσης των χημικών.

«Είμαστε αποφασισμένοι, η χημική βιομηχανία να μην περάσει και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, Σ. Νικολάου σημειώνοντας ότι η περιοχή είναι κορεσμένη από βιομηχανίες.

«Να το καταλάβει και ο υπουργός και ο περιφερειάρχης, δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση και άλλων βιομηχανιών και μάλιστα τόσο επικίνδυνων» πρόσθεσε.

Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - ΜΠΕ
Επιμέλεια: Α. Πασχαλινο