Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Από την πρώτη στιγμή γνώριζε η υπουργός Παιδείας

Το Pheme.gr αποκαλύπτει σήμερα πως το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε ενημερώσει προσωπικά την υπουργό Παιδείας και τηλεφωνικώς και εγγράφως! από τον Απρίλιο για τις νομικές πλημμέλειες που εντοπίστηκαν στη διαδικασία ελέγχου προμήθειας χαρτιού για την έκδοση των σχολικών βιβλίων.
Το χρονικό της ντροπής έχει ως εξής:
·Στις 21 Απριλίου 2010 με υπουργική απόφαση συγκροτήθηκε η επιτροπή έκδοσης του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων.

·Στη συνέχεια ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων ζήτησε να διεξάγει ο ίδιος τον διαγωνισμό.

·Στις αρχές Ιουλίου 2010 το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε ο διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Παιδείας και όχι όπως κατά πάγια τακτική γινόταν από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Στις 2 Μαρτίου 2011 ολοκληρώθηκε η όλη διαδικασία.

·Η έκδοση της πράξης για τον προσυμβατικό έλεγχο πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου του 2011 (απόφαση 22/2011 του ΣΤ’ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου).

·Η κυρία Διαμαντοπούλου από τις αρχές του Απριλίου 2011 είχε ενημερωθεί για τις νομικές πλημμέλειες της σύμβασης και ότι η όλη διαδικασία είναι μη νόμιμη. Της ζητήθηκε τηλεφωνικά να καλυφθούν οι πλημμέλειες, έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η διαδικασία του διαγωνισμού μετά από νέα δικαστική κρίση, χωρίς όμως να ανταποκριθεί.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όλους…

Για την αντιγραφή:
Αντώνης Γιάνναρος