Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελία του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΒΕΛΙΝΑΣ

Πληροφορηθήκαμε ότι κάποιος Ευθυμίου Δημήτριος, κάτοικος Βελίνας, έχει εφαρμόσει από καιρό σχέδιο μετατροπής του δάσους της Βελίνας σε « αγροτεμάχια», αφαιρώντας περιοδικά τα πανύψηλα άγρια πεύκα που βρίσκονται ενδεχομένως σε ιδιοκτησία του.

Παρόμοιες σαφώς παράνομες ενέργειες, οδηγούν σιγά-σιγά αλλά μεθοδικά και σταθερά στην αποψίλωση του πανέμορφου δάσους που για την ημιορεινή Κορινθία, αποτελεί το πρώτο σε αξία αισθητικό φυσικό οικοσύστημα- μνημείο.

Δυστυχώς ο δασικός υπάλληλος της περιοχής Πυργάκης Γεώργιος, ενώ εξ’ αρχής γνώριζε το πρόβλημα, δεν το σταμάτησε αμέσως ενημερώνοντας άμεσα τη Δασική Υπηρεσία και χρειάστηκε να υποβληθούν μηνύσεις από ιδιώτες για να ενημερωθούμε. Ο κος Ευθυμίου ενεργούσε βάση σχεδίου. Πιο ήταν αυτό? Τραυμάτιζε σοβαρά με τσεκούρι, το υποψήφιο θύμα το χειμώνα και το καλοκαίρι που εμφανιζόταν η επίπτωση του τραύματος- επειδή το λυπόταν- του έδινε τη χαριστική βολή με το αλυσοπρίονο!

Ο κος Ευθυμίου, ενδεχομένως να «δοκίμαζε» τις αντιδράσεις των αρμοδίων φορέων και των πολιτών για περαιτέρω ευρύτερη εφαρμογή.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν ενημερώνοντας άμεσα τον ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ και τις αρμόδιες υπηρεσίες όταν παρατηρούν παρόμοια φαινόμενα, πριν ανοίξει η όρεξη σε επόμενους επίδοξους εγκληματίες του φυσικού πλούτου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΛΑΡΗΣ