Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ν. Ζαχαρόπουλος για το νερό

Μέσα στο πνεύμα της νέας «φιλοσοφίας» ή της νέας τάξης πραγμάτων που εισάγεται και από τη νέα Διοίκηση του Δήμου και τον εκτελώντα χρέη προέδρου της ΔΕΥΑ, μήπως είναι και η πληρωμή του αέρα που καταναλώνουν οι πολίτες;

Για ποιό νερό μας ομιλεί, γι αυτό που είναι μόνο για πλύσιμο των αυτοκινήτων και για πότισμα.
Η σημερινή Δημοτική αρχή όπως αυτή εκφράζεται απο την επικεφαλής και τον προαναφερόμενο ακολουθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα την ίδια ανεπιτυχή πορεία των προηγουμένων Δημοτικών αρχών.

Πώς είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για υποχρεωτική καταβολή των τελών ύδρευσης, σε ένα φυσικό αγαθό, απο συμπολίτες μας που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα όταν:

Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε και δεν υπάρχει καμία σοβαρή ενέργεια και παραγωγή πολιτικής εκ μέρους όλων των Δημ. Αρχών για τη λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος και το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση.

Ο Δήμος Στυμφαλίας και κατ’ επέκταση ο Δήμος Σικυωνίων απεμπόλισαν τα δικαιώματά τους και εκχώρησαν τα δικαιώματα της ύδρευσης στο Δήμο Κορίνθου χωρίς ανταλλάγματα.

Εταιρεία εμφιάλωσης στο Δήμο Στυμφαλίας αντλεί όσες ποσότητες νερού θέλει χωρίς κανένα έλεγχο και χωρίς να αποδίδει τα οφειλόμενα στο Δήμο.

Δεν υπήρξε τα τελευταία χρόνια καμία ενέργεια για χρηματοδότηση της Δ.Ε.Υ.Α για κατασκευή υποδομών και νέων έργων.

Αγοράζεται απο το Δήμο νερό ακατάλληλο ακόμα και για πλύσιμο, με αμμωνία και φυτοφάρμακα, απο ιδιοκτήτες πηγαδιών της τάξης των 400.000-500.000 ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχει καμία οργάνωση και σωστή διαχείριση της ΔΕΥΑ εκ μέρους του πολιτικού προσωπικού του Δήμου.(Μόνο οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑ κάνουν καλά τη δουλειά τους).

Κανένας δε γνωρίζει για τη διάθεση των κονδυλίων απο το 80% των τελών για νέα έργα, που εισπράττει ο Δήμος απο το υστέρημα των Δημοτών.

Το νερό που αντλείται απο τις περιοχές Βελίνας και Κλημεντίου οι υπεύθυνοι του Δήμου το κάνουν πρόσμιξη με το ακατάλληλο νερό της πόλης του Κιάτου και των γύρω Τοπικών Κοινοτήτων και το αποδίδουν στους πολίτες ακατάλληλο προς πόση.

Νίκος Ζαχαρόπουλος